MefistoFishing Opublikowano 28 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 (edytowane) 2022 Exist...za gąbeczki trza słono dopłacać korbką jest bardzo mocno odsądzona od korpusu...dziwnie to ramię wygląda Edytowane 28 Marca 2022 przez MefistoFishing 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 28 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 Ten akurat najmniej mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 29 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 Ja zawsze w shimano siedziałem jako marce pierwszego wyboru. Ale pod względem wizualnym jak mam wybór między gwiazdą a existem ,daiwa bardziej mi się podoba. Gdyby nie komplikacje z serwisem to może i bym poszedł w ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 Ja lubię obie marki i nie korzystam z serwisów, nie wydaje mi się to potrzebne czy konieczne. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 29 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 (edytowane) Świetny ten nowy Exist LT...z resztą Certate LT też, ...i Stella FJ też, ...i Stella FK !!! Wszystkie spokojne ale z klasą. Designersko to czas limuzyn z silnikiem AMG.Piękny miks -trochę futurystyczny ale z akcentami retro. Taka nowoczesna wersja bolidu "Silver Arrow"Jeśli chodzi o wieczny dylemat wśród topowych modeli "Schimano czy Daiwa"? -Zawsze wybierałem te które były ładniejsze,nigdy nie miałem problemów z tymi kołowrotkami, więc względy wizualne były priorytetem.Już zbieram kasę ale nadal nie zdecydowałem na co? - po raz pierwszy będę miał dylemat Schimano czy Daiwa, wszystkie świetnie się prezentują. Edytowane 29 Marca 2022 przez Remicki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Rozmiar 4000 waży zaledwie 205 gram. Szok. Ciekawy jestem jak taki downgrade wagowy wpłynie na żywotność konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Rozmiar 4000 waży zaledwie 205 gram. Szok. Ciekawy jestem jak taki downgrade wagowy wpłynie na żywotność konstrukcji.Ten sprzed 4 lat też już tyle wazyl. Jakoś nie mogę sobie przypomnieć informacji że komus ta lekka obudowa się rozpadła z powodu downgradu. https://www.sklep-mietus.pl/kolowrotki-z-przednim-hamulcem/19425-kolowrotek-daiwa-exist-lt-4000-cxh-043178577097.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Trzeba bedzie sprzedac amelinium i kupic w takim razie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Czy ktos gdzies widzial model 4000 w PL sklepach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Czy ktos gdzies widzial model 4000 w PL sklepach ?Nigdzie nie ma 4... Chyba jeszcze nie dojechaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Nigdzie nie ma 4... Chyba jeszcze nie dojechalyno nie dojechały...ani w JPN ani EU nie ma jeszcze 4000...ale pewnie niebawem zawitają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Witam do MefistoFishing :czy to "odsadzenie" korby w modelu 22 jest zauważalnie większe niż w modelach 15 i 18 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Mi się podoba takie pakowanie kołowrotka przez producenta.Mam nadzieję że za przykładem exista 22 inni też to wdrożą... 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Napisz parę słów w odniesieniu do stellki fk, jeśli możesz oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 To nie mój kołowrotek. Zdjęcie znalezione w japońskim necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 exist vs Stella.....trudno porównać....w obu przypadkach praca jest podobna jak modeli poprzednich...oba pracują bardzo gładko....wygląd obu również jest świetny...szkoda, że exist tego rotora nie ma z aluminium.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 exist vs Stella.....trudno porównać....w obu przypadkach praca jest podobna jak modeli poprzednich...oba pracują bardzo gładko....wygląd obu również jest świetny...szkoda, że exist tego rotora nie ma z aluminium....Bardzo celne to z tym rotorem...Dlatego mam łatwość wyboru, czym kręcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Użytkuję kołowrotki z aluminiowym i plastikowym rotorem, nie jestem w stanie zauważyć różnicy...nawet nie wiem, które rozwiązanie jest lepsze i dlaczego? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Użytkuję kołowrotki z aluminiowym i plastikowym rotorem, nie jestem w stanie zauważyć różnicy...nawet nie wiem, które rozwiązanie jest lepsze i dlaczego?chodzi o to że aluminium jest dużo sztywniejsze...ale oczywiście droższe w shimano aluminiowe rotory ma tylko Stella i TP FD..w daiwie już nic...oczywiście to tylko "pierdoła" nie mająca wpływu zasadniczo na nic jedynie na łeb wędkującego i jego czarne myśli 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Dlatego właśnie nie potrafię zrozumieć po kiego wała to uwielbienie do alu rotora, który akurat nie powinien być bardzo sztywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 ???? a to dlaczego??? Wg mnie nie mniej, niż korpus. W stałoszpulowcu najbardziej obciążony jest kabłąk. Chyba właśnie celem stosowania zajonów czy innych ci4 jest, przy redukcji masy, zachowanie maksymalnej sztywności, a po dziś dzień wzorcem odniesienia w tej kwestii jest metal. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Korpus musi być sztywny gdyż jest ramą dla przekładni gdzie energia przenoszona jest przez łożyska na obudowę. Aby nie dochodziło do "rozciągnięcia" mechanizmu, rama musi być sztywna, analogicznie jak w aucie terenowym... Natomiast rotor podlega zmiennym naprężeniom i rozciąganiu co przenosi poprzez pinion na przekładnie. Moim zdaniem, lepiej jest jeśli rotor ma pewne właściwości sprężyste niźli cała energia miałaby oddziaływać na pinion i resztę przekładni?, Takie mam bynajmniej wyobrażenie... Choć jak napisałem wcześniej nigdy nie zaobserwowałem różnicy między plastikowym czy metalowym rotorem a czy cena zaion-u w stosunku do aluminium jest niższa...? nie mam pojęcia, znowu aluminium nie jest jakoś specjalnie drogie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Kto co woli. 4matic mercedesa czy xdrive bmw... Ważne, że mamy wybór ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Ja tam wolę quattro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Ja tam wolę Jeep-a. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi