koyot Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Panowie ma ktoś doświadczenie z dociążaniem JERKA np. BUSTER 15cm 75gr 1. ciężarek ala pilot 50cm przed na flucarbonie2. ciężarek złapany a oczko z przodu3. ciezarek za oczko na brzychu lub lameta ołowiana owinieta na kotwicy4. nawiercony brzuch i faszerowanie ołowiem najbardziej interesuje mnie metoda aby nie zgasić pracy lub wręcz spowodować większe lusterkowanie ?Macie jakieś doświadczenia? potrzebuję sprawnię łowić na 5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Lameta na brzuszną kotwicę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://jerkbait.pl/topic/43197-doci%25C4%2585%25C5%25BCenie-slidera-10f-ma-chodzic-10-20-cm-g%25C5%2582%25C4%2599biej/&ved=2ahUKEwjg5u3QwcX1AhXOwosKHd12BKgQFnoECAsQAQ&usg=AOvVaw1zC8TrnNUrtiEfU1Qd-0cd 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 drut ołowiany stosuje przy boleniówkach, ciekawi mnie np. dociążenie na grzbiecie - powinien bardziej lusterkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Nie każdego jerka "ugryziesz" tak samo. Znaczenie ma:-kształt- bardziej zbity czy podłóżny,-tempo opadu bez dociążenia- jeśli opada szybko bez dodatków to jeszcze przyspieszając opad prawdopodobnie skasujesz sobie brania, zamiast pajków mogą za to pojawić się okonie, sandacze i sumy i podbiciu z dna, zakładając że są oczywiście, -praca- jeśli to side2side w miejscu wtedy możesz dać spokojnie lametkę na brzuch, jeśli szerokie odjazdy wtedy prędzej coś na przypon (nie mam pewności czy to do końca dozwolone),-kształt profilu- szerszy kanciak albo opływowy brzuch i grzbiet do kanciaka więcej, do opływowego sporo mniej.Jeśli to woda stojąca to dam Ci jedną, cyba najlepszą możliwą radę. Cierpliwie czekaj i odliczaj kiedy jerk osiągnie pożądaną głębokość, a potem go na niej prowadź, chodźby z 20sek przerwami między kolejnymi szarpnięciami. Nauczyłem się dawno temu, że ta cierpliwość działa dużo lepiej niż jakiekolwiek dociążenie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 dobry wykład ! BRAWO 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Z życia wzięte, modeli Ci niestety nie podpowiem bo wędkuję tylko swoimi jerkami. Na pewno z masówki slider jest spoko wyborem. Do opływowych jerków trzeba też trochę więcej wprawy w prezentacji niż do kanciaków, ale jak już takiego wyczujesz to będzie lepszy niż kanciak zarówno na stojaku jak i na rzece. To tak po krótce, miałem pisać na temat artykuł, ale jeszcze chcę w tym sezonie kilka rzeczy przetestować. Jeszcze mi się przypomniał jeden tip. Niech będzie, że bonus jeśli zależy Ci na szybszym opadzie weź ze sobą nad wodę drugą szpulkę z cieńszą plecionką ALE koniecznie na łączniku bezwęzłowym. Z jerkowaniem jest taka jedna najważniejsza zasada, że trzeba mieć dobrze dopasowany do łowiska sprzęt, akcesoria itp żeby właściwie zaprezentować przynętę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi