Bezel Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Cześć!Zima zimą ale człowiek już myśli o pasiakach.Ktoś z Was skusił się na jakieś okoniowe przynęty z Alie?Woblerki, blaszki albo inne? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Kupowałem głównie rippery ale Keitech, larwy, raczki, gumki do dropa, twistery. Dobra jakość, część z atraktorem, jedynie twistery były z ciut sztywniejszego silikonu niż lubię. Okonie brały zarówno na Wiśle jak i jeziorach. Kupiłem też trochę woblerów i wahadełek ale ich jeszcze nie wypróbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Ja z dwa lata temu kupiłem podróbki ripperów keitecha (tylko nie mogę sobie przypomnieć jakiej firmy a opakowanie wyrzuciłem ) i jak dla mnie są lepsze od oryginałów Zatem warto się rozglądnąć .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Czekam na larwy i rosówki, i mam podróbki keitech swing impact. Podróbkek np cannibali się nie opłaca zamawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Polecam Giełdę Twórców na jerkbaicie. Zrobią Wam takie przynęty na okonie że .... niektórzy nawet w konfiguracjach kolorystycznych jakie sobie zażyczycie A tu można poczytać jak się sprawdzają: Okonie pod balkonem - Techniki połowu - Artykuły - Strona główna - jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Ja z dwa lata temu kupiłem podróbki ripperów keitecha (tylko nie mogę sobie przypomnieć jakiej firmy a opakowanie wyrzuciłem ) i jak dla mnie są lepsze od oryginałów Zatem warto się rozglądnąć .... Zazwyczaj kupuję gumy ze sklepów Wdairen, Supercontinent, Bearking i mogę śmiało polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Nie jestem wielkim fanem przynęt z ali. Jednak w ubiegłym roku trafiłem na promocję od Supercontinent gdzie za paczkę ich przynęt płaciłem około 6zł.Zakupiłem kilkanaście paczek tant 49mm, ala keitechów 50mm oraz tych "żebrowanych" riperków. Przyszły szybko i równie szybko nad wodą pozwoliły połapać fajnych okoni oraz szczupaków. Jedyne do czego można by się było doczepić to praktycznie brak jakiegokolwiek atraktora w opakowaniu. Z całą pewnością mają też większą wytrzymałość niż oryginalne Keitechy, a są równie miękkie. Według mnie warto zaopatrzyć się w kilkanaście paczek na jakieś trudne łowiska, szczególnie gdy są promocje 20szt. przynęt za 4-7zł. Nie mam natomiast pojęcia jak sprawdzają się większe rozmiary tych przynęt, osobiście z czystym sumieniem mogę poręczyć tylko za te najmniejsze. Jedynym minusem Supercontinent według mnie jest słaby wybór kolorów ich gum. Zdecydowanie chętniej kupiłbym więcej tych przynęt gdyby nie były w tak beznadziejnych wersjach kolorystycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Czekam na larwy i rosówki, i mam podróbki keitech swing impact. Podróbkek np cannibali się nie opłaca zamawiaćBartku ,zapodasz linka do rosówek Mam zamiar zamówić rosówki i spróbować "INU RIG " tylko nie wiem jakiej długości byłby odpowiednie.Może koledzy coś jeszcze doradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 25 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 https://a.aliexpress.com/_mNzPY6uhttps://a.aliexpress.com/_mLpBGlAJa zamówiłem te z pierwszego linku. Jest tego multum do wyboru. Łowcą okoni nie jestem więc nic nie podpowiem, łapię te ryby a raczej próbuję kiedy nie można łapać sandaczy i szczupaków. Jeszcze takie larwy zamówiłem na próbęhttps://a.aliexpress.com/_msdBNzE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 25 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 Trzy sezony obławiałem przynętami z alie. Zaczynałem od larw ważki. W następnym roku raczki i tanty. Raczki kosiły aż miło, sporo przyłowów w postaci szczupaków i sandaczy do 60cm. W zeszłym sezonie z raczkami było słabo, lepiej działały tanty i kopie easy shinerów. Na jesień w zimnej wodzie easy shiner dał szczupaka 76. Wszystko to przynęty do 7cm. Dużych przynęt na alie nie kupowałem bo jakoś odpuściłem grubsze łowienie. Jak ktoś ma dużo zaczepów i sporo zrywa to opłaca się bo łowią dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 25 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 (edytowane) Czekam teraz na przesyłkę jakieś tanty i inne gumisie.Sam jestem ciekaw jak to wygląda na żywo. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Stycznia 2022 przez MietekK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 Wiem, że wątek nie krótki ????, ale jest tam sporo o przynętach. http://jerkbait.pl/topic/84835-platforma-aliexpress-sprz%C4%99t-z-chin/?view=getnewpost&fromsearch=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 Kupilem sporo "kitaj techow" w sloiczkach - nie widze roznicy do oryginalow, a nawet jesli to na plus - mniej sie rwa i sa tansze. Tak samo z "chineZ-MAN" z TPR - nie uzywam ani jednych ani drugich za czesto, ale gniota inne wyroby cena>jakosc (jedyne o czym mysle co im podskakuje w tym temacie to "bass bucket" z BPS (sa 2 z tym samym kodem 1 to "wormy" a drugi to bardziej "nasze" "rippery i twistery" - pisze o tym drugim) - tam jest cos 1xx czy nawet 2xx gum za 19$ (pod warunkiem, ze kolega ci go w bagazy przywiezie bez cla i wysylki). A co do skutecznosci to jak zawsze - co blizej ryby co to do paszczy chce wziasc ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 Ja tej zimy skompletowałem konkretny zestaw woblerów, kopii znanych japońskich marek jak Duo, Megabass etc. Zobaczymy jak się sprawdzą, wykonanie jest extra, kotwice super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Czekam teraz na przesyłkę jakieś tanty i inne gumisie.Sam jestem ciekaw jak to wygląda na żywo. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Jakość bardzo dobra, na tanty z Ali wielu łowi i ryby je lubią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 (edytowane) Ja od kilku lat używam Meredith.Naprawdę dobra jakość, dobrze pracują i są wytrzymałe.Pewny sprzedawca, za każdym razem dostaję dokładnie to co zamawiałem.A co najważniejsze, okonie bardzo je lubią Edytowane 29 Stycznia 2022 przez Adaś Niezgódka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartix92 Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Ja tej zimy skompletowałem konkretny zestaw woblerów, kopii znanych japońskich marek jak Duo, Megabass etc. Zobaczymy jak się sprawdzą, wykonanie jest extra, kotwice super.Wrzuciłbyś kilka linków? Szczególnie duo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi