waldi122 Opublikowano 25 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 Witam wszystkich. Po długiej przerwie wracam do robienia woblerków. Wcześniej strugałem z lipy, obecnie leje z piany.Zrobiłem formę z kilkoma różnymi modelami. Odlałem w niej sztuki do testów. Wybrałem z nich te, których praca mi odpowiada. Forma ta służy mi również do powielania w niej połówek modeli do form docelowych kilku gniazdowych. Jako pierwsza powstała dla woblera uniwersalnego 9 cm o wadze neutralnej 17 g. Wobler ten jest w wersji pływającej jak i dwóch wersjach tonących, płycej i głębiej schodzących. Teraz gdy się sezonują odlane pianki zabieram się do wykonania oprzyrządowania pomocnego w malowaniu, nacinaniu steru, suszarki itp. Jako pierwsza powstała ramka do malowania. Umożliwia ona dogodnych obrót w trzech osiach. Jest to też czas na opracowanie grafiki i kolorystyki. Prezentowane na zdjęciu woblery malowane były na szybko do celów testowych, by były lepiej widoczne niż goła piana. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi122 Opublikowano 27 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Robiąc porządki wpadła mi w ręce jedna ze starszych form na jerka z żywicy.Postanowiłem go odlać z wkładką z balsy, by zobaczyć jaki to będzie miało wpływ na jego prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi