Skocz do zawartości
  • 0

FeelFree 11 z silnikiem 24lb

vBartek

Pytanie

Cześć, chciałem dodać do wątku z kajakami ale zamknięty  :D

Taka trochę inna wersja instalacji i modyfikacji silnika elektrycznego w tym kajaku. Wzbraniałem się z montażem ze 3 lata  (jakoś tyle silnik przeleżał na strychu) ale po sytuacji kiedy wróciłem do łowienia z kajaka i musiałem wiosłować 2km pod silny wiatr postanowiłem to go jednak wykorzystać. Lure 11 to żółw na wodzie nawet bez wiatru więc teraz stwierdzam, że silnik był dobrym pomysłem na gorsze dni.

Motorek to Watersnake chyba dośc znany. Dodałem woltomierz i regulator prędkości (z ali). Po teście stwierdzam, że rurę muszę jednak obciąć bo jest zdecydowanie za długa.

• Like 4

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dziękuję. Za kilka dni przyjdzie do mnie echosonda i jak obetnę rurę to całość będzie niżej więc mógłbym mocowanie do niej zrobić na silniku, przetwornik echosondy wewnątrz kajaka na stałe i byłoby całkiem kompaktowo. Myslicie, że bedą jakieś zakłócenia gdy echo (ekran) bedzie tak blisko silnika?

Edytowane przez vBartek

• 0

Dziękuję. Za kilka dni przyjdzie do mnie echosonda i jak obetnę rurę to całość będzie niżej więc mógłbym mocowanie do niej zrobić na silniku, przetwornik echosondy wewnątrz kajaka na stałe i byłoby całkiem kompaktowo. Myslicie, że bedą jakieś zakłócenia gdy echo (ekran) bedzie tak blisko silnika?

Z tego co pamiętam z tematu o echosondach, zakłócenia zdarzały się jedynie w przypadkach podłączenia pod jeden aku z silnikiem (sprawy elektryczne), oraz gdy podwiesza się przetwornik na silniku (drgania). Ale to były odosobnione przypadki jakichś konkretnych modeli, u mnie nigdy. Natomiast zakłócenia od bliskości silnika to pierwsze słyszę, ale może mało w życiu słyszałem ;)