Daniel Wirek Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Witam ! Zastanawia mnie czy malujecie gumy markerami, dla ładniejszego wyglądu i większej ilości brań. Jakich stosujecie markerów i jakich technik malowania gumek ?Osobiście sprawdzał mi się duży seledynowy ripper pomalowany na tygryska (Czarny grzbiet, czarne pręgi przy bokach)Słyszałem że dobre markery do malowania gum oferują takie firmy jak - 3M, Kamet, Edding i Gigant.Napewno troszkę kosztują ale warte są tych pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Ogólnie nie bawię się w takie rzeczy ponieważ szkoda mi czasu.Na rynku jest taki ogromny wybór kolorów gum, że można zwariować... Mimo wszystko zawsze noszę przy sobie marker (Pentel), który używam do zabarwiania niektórych odprysków w ciemnych woblerach lub zabarwiam nim końcowy odcinek plecionki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Czasami maluję płąską rufową część ogona rippera na czerwono.Ale to chyba tylko dla podniesienia własnego morale . Nie zauważyłem zwiększenia skuteczności tak podrasowanych przynęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Jest to niezle, takie, bym powiedzial....zabezpieczenie. <_< Kupujac biale albo perlowe gumy i majac spirytusowy albo olejowy pisak, mozna przynete dostosowac do lowiska, co nieraz kilkaktotnie podnosi liczbe bran..Ale generalnie w to sie nie bawie, w jakies ciapki albo kreski. Jezeli sie decyduje to w celu np. stonowania zbyt jaskrawej gumy. Malowalem pisakiem na grubo gume a po uplywie kilku godzin wycieralem to szmata. Jak nie wycieralem to po jakims czasie wszystko naokolo bylo wysmarowane w kolorach uzytych. Po wytarciu kolor nie jest tak intensywny. Ktore byly lepsze spirytusowe czy olejowe nie pamietam...wazne zeby pisak za szybko nie schnal. Mozna go wsadzic w plastik, bedzie dluzej sluzyl... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Yeah Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 a zapach nie będzie odstraszał ryb?chyba, że lubią spirytus, jak niektórzy z nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Daniel Wirek Opublikowano 29 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 @Yeah Zawsze można zapach spirytusu zamazać atraktorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Daniel Wirek
Witam !
Zastanawia mnie czy malujecie gumy markerami, dla ładniejszego wyglądu i większej ilości brań.
Jakich stosujecie markerów i jakich technik malowania gumek ?
Osobiście sprawdzał mi się duży seledynowy ripper pomalowany na tygryska
(Czarny grzbiet, czarne pręgi przy bokach)
Słyszałem że dobre markery do malowania gum oferują takie firmy jak - 3M, Kamet, Edding i Gigant.
Napewno troszkę kosztują ale warte są tych pieniędzy.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi