Skocz do zawartości
  • 0

Markery do malowania gum

Daniel Wirek

Pytanie

Witam !

Zastanawia mnie czy malujecie gumy markerami, dla ładniejszego wyglądu i większej ilości brań. :mellow:

Jakich stosujecie markerów i jakich technik malowania gumek ?

Osobiście sprawdzał mi się duży seledynowy ripper pomalowany na tygryska :D (Czarny grzbiet, czarne pręgi przy bokach)

Słyszałem że dobre markery do malowania gum oferują takie firmy jak - 3M, Kamet, Edding i Gigant.

Napewno troszkę kosztują ale warte są tych pieniędzy.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ogólnie nie bawię się w takie rzeczy ponieważ szkoda mi czasu.

Na rynku jest taki ogromny wybór kolorów gum, że można zwariować... :huh:

Mimo wszystko zawsze noszę przy sobie marker (Pentel), który używam do zabarwiania niektórych odprysków w ciemnych woblerach lub zabarwiam nim końcowy odcinek plecionki.

• 0

Jest to niezle, takie, bym powiedzial....zabezpieczenie. <_<

Kupujac biale albo perlowe gumy i majac spirytusowy albo olejowy pisak, mozna przynete dostosowac do lowiska, co nieraz kilkaktotnie podnosi liczbe bran..

Ale generalnie w to sie nie bawie, w jakies ciapki albo kreski. Jezeli sie decyduje to w celu np. stonowania zbyt jaskrawej gumy.

Malowalem pisakiem na grubo gume a po uplywie kilku godzin wycieralem to szmata. Jak nie wycieralem to po jakims czasie wszystko naokolo bylo wysmarowane w kolorach uzytych. :D

Po wytarciu kolor nie jest tak intensywny.

Ktore byly lepsze spirytusowe czy olejowe nie pamietam...wazne zeby pisak za szybko nie schnal. Mozna go wsadzic w plastik, bedzie dluzej sluzyl...

Gumo