ZARK Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Witam wszystkich. Historia mojego wędkarstwa zaczęła się banalnie,jak u wielu ojciec zabrał mnie na ryby.Zainteresowanie wędkarstwem u ojca zanikało, u mnie zaś pasja powoli kiełkowała jak nasionko rzucone na podatny grunt. Młodzieńcze lata to spławik i zabawa wędkowaniem, z tego okresu brak mi jednej rzeczy, wtedy cieszyła nawet mała płoteczka a człowiek wstawał o 3 rano, i zasuwał rowerem kilka km nad jezioro ehh.... jakie to były wtedy emocje. Okres dojrzewania to zepchnięcie wędkarstwa na bok, ale w tym wieku młody mężczyzna myśli wędką lecz troszkę inną w moim przypadku również też tak było, choć gdzieś z tyłu głowy zawsze wędkowanie o sobie przypominało. Gdy życie troszkę się ustatkowało, wróciłem do wędkowania, pochłonęło mnie całkowicie. Choć praca zawodowa i rodzina ograniczają czas na pasję, każdą wolną chwilę spędzam nad wodą , a większa ilość czasu nad wodą spowodowała ,że zacząłem robić przynęty na które łowie.Czego szukam w swoich przynętach? przecież tyle jest w sklepach. Tworze je nie w pracowni lecz nad wodą, każda z przynęt właśnie tam powstała i wiąże się z konkretną sytuacją, kiedy stojąc nad brzegiem myślałem sobie, dziś brały by na taką więc trzeba ją zrobić. Łowię głównie na dużej nizinnej rzece Bugu, łowisko jest wymagające a wiele przynęt wylądowało w koszu. Staram się ciągle rozwijać wędkarsko, jak również poprawiać swoje przynęty. Pozwólcie ,że pokaże wam kawałek mojej wędkarskiej przygody. Z wędkarskimi pozdrowieniami Radek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZARK Opublikowano 30 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Przygotowania do klenio-jazi 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Bardzo ładne klasyczne kształty, będą łowić ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZARK Opublikowano 30 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Dzięki ???? jak to mówią "klasyka zawsze w modzie" ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZARK Opublikowano 1 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 Obowiązkowy kolorek na kleniorki 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZARK Opublikowano 6 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Cały czas coś się dzieję na warsztacie Uniwersalne wobki na rzekę. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 6 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Jak to nie problem to podawaj długość/masa Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZARK Opublikowano 6 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 (edytowane) Ok???? długość powyższych 5,5cmWaga około 4g Edytowane 6 Lutego 2022 przez ZARK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZARK Opublikowano 13 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Długość 4,5cmWaga około 5gDzisiejsze wodowanie wypadło dobrze teraz tylko czekać na cieplejsze dni???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZARK Opublikowano 20 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 Wiosna tuż tuż ot takie tam kiełbio-podobne długość 8cmwaga 4g stadko klasyków wielozadaniowychdł.ok 4cmwaga ok 4g 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZARK Opublikowano 27 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Sezon boleniowy coraz bliżej pojawiły się wobaski.waga ok 17gdługość 7cm pierwszy test wypadł dobrze w pierwszych kilku rzutach uderzenie bolenia plus dwa wyjścia oczywiście nie mamy jeszcze sezonu ale nadmienię że testowałem na prywatnym stawie, nie nastawiałem się na łowienie czegokolwiek i nie wiedziałem że są tam bolki zarybiłem ten stawik centymetrowym narybkiem trzy lata temu nie wiedząc co tam było okazuje się że głownie jazie i bolki Ryba jeśli nie dostanie w łeb potrafi żyć nawet w małym stawiku Aby do maja Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZARK Opublikowano 4 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Majówka czyli bolusie coś tam nawet gryzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZARK Opublikowano 6 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 Więcej majówkowych rybek. Wobki działają jak należy brania pewne a przynęty głęboko w paszczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZARK Opublikowano 6 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 Mocna ekipa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZARK Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Jeszcze kilka dni i ruszamy???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi