Skocz do zawartości

Przynęty ZARK

ZARK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Historia mojego wędkarstwa zaczęła się banalnie,jak u wielu ojciec zabrał mnie na ryby.Zainteresowanie wędkarstwem u ojca zanikało, u mnie zaś pasja powoli kiełkowała jak nasionko rzucone na podatny grunt. Młodzieńcze lata to spławik i zabawa wędkowaniem, z tego okresu brak mi jednej rzeczy, wtedy cieszyła nawet mała płoteczka a człowiek wstawał o 3 rano, i zasuwał rowerem kilka km nad jezioro ehh.... jakie to były wtedy emocje. Okres dojrzewania to zepchnięcie wędkarstwa na bok, ale w tym wieku młody mężczyzna myśli wędką lecz troszkę inną  :)  w moim przypadku również też tak było, choć gdzieś z tyłu głowy zawsze wędkowanie o sobie przypominało. Gdy życie troszkę się ustatkowało, wróciłem do wędkowania, pochłonęło mnie całkowicie. Choć praca zawodowa i rodzina ograniczają czas na pasję, każdą wolną chwilę spędzam nad wodą , a większa ilość czasu nad wodą spowodowała ,że zacząłem robić przynęty na które łowie.Czego szukam w swoich przynętach? przecież tyle jest w sklepach. Tworze je nie w pracowni lecz nad wodą, każda z przynęt właśnie tam powstała i wiąże się z konkretną sytuacją, kiedy stojąc nad brzegiem myślałem sobie, dziś brały by na taką więc trzeba ją zrobić. Łowię głównie na dużej nizinnej rzece Bugu, łowisko jest wymagające a wiele przynęt wylądowało w koszu. Staram się ciągle rozwijać wędkarsko, jak również poprawiać swoje przynęty. Pozwólcie ,że pokaże wam kawałek mojej wędkarskiej przygody. Z wędkarskimi pozdrowieniami Radek ;)     

• Like 5

• 1 miesiąc temu...

Sezon boleniowy coraz bliżej pojawiły się wobaski.

waga ok 17g

długość 7cm

pierwszy test wypadł dobrze w pierwszych kilku rzutach uderzenie bolenia plus dwa wyjścia ;)

oczywiście nie mamy jeszcze sezonu ale nadmienię że testowałem na prywatnym stawie, nie nastawiałem się na łowienie czegokolwiek i nie wiedziałem że są tam bolki :blink:  zarybiłem ten stawik centymetrowym narybkiem trzy lata temu nie wiedząc co tam było okazuje się że głownie jazie i bolki ;) Ryba jeśli nie dostanie w łeb potrafi żyć nawet w małym stawiku :D

post-75184-0-13960800-1648389999_thumb.jpg

post-75184-0-18985300-1648390497_thumb.jpg 

Aby do maja Pozdrawiam

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 11 miesięcy temu...