Skocz do zawartości

Zestaw do castingu do 50/60/70g

Pawellll

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Panowie co polecicie do sandaczowego i szczupakowego verta z główkami 40-60g ?

Budżet do ok 700zł powiedzmy za młynek i 500 za kij (180-190cm)

weź sobie na początek w3 vertical jigging T bodajże 190cm 50g, sam miałem i sprzedałem, ale tak zaczynałem swoją przygodę z vertem. Ja polecam a rozsądna cena na ten moment :)

Jak Ci wejdzie vert to zrobisz sobie w pracowni.

T/

Szukam multika do zastosowań podobnych, ale tylko do średnio/dość dużych (40-80g) gum. Przełożenie niskie, pojemność szpuli większa, niż Shimano 200, cena niska (rzadko będę tego używać, więc nie chcę wywalić kupy kasy). W planach finansowych mieści się np. Abu Garcia Revo X Winch. Ma to sens?

Mała bestia w wersji Revo X, to już 50% więcej ...

Ja do takich zastosowań mam curado k 201 pg. Naprawdę nie wiem po co większa pojemność szpuli.Abu ostatnio jakoś dużo słabsze jakościowo w porównaniu do starych modeli. Starszy model orra winch wytrzymał przy gumach do 120gram 3 sezony , nowszy revi winch po sezonie miał dość. A revo X to jeszcze niższa seria.

23ecbe3ab8af7f872e3c98436f5853fe.jpg

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Nie chcę okrąglaka. Kiedyś miałem, wystarczy. Do okrąglaka mam za małe dłonie. Tylko niski profil. A co jest nie tak z Abu Garcia Revo X Winch?

No nic. Jest jaki jest, tani podstawowy multik ABU.  Kręci, zwija. Jest czarny.  Mam X, SX,SLX,  2 K201. Jak nie musisz ciskać mega daleko to X zrobi podobną robotę. Jak musisz ciskać daleko to K201 jest bezkonkurencyjne. Jak chcesz jeszcze do tego zapakować gruby sznurek to chyba Tranx 300 będzie lepsze opcją. pz

Szukam multika do zastosowań podobnych, ale tylko do średnio/dość dużych (40-80g) gum. Przełożenie niskie, pojemność szpuli większa, niż Shimano 200, cena niska (rzadko będę tego używać, więc nie chcę wywalić kupy kasy). W planach finansowych mieści się np. Abu Garcia Revo X Winch. Ma to sens?

Mała bestia w wersji Revo X, to już 50% więcej ...

A jakaś tatulka 200 hd ?. Mam już chyba 5 rok lekko u mnie nie miała raz awaryjnie przerzucałem nią przez tydzień gumami 200g plus jak wysypał mi się drugi multik teraz już na emeryturze w vercie z główkami 50g naprawdę  gniotsa nie łamiotsa :D

Edytowane przez sero1975
  • Like 3

Budżet najchętniej do 600 zł

Kup używkę 200hd z pewnej ręki i będziesz zadowolony . Ja swoją 200hd zastąpiłem zilionem tw i ...... rozczarowanie bo ziliion wcale nie nie działa 3 razy lepiej jakby wskazywała na to cena niż tatula 200hd ;) :D :D

Edytowane przez sero1975