MATT1989 Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 kolego wojciiech@ wstaw jakieś foto pokazujące grubość ścianek tego blanku jak możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander58 Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Prosze o rade wędkarzy , którzy łowili kijkami na takich blankach:Lamiglas Certified Pro XSH 108 2MMT oraz:Lamiglas certified Pro XSH1022M .Miała by to być lekka uniwersalna wędka na jazia , klenia po szczupaka i sandacza . Żeby wytrzymała przyłów metrowej ryby. Plecionka do 10 lbs. i przynęty do 12gr. i obrotówki do nr. 4 . Który blank będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bass-74 Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Przynęty typowo kleniowo-jaziowe małe,średnie i obrotówka nr 4 to raczej ciężko będzie pogodzić jednym patykiem. Ale świat idzie do przodu więc może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Keumpel ,specjalista od wiślanych i nie tylko klenio-jazi używał,zanim mu nie ukradli źli ludzie HXS1142L ,dał radę metrowemu szczupłemu na Pasłęce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bass-74 Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 wyholować się da metrusa i kongerkiem mikrosem do 5g przy sprzyjających warunkach, ale pogodzić obsługę tak różnych przynęt to już nie tak lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Zgadza się chiba ,że na lekuśno .Bardziej chodziło mi na przedstawieniu możliwości tytułowego kijka ,poprzez przedstawienie wyczynów delikatniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Pro XSH1022M miałem przezbrojony. Kleniowo jaziowe nieloty miota dobrze ale czucie pojawia się przy tych nieco większych, mikrusy jak paznokieć nie do tego kija. Radzi sobie z główką ok 15g + 3,5 gumy. Obrotówki 2 swobodnie ,3 w miejscach bez nurtu a 4 można zapomnieć. Kij bardzo ładnie się ładuje, odległości na plecionce 10lb czy mono 0,20 i 0,22 dobre. Charakterystyczne dla większości patyków Lamiego ciepłe ugięcie, nie jest to szpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 wyholować się da metrusa i kongerkiem mikrosem do 5g przy sprzyjających warunkach, ale pogodzić obsługę tak różnych przynęt to już nie tak lekko oj tak, święte słowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Panowie myślę nad zamówieniem kija pod sandałki na blanku Lamiglasa a dokładnie XMG LP 844... pytanie do kolegów którzy posiadają kije na wyżej wymienionym blanku.. Czy kijek odsłuży mi główki 10-20g + kopyto 3'-4'.. i jak zachowuje się pod tym ciężarem.Oraz czy wystarczy uzbroić go w Alconite... może inne sugestie? Będę nim łowił na jeziorze z łódki , sporadycznie na Odrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Lamiglas XSH1202M 3,05 m, 8-12 lb i 5-20 g. Ktos uzywa? Witam.Ktos uzywa wedziska zbudowanego na tym blanku?Jakie przynety i lowiska najlepiej obsluguje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabik Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 podczepie się do tematu, a może coś o LP 843 szukam kija na sandacza na lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 LP 843 mam . Żeby nie rozpisywać się ponad miarę , z charakterystyki pracy i ugięcia lokują się pomiędzy szybką wklejanką a drop shot'em . Za tą kasę naprawdę trudno o lepszy blank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 lamiglas IMC 845 witam wszystkich!pytanie moje jest z serii czy ktos juz kiedys mial do czynienia z tym blankiem,jak by sie zachowywal gdybym zestawil go na stale z gumami 4-5cali 10-20gram? olowiu,zestaw mialby posluzyc jako dosc uniwersalny zestw na szczupaka oraz sandacza z grubszej rury,czy pozostal by jeszcze jakis zapas mocy stosujac podana gramature przynet? ,katalogowo jest 14-42gr,12-25lb wydaje sie byc idealne jak na warunki w ktorych lowie,z gory dziekuje za odpowiedzi,pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Rzeczny UL. Lamiglas XSH 114 2LL (2.9m 2-10gr 4-8lb)? Witam. Szukam rzecznego UL. Przynety to glownie obrotowki w przedziale 0-1. Do polowu okonia, klenia i pstraga. Na oku mam na razie Lamiglasa XSH 114 2LL (2.9m 2-10gr 4-8lb). Ktos z Was ma/mial to wedke? Moze jakies inne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Uzytkowalem taki kijek kilka miesiecy, na Odrze glownie za kleniem, okoniem.Dosc dynamiczny jak na UL. celny, przy tej dlugosci bardzo leciutki. Posiada bardzo subtelna szczytowke, ktora dosc latwo sie poddaje, do malych przynnet to jeden z rzecznych idealow.Dobrze sie laduje, a przy tej delikatnej szczytowce, dosc stabilny. Ugiecie zdecydowanie przesuniete wlansie ku szczytu, choc pod obciazeniem, pokazuje calkiem dobrze progresje.Gdzies tak na dlugosc 3/4 w tym kiju wyczujesz moc w nim drzemiaca, bez problemu poradzi sobie z przylowem bolenia, choc kij sie wygnie juz znacznie, pokazujac piekne glebokie ugiecie.Jak juz cos zatniesz to niewobrazam sobie, aby mialo szanse sie wypiac. W zasadzie kij fabrycznie jest rzetelnie opisany w cw. jak i moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Te same parametry, ale XMG. Również XST1141F, ale tego bym wytytanił przynajmniej na szczycie. Może jakiś Phenix, ale znam tylko FX 863-2 i nie wiem, czy inne z tej rodziny są podobne.Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 XMG beda pewnie w porównaniu do analogicznych modeli Certified Pro nieco sztywniejsze i szybsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Owszem, ale z kolei (moim zdaniem) XSH1142LL jest trochę krowoogoniasty. Miałem wrażenie, że mógłby mieć mniejszą średnicę blanku. A tak w ogóle, to musi być taki długi? Może raczej 2,60, albo chociaż 2,75?Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Wydaje mi sie ze na rzeke dluzsze wedzisko bedzie praktyczniejsze. Moge sie jednak mylic. Moze 2,60 czy 2,75 wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Do lekkiego łowienia w dużej rzece kupiłem sobie ostatnio kij 3.9m i jeszcze by się z 50cm zdało. Nie wyobrażam sobie precyzyjnego omiatania z brzegu długich przelewów za pomocą krótkiego kija? bynajmniej w sposób w jaki ja to robię. Co do okoni to faktycznie lepsza będzie krótka wędka ale do kleni, nie widzę tego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Moze CTS ELite LR SD960-2 9’6″ 2-4lb 2pc . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Lamiglas IC 78H Koledzy mam pytanie interesuje mnie ten blank chcialbym uzbroic go pod jerki czy ktos z was uzywa ten blank i do jakiego ciezaru rzuca oraz czy nie jest bardzo palowaty. Dziekuje i przepraszam za brak polskich znakow, taka klawiatura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Ktoś ma wędkę na tym blanku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz91 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Panowie co powiecie o tym blanku Lamiglas ISS1022M 2,6 7-21gr 8-12lb? Dobry będzie pod pstrąga i szczupaka na lekko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi