Skocz do zawartości

Blanki Lamiglas

adawi

Rekomendowane odpowiedzi

A skądże znów dogmatyczne myślenie :) Moje desinteressement , jest przebogate , ma sporo odcieni , wcale nie jest takie czarno białe .. I uprzedzając możliwy ciąg dalszy, proszę nie używać na potrzeby tej dyskusji eufemizmu - "dobry produkt" , bo zupełnie odlecę w pozbawione empatii , zaplute stefanki :)

Drogi Sławku:) sądziłem, że w swoim przywiązaniu do wędkarskiej produkcji "made in USA" będziesz bardziej dociekliwy;).

Każdy blank Lamiglasa jest sprzedawany z kartą gwarancyjną, z potwierdzoną produkcją "hand craffted in the U.S.A.", dotyczy to wszystkich blanków z aktualnego katalogu. Fotki z SI Steelhead w załączniku.

Blanki International, o których wspomina Friko, bardzo fajne zresztą, choć na zlecenie wykonywane w China;), nie są już kontynuowane.

Wędki fabryczne Lamiglasa, jako że interesują mnie i sprowadzam tylko blanki, posiłkuję się fotką ze sklepu amerykańskiego (30 sek pracy na google;)) i wklejam link, gdzie widać pięknie jakże pożądaną sygnaturę..

zobacz tutaj zdjęcia Infinity Bass 3M Powerlux

Jeśli masz katalog 2013 Lamiglas blanks, w którym faktycznie nie ma zwyczajowej nazwy blanków IM700 Casting, Popping itd;)..to spójrz na stronę nr2 dotyczącą materiałów używanych do produkcji, pomiędzy XMG a G-1000, nadal widnieje IM700 Pro Graphite, zastosowany w blankach XP Bass, Certified Pro St&Sa, RA Surf, a w połączeniu z innymi matami jeszcze w innych seriach..prostowanie zakończone;)

Pozdrawiam, Tomek.

post-53085-0-32515000-1362831558_thumb.jpg

Aktualnie nie mamy jeszcze pełnej oferty najnowszych modeli, dotarły:

SI Steelhead

SI 1122M

SI 1162M

Infinity Bass

INF 863

INF 864

pozostałe modele za ok.4 tygodnie.

Za kilka dni zapraszam na naszą stronę, będzię uaktualniona :D

www.art-rod.com

Tymczasem na stronie Lamiglasa nareszcie powiesili katalog blanków:

http://www.lamiglas.com/blanks.php

Ze sprzedawanych blanków z oferty 2013, tak. Tak samo jest oczywiście w wypaku blanków "special order" z poza katalogu bieżącego, które wykonują na zamówienia wielu firm, w tym także dla ART-ROD :)

Poza tym każdy blank, który wypadł z oferty może być wykonany na zamówienie dealera..niestety w grę wchodzą wtedy większe ilości sztuk konkretnego modelu.

Jestem zachwycony odpowiedzią krajowego przedstawiciela zasłużonej korporacji Lamiglas , o treści której .. się spodziewałem . Ale proudly powinno być bardziej na widoku , żebym więcej nie drżał ..

:rolleyes:

Z wora w którym się boksowali maoiści, Stefan , niedożywione polskie dzieci , szczaw , mirabelki i Lamiglas , wygrały na punkty blanki tego ostatniego . Co jest nad wyraz sprawiedliwe , zwłaszcza w tym dziale  :)   

• 3 tygodnie później...

Informacja z art rodu

wędki fabrycznej nie znam, ale zasadniczo były to kije zmontowane po kosztach, typowo użytkowo..
Blank ma pełne, głębokie ugięcie, typowo pstrąg na szerokiej, płytkiej rzece, u nas dobry na klenia czy brzanę..ze smużakiem powinien już dać radę, 5SDR to już za duży opór. Wobler może mieć 7cm, ale typu minow, oryginal itp.

• 2 miesiące temu...

Sympatyczni Panowie z Art-Rodu dziś mi wszystko wyjaśnili ;) rzeczowo i z praktyki, czyli tak jak lubię :)

I w związku z tym zapadła decyzja o budowie Si 1162M pod bolenie i nocne sandacze na wobki ;)

Edytowane przez Rheinangler

• 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

chciałbym sie dowiedzieć od użytkowników czy we wszystkich modelach magnum taper  tak sie zachowuje szczytówka jak na tym filmie

http://www.youtube.com/watch?v=uR-9fHEAMNQ

w szczególności w modelach XS 84 2M ,XSH1022MT, XSH1052MT, XSH1082MMT

i czy czucie brania jest dobrze wyczuwalne w dłoni czy raczej obserwacja szczytówki , chciałbym pogodzić i jedno i drugie :)

Edytowane przez robas

Miałem ten do 17g i do 35g z grubsza obydwa pracowały tak jak ten na filmie. Trochę denerwuje, że odcinek pomiędzy szczytową a pierwszą od szczytu praktycznie się nie ugina. Gnie się nieco poniżej aż po okonice 3 od szczytu.

Nie zmienia to faktu, że ten lżejszy to super kijek i jeden z najlepszych "uniwersałów", jakie miałem w kolekcji.

Mam na myśli X86MTS i X89MTS w wersji fabrycznej.

Edytowane przez popper
  • Like 2

To takie "wędeczki" które mają delikatne ,czułe szczytówki i potężne ,mocne dolniki. Branie widac wyrażnie na szczytówce ale równiez czuc je dokładnie w dolniku. Są szybkie i nadaja się idealnie do łowienia sandaczy na gumisie. Kijki uniwersalne dające szerokie spektrum mozliwości łowienia przynetami w dużej rozpiętości wagowej. Spowodowane jest to właśnie poprzez czułą szczytówkę oraz dużą moc blanku. Jego bardzo duża zbieżność daje szybkość ale pod obciążeniem/rybą spisują się całkiem neżle jak na szczytowce i mają dość ciepłą prace.

Edytowane przez miramar69