popper Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 No, z tym sumkiem to może nie zawsze. Tu rozmiar ma znaczenie Resztę natomiast obleci spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 z tym czuciem przynęty to też tak kolorowo nie jest.. ale reszta jak najbardziej, kiedyś to był moj kij na wszystko teraz stoi w kącie czasem do zabieram na przewietrzenie, ot taki uniwersał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 No, z tym sumkiem to może nie zawsze. Tu rozmiar ma znaczenie Resztę natomiast obleci spokojnie u mnie takie raczej do 150 , choć w zeszłym roku było prawie 170 na Elitkę do 1oz , kijek jęczał popękał lakier na przelotkach ale niecałe 5 minut i sumek był na brzegu , także jeśli ma moc podobna jak STC to się nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 moc ma bo to wędka do połowu łososi na małe przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Nieco ponad 120 wąsatka wyjąłem. Lakier nie pękał. Nigdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 (edytowane) Ja ostatnio siebie holowałem na łajbie pod prąd na jednym z nich i faktycznie lakier nie pękał ,tylko Ja Edytowane 9 Października 2013 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 U mnie pojawily sie pęknięcia wzdłuż pierwszych dwóch stopek przelotek , a to przez to ze zawsze holuje silowo na granicy wytrzymałości , później pozostaje hamulec Taki to że mnie brutal ,ale za to rybka ma lepszą kondycjęprzy wypuszczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Eh jak ci nie szkoda wędki dziwne podejście. . Później ludzie narzekają ze wędki się łamią i narzekanie.... a tu takie przeciążenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Ta paplaninka przypomniała mi, jak zawisłem na dolniku Lamiego, gdy nad Kwisą.Zsuwałem się bezsensownie (czyt: na brzuchu), z oblodzonej stromej skarpy. Gdyby nie kijaszek, pewnie skąpałbym się, w lodowatej wodzie a tak, kijek odruchowo zaparty poprzecznie, o dwie wystające muldy (karcze lub coś innego), wytrzemał mój ciężar i pozwolił na wytarganie się na szczyt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Haha może posłużyć dolnik jako drążek do podciągania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) Teraz wychodzi z tego że magnumtaper to nie tylko wędka ale ten sprzęt ma o wiele szersze zastosowanie :D Edytowane 10 Października 2013 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Ratowniczy na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Eh jak ci nie szkoda wędki dziwne podejście. . Później ludzie narzekają ze wędki się łamią i narzekanie.... a tu takie przeciążenia.jeszcze nigdy w ten sposób nie złamałem wędki , zestaw jest rozmyślnie dobrany do szybkiego holu , nie mam w zwyczaju rozkoszować się zbyt długim holem ,ryba ma szybko odpłynąć w dobrej kondycji - ot i wszystko kijek ma obsłużyć wobki od 4cm i mieć moc do spotkania z wąsatym , co już mi sie kilka razy zdarzyło na małych wobkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Ma ktoś może z forumowiczów ten kij Lamiglas RR 9" do 3/4 oz ???????????? Pilnie go poszukuję,- tego blanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 (edytowane) Dzięki bardzo wyczerpującej i rzetelnej informacji Pana Tomasza z Art-Rod poszukiwania zaniechane Edytowane 16 Listopada 2013 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 też jestem ciekawy nie wieże że nikt nimi nie łapał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Woblery do 14/16gram obsłuży z palcem w d blaszki obrotowe max rozmiar 2, wahadłówki w rozmiarze 0 czyli do 10gram pewnie ogarnie. Będzię się podczas wyrzutu dość głęboko ładował, ale piszę to na podstaie moich przemyśleń, bo posiadam mocniejszy model 2,13m do 18gram i on rzuca woblerami do 18/20gr, wahadłami do 14gr max i obrotówkami max rozmiar 3 Jak chcecie to potem wkleje fotki ugięcia z obciążeniem np puszka piwa.....a gnie się zacnie i ryby nie spadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 (edytowane) Woblery do 14/16gram obsłuży z palcem w d blaszki obrotowe max rozmiar 2, wahadłówki w rozmiarze 0 czyli do 10gram pewnie ogarnie. Będzię się podczas wyrzutu dość głęboko ładował, ale piszę to na podstaie moich przemyśleń, bo posiadam mocniejszy model 2,13m do 18gram i on rzuca woblerami do 18/20gr, wahadłami do 14gr max i obrotówkami max rozmiar 3 Jak chcecie to potem wkleje fotki ugięcia z obciążeniem np puszka piwa.....a gnie się zacnie i ryby nie spadają.a co z gumami? producent opisuje ze sa to kije na szczupaka i sandacza fotki mile widziane Edytowane 23 Listopada 2013 przez budzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 (edytowane) Jeśli na szczupaka to musi to być "szczupakowy UL" Ja myślałem , że szukacie czegoś pod garbusa i pstrąga;) Gumy to obsłuży, ale pewnie 8-10gram plus guma 7,5-10cm to max;) Powera mu nie braknie i myślę, że szczupły 80cm może być zatrzymany praktycznie w miejscu, ale to juz przy głębszym ugięciu, aczkolwiek snuje tylko przypuszczenia, bo ja, jak już pisałem mam model 2,13 17lbs 5-18grama i traktuje go jako wędka pod bolka większe okonie, ale trzeba pamiętać, że woblerem nie pogardzi zarówno szczupak jak i sandacz. Warte zaznaczenia jest to, że mimo delikatnej szczytówki czuć power w dolniku. Trzeba pamiętać, że ta wędka żyje i pracuje dość głęboko...ma wręcz nieskończone możliwości amortyzacji odjazdów zdesperowanych ryb i co najważniejsze nie gubi nic co się uwiesi na haczyku - nawet malutkie okonki;) PS Producent czyli lamiglas opisuje te blanki jako dedykowane na bassy...czyli takię troche większe okoniowate Edytowane 23 Listopada 2013 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 ja myslalem o okoniach i sandaczu na lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Troche giętki na sandacza jeśli z opadu, ale co kto lubi Sorry za jakośc fotki, ale aparat mam aktualnie jakieś 70km od domu....podobnie żonę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Patent na piwo pod ręką całkiem niezły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Patent na piwo pod ręką całkiem niezły.ale.. w odległości od żony 70 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Podbijam temat zbieram informacje o wersji m 20 lbs.Ktoś ma używał może budował i może się podzielić spostrzeżeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Ja mam Lamiglas G1000 Kenai Special Series 8'6' - 2 czesciowy - 1/2-1 3/4 uncje - 12-25 lbs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi