robas Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Tak też zrobie , tylko co innego macanko i wyginanie na sucho , a łowienie już gotowcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Jak już będziesz po macanku napisz kilka słów bo mało info o Lamiglasie jest. O pro bass-ie wspominał Robson w swoim wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Jestem przekonany, ze Tomek tak sugestywnie wszystko opowie, ze trzymajac blank poczujesz wedke 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 (edytowane) Wiem , wiem , już byłem i macalem (nie lamiglasy ), tylko ze szukałem dwu czesciowego i fajny i by moze pasował -talon TX 2,08 10lb , tylko że mam obawy co do niego po deltach , jest jeszcze tańsza alternatywa w postaci zachwalanego mhx ds 821 Edytowane 27 Listopada 2014 przez robas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Jak już będziesz po macanku napisz kilka słów bo mało info o Lamiglasie jest. O pro bass-ie wspominał Robson w swoim wątku.decyzja podjęta będzie IM 700 , pod garby i sandacza na lekko , z krótkiego macanka szybkość mi odpowiada , do tego jeszcze mocny dół i czuły szczyt , tym bardziej że blank mocno zbieżny , cena także dość fajna tylko o stówkę droższy od MHX , jak będzie nad woda ?, to dopiero w przyszłym roku coś napiszę , macałem także elitkę fabrycznie uzbrojoną i lamiglas wydaję się szybszy , przynajmniej na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 kilka fotek z ugięć gołego blanku , jak zmontuję całość wstawię do bazy ugięć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 cały czas poszukuje swiętego grala ,do indianskich podchodówszukam blanku który obsłuży woblery 4-7cm długosci 230-250cm , o ładnym głebokim ugięciu , nie bojacy sie ryb 50+ w silnym nurcie loomiglas GFW 902M i st.coix 4S80MLF2 wydaja sie byc odpowiednim wyborem prosze o opinie uzytkowników patyków na tych blankach , bądz propozycje konstrukcji które sprostaja moim wymogą . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 ... fx794 również da radę... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Mam wędkę na blanku GFW 902M zrobioną w BRC z myślą o pstrągach. Jest świetna. Bardzo szeroki zakres jeśli chodzi o przynęty - komfort łowienia od 2g jigów po duże ( 8cm) woblery lub 4" gumy na 15g główkach. Bardzo dynamiczny i czuły kij. Przy odpowiednio dobranej plecionce i kołowrotku świetnie się z niego rzuca. Piękne ugięcie - pracuję środkiem już przy nie dużych pstrągach (30 cm). Jednocześnie holowałem na nim ponad metrową głowatkę i nie było problemów z amortyzacją - zapas jeszcze był! Tutaj tęczak 54 cm - nie miał szans:)Kij jest na tyle uniwersalny, że łowię na niego pstrągi - to przed wszystkim:), a także okonie i szczupaki. Ja jestem nim zachwycony.Polecam:).W razie pytań - pisz. Edytowane 13 Grudnia 2014 przez yffea 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Jeśli to ma być taka właśnie pstrągówka o tej długości to ten Lamiglas jest absolutnie kijem doskonałym - dla mnie .Posiadając taki pstrągowy uniwersał i poszukując nadal wciąż wraca się do niego...W tej długości i doskonałości był jeszcze Lamiglas RR ale jest dostępny tylko na wtórnym rynku niestety Nie znam wymienionego StC i pewnie nie poznam bo nie lubię StC, ale nad tym Lamiglasem bym się ani chwili nie zastanawiał, puki jeszcze są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Arek, to maja wycofac tem model Lamiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Arek, to maja wycofac tem model Lamiego? http://www.art-rod.com/aktualnosci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 http://www.art-rod.com/aktualnosci Dzieki Robas, i wszytko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 ten lami wyglada na piekielnie mocnego po opisie kolegi @yffea ale może rownie fajnie startuje z dołu .Strasznie ciekawi mnie tez ten stc , gdzie ktos go zachwalał ale nie pamietam kto .FX794 to tez opcja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) ten lami wyglada na piekielnie mocnego po opisie kolegi @yffea ale może rownie fajnie startuje z dołu .Strasznie ciekawi mnie tez ten stc , gdzie ktos go zachwalał ale nie pamietam kto .FX794 to tez opcja ...Lowilem nim pstragi na Sanie nawet przynetami ponizej 2g.... To jest kij z zapasem mocy ale zarazem jest subtelny w dolnym zakresie. Edytowane 14 Grudnia 2014 przez yffea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 jak nie spróbuje to nie bede sobą . Kto jeszcze oprucz art rodu handluje loomiglasem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Mam wędkę ukręconą na blanku seryjnego lamiglasa g1214, umknęło mi oznaczenie samego blanku, w mojej opinii doskonałe wędzisko na zakrzaczone leśne strumyki, choć nie wiem czy wystarczyłoby mu mocy w starciu z naprawdę dużą rybą. Mam więc podobny dylemat odnośnie mocniejszego patyka do indiańskich podchodów jednak w zestawieniu z wymienionym lamiglasem GFW 902M postawiłem talona VI+ trouta o którym dużo dobrego się naczytałem (niestety tylko naczytałem). Wspomnianego StC nie brałem pod uwagę ale z chęcią mu się przyjrzę. Aha, kolega AdasCzeski wrzucił fotki ugięcia talona i muszę przyznać że jestem pod wrażeniem.http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugi%C4%99%C4%87/page-4 Edytowane 14 Grudnia 2014 przez jezier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) ... fx794 również da radę... Zdecydowanie ten powyżej a jesli się uda znaleźć, to jeszcze CDRBR299ML Edytowane 14 Grudnia 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 mając do wyboru Phenixa FX 794 i ww Lamiglasa wybrał bym jednak Lamiglasa.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 fx794 mam a właściwie miałem bo kolega sie w nim zakochał i niechce oddać , jest jescze cos takiego jak Talon Trout i nowa seria talona Delata ale to juz chyba bedzie za palowate do moich celów , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 fx794 mam a właściwie miałem bo kolega sie w nim zakochał i niechce oddać , jest jescze cos takiego jak Talon Trout i nowa seria talona Delata ale to juz chyba bedzie za palowate do moich celów , Jest jeszcze TX Professional w takich parametrach, opis w Art-Rod, jakby co to tak z fusow wroze bo w rekach nie mialem ale w planach mam miec Talona, moze i dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 nowa seria talona Delata ale to juz chyba bedzie za palowate do moich celów ,jeśli chodzi Tobie o Delte , to Guzu miał z nim niezbyt dobre z doświadczenie i bardzo krótkie , a blank bardzo szybki bardziej pod sandacza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 jasne ze chodzi o delte , zafaflunilem sie i wyszło co wyszło . A ten tx wyglada faktycznie fajnie z opisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) delta jak i Tx oglądałem i wyginałem , bardzo szybkie , niby robione na rynek Rosyjski ,chciałem cos pod sandacza na lekko , ale po po fotkach ścianek Delty -( morze był to pojedynczy przypadek) nie ryzykowałem i poszedłem w Lamiego , czas pokarze czy był to dobry krok tutaj trochę o nim http://jerkbait.pl/topic/36601-katalog-talon-bass-blanks/page-3?hl=+talon%20+delta Edytowane 14 Grudnia 2014 przez robas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 to juz wiem żeby nowych talonow nie tykać Ten lami mnie ciekawi zaraz podzwonie po pracowniach i dowiem sie jak z dostepnoscia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi