Skocz do zawartości

Blanki Lamiglas

adawi

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem , wiem , już byłem i macalem (nie lamiglasy ), tylko ze szukałem dwu czesciowego i fajny i by moze pasował -talon TX 2,08 10lb , tylko że mam obawy co do niego po deltach , jest jeszcze tańsza alternatywa w postaci zachwalanego mhx ds 821

Edytowane przez robas

Jak już będziesz po macanku napisz kilka słów bo mało info o Lamiglasie jest. O pro bass-ie wspominał Robson w swoim wątku.

decyzja podjęta będzie IM 700 , pod garby i sandacza na lekko , z krótkiego macanka szybkość mi odpowiada , do tego jeszcze mocny dół i czuły szczyt , tym bardziej że blank mocno zbieżny , cena także dość fajna tylko o stówkę droższy od MHX , jak będzie nad woda ?, to dopiero w przyszłym roku coś napiszę , macałem także elitkę fabrycznie uzbrojoną i lamiglas wydaję się szybszy , przynajmniej na sucho

• 2 tygodnie później...

cały czas poszukuje swiętego grala ,do indianskich podchodów

szukam blanku który obsłuży woblery 4-7cm długosci  230-250cm , o ładnym głebokim ugięciu , nie bojacy sie ryb 50+ w silnym nurcie

loomiglas GFW 902M i st.coix 4S80MLF2 wydaja sie byc odpowiednim wyborem prosze o opinie uzytkowników  patyków na tych blankach , bądz propozycje konstrukcji które sprostaja moim wymogą .

• Like 1

Mam wędkę na blanku GFW 902M zrobioną w BRC z myślą o pstrągach. Jest świetna. Bardzo szeroki zakres jeśli chodzi o przynęty - komfort łowienia od 2g jigów po duże ( 8cm) woblery lub 4" gumy na 15g główkach. Bardzo dynamiczny i czuły kij. Przy odpowiednio dobranej plecionce i kołowrotku świetnie się z niego rzuca. Piękne ugięcie - pracuję środkiem już przy nie dużych pstrągach (30 cm). Jednocześnie holowałem na nim ponad metrową głowatkę i nie było problemów z amortyzacją - zapas jeszcze był!

Tutaj tęczak 54 cm - nie miał szans:)

post-53674-0-84487700-1418511919_thumb.jpg

Kij jest na tyle uniwersalny, że łowię na niego pstrągi - to przed wszystkim:), a także okonie i szczupaki.

post-53674-0-83183200-1418511645_thumb.jpg

Ja jestem nim zachwycony.

Polecam:).

W razie pytań - pisz.

Edytowane przez yffea
  • Like 1

Jeśli to ma być taka właśnie pstrągówka o tej długości to ten Lamiglas jest absolutnie kijem doskonałym - dla mnie ;) .

Posiadając taki pstrągowy uniwersał i poszukując nadal wciąż wraca się do niego...

W tej długości i doskonałości był jeszcze Lamiglas RR ale jest dostępny tylko na wtórnym rynku niestety :(

Nie znam wymienionego StC i pewnie nie poznam bo nie lubię StC, ale nad tym Lamiglasem bym się ani chwili nie zastanawiał, puki jeszcze są...

ten lami wyglada na piekielnie mocnego po opisie kolegi @yffea ale może rownie fajnie startuje z dołu .

Strasznie ciekawi mnie tez ten stc , gdzie ktos go zachwalał ale nie pamietam kto .

FX794 to tez opcja ...

Lowilem nim pstragi na Sanie nawet przynetami ponizej 2g.... To jest kij z zapasem mocy ale zarazem jest subtelny w dolnym zakresie.

Edytowane przez yffea

Mam wędkę ukręconą na blanku seryjnego lamiglasa g1214, umknęło mi oznaczenie samego blanku, w mojej opinii doskonałe wędzisko na zakrzaczone leśne strumyki, choć nie wiem czy wystarczyłoby mu mocy w starciu z naprawdę dużą rybą. Mam więc podobny dylemat odnośnie mocniejszego patyka do indiańskich podchodów jednak w zestawieniu z wymienionym lamiglasem GFW 902M postawiłem talona VI+ trouta o którym dużo dobrego się naczytałem (niestety tylko naczytałem). Wspomnianego StC nie brałem pod uwagę ale z chęcią mu się przyjrzę.

Aha, kolega AdasCzeski wrzucił fotki ugięcia talona i muszę przyznać że jestem pod wrażeniem.

http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugi%C4%99%C4%87/page-4

Edytowane przez jezier

fx794 mam a właściwie miałem bo kolega sie w nim zakochał i niechce oddać :P , jest jescze cos takiego jak Talon Trout i nowa seria talona Delata ale to juz chyba bedzie za palowate do moich celów ,

Jest jeszcze TX Professional w takich parametrach, opis w Art-Rod, jakby co to tak z fusow wroze bo w rekach nie mialem ale w planach mam miec Talona, moze i dwa :) 

delta jak i Tx oglądałem i wyginałem , bardzo szybkie , niby robione na rynek Rosyjski ,

chciałem cos pod sandacza na lekko , ale po po fotkach ścianek Delty -( morze był to pojedynczy przypadek) nie ryzykowałem  i  poszedłem w Lamiego , czas pokarze czy był to dobry krok :)

tutaj trochę o nim http://jerkbait.pl/topic/36601-katalog-talon-bass-blanks/page-3?hl=+talon%20+delta

Edytowane przez robas