robas Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 początki budowy , pomysł z rękojeści zaczerpnięty z fotek ArtRod, i z galerii @Ylgo , na razie przymiarki jak się prezentuje , na woven od uchwytu i korka przyjdzie zielona nic , a przy fore-gripie czarny pierścionek , całość mam przygotowaną do skończenia kijka , tylko że prace przy dziecku wolno postępują 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Fajny taki minimalistyczny taki w stylu Zbyszka jestem ciekaw testów ponieważ ten kij był w mojej orbicie zainteresowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Dobrze widze ze dales dwie rurki, zawiesiles je czesciowo w powietrzu pomiedzy blankiem a ich sr wew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Dobrze widze ze dales dwie rurki, zawiesiles je czesciowo w powietrzu pomiedzy blankiem a ich sr wew?obydwie na tulejach grafitowych , choć ta dłuższa między uchwytem a rear -gripem mogła by być na taśmie , bo po zeszlifowaniu mało co ze ścianki tulejki grafitowej zostało , woven na uchwyt kupiłem u Roberta w BRC, dł na 8cm , przyciąłem go na pół i starczy na budowę następnego kijka -.. kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Taka dlugosc rurki pewnie fajnie wywaza kij, woven jest dosc ciezki, a tvs bardzo przyjaznie lezy w lapie, choc mozna go ciut podrasowac by jeszcze przyjazniej lezal... ale o tym, i ze to indywidualne odczucie, juz niebawem Fajne wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Fajny taki minimalistyczny taki w stylu Zbyszka jestem ciekaw testów ponieważ ten kij był w mojej orbicie zainteresowań.ten kijek ma byc pod okonie i sandacze na lekko , mam nadzieję że spełni moje oczekiwania , testy pewnie dopiero na wiosnę , co nie omieszkam o nich napisać , fajnie że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczypek Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Witam ! Panowie czy możecie mi doradzić jakiś blank który będzie miał podobne parametry do Lamiglas INF863 tylko żeby był dłuższy tak ok 2.40 ? Myślę o blanku pod casta do gum i jigów o masie od 7- 25 g i ten blank spełnił by chyba moje oczekiwania ale z brzegu będzie troszkę za krótki chyba. Z góry dziękuje za cenne rady pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 zadzwoń do Art-Rodu i popytaj o Black Salty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczypek Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Ok dowiem się. Bo ogólnie ciężko trafić jakiś ciekawy blank w tej dł. jest Phenix SP862MH ale trzeba by go było przykrócić a nie wiem czy jest to dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz123 Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 blank lamiglas XSH1142M Witam. Mam zamiar zrobić wędkę na bolenia na tym blanku i stąd moje pytanie, jakie polecacie przelotki oraz w jakich średnicach i jak rozstawić przelotki.Łowię w Wiśle i w Narwi,kołowrotek którego będę używał jest to spro red arc 10300,nawinięta na nim jest żyłka 0.20. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 A czego nie 1202M? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz123 Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 no też może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 no też może być.Jak może być, to mam uzbrojonego w sici LV od 30-ki do 6-ki razem 11sztuk.Dalekosiężna armata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 blank lamiglas XMG 105 2MT 10-35GR Witam jak w tytule czyli taki blank lamiglasa ktos moze ma lub cos wie poniewa chce zbudowac wedke na sandacze...bede lowil glowkami do przewaznie ok 25gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Witam jak w tytule czyli taki blank lamiglasa ktos moze ma lub cos wie poniewa chce zbudowac wedke na sandacze...bede lowil glowkami do przewaznie ok 25gr Da rade. Sprawdzi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Lamiglas XMG 1122MT Ktoś z Was użytkuje kijek na tym blanku? Do jakich przynęt, ryb i na jaką wodę go stosujecie? Jakie cechy ma kij na tym blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 blank lamiglas XMG 105 2MT 10-35GR czy ktos z was moze uzytkuje ten blank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 tak tylko kolego napisales czy wiesz cos wiecej na temat tego blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) Mam kijek na tym blanku. Łowię nim w Odrze z brzegu. Przy główkach do 15g sygnalizacja opadu niezbyt wyraźna. Dla mnie komfort łowienia zaczyna się od 20g plus guma. Łowiłem nawet 40g plus guma i dawał radę. Przy mniejszych i średnich rybach pracuje głównie część szczytowa. Przy czymś konkretniejszym dopiero zaczyna pracować dolnik. Ogólnie do łowienia w ww. zakresie wagowym bardzo go sobie chwalę. Edytowane 7 Marca 2015 przez casso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 dzieki ....przewaznie bede lowil wlasnie od 20gr a dla Ciebie mala i srednia ryba to jaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) dzisiaj po pierwszych testach , które odbyły się na starorzeczu , woda ok 3m głębokości o podłożu dość miękkim plecionka PP- 0,08 + kawałek FC , kijek pod gumki więc na nich testowałem , przy bezwietrznej pogodzie posyłał już dość daleko od 4gr i banjo 1 czyli całość 5gr i ładowanie kijka db ( bdb ładowanie zaczyna się 7gr ), po 3cale ohio i 17gr całość 20gr , przy czym nie było mowy o klękaniu kijka przy max obciążeniu w czasie wyrzutuszczyt sygnalizował dość dobrze tzw opad już od tych 5gr .ale tylko przy bezwietrznej pogodzie , większy komfort jest od 5gr i banjo 2 czyli całość 7gr po 15gr i ohio 3 czyli 17gr powyżej kijek już się męczy , choć podbijać jeszcze będzie , i ważna rzecz szczyt szybko gaśnie , w opisie jest że szczyt ma 1,6 mm i jest to prawda ,ale tylko do momentu zamocowania przelotki szczytowej , 0,5 cm od końca tulejki szczyt jest już 1,8mmmz kijka który miał być pod wyrośnięte garbusy jak i sandacze na lekko , na razie jestem zadowolony , teścik był dość krótki ok 1godz , większe spostrzeżenia dopiero w sezonie i to tyle jeśli chodzi o pierwsze wrażenia Edytowane 10 Marca 2015 przez robas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 NIkt, nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Ja znam takiego jednego co jego kolega zna wedkarza, ktorego widzial nad woda dwa razy i ten to wedkarz mowil, ze wedka jest super do lowienia na Bugu, lowil sandacze, ktorych w sumie nie ma, jako przylow trafial sie bolen ale za duzo z nim kombinowania i trzeba w ocet bo inaczej osci kuja w podniebienie i mozna sie wodka zachlystnac. Mowil mu tez tzn ten wedkarz co go mojego kolegi kolega widzial nad woda dwa razy, ze na Wisle jak raz byl to ryby nie braly na Lamiego i nie poleca bo na Batsona zlapal 3 okonie i mial wyjscie leszcza do jiga. Wiec jesli bedziesz lowil na Bugu to bedzie ok ale wisla czy Odra ciezko powiedziec, moze tylko kolega mojego kolegi jak owego wedkarza jeszcze raz spotka to sie dopyta czy moze i nad Odra lowil Bujo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Ja znam takiego jednego co jego kolega zna wedkarza, ktorego widzial nad woda dwa razy i ten to wedkarz mowil, ze wedka jest super do lowienia na Bugu, lowil sandacze, ktorych w sumie nie ma, jako przylow trafial sie bolen ale za duzo z nim kombinowania i trzeba w ocet bo inaczej osci kuja w podniebienie i mozna sie wodka zachlystnac. Mowil mu tez tzn ten wedkarz co go mojego kolegi kolega widzial nad woda dwa razy, ze na Wisle jak raz byl to ryby nie braly na Lamiego i nie poleca bo na Batsona zlapal 3 okonie i mial wyjscie leszcza do jiga. Wiec jesli bedziesz lowil na Bugu to bedzie ok ale wisla czy Odra ciezko powiedziec, moze tylko kolega mojego kolegi jak owego wedkarza jeszcze raz spotka to sie dopyta czy moze i nad Odra lowil BujoNie przekonałeś mnie (jeśli wiesz co mam na myśli) . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi