robas Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Czy odchudzenie nie pogorszy wlasciwosci rzutowych na niskich gramaturach ?Nie rzucasz lekkimi wabikami ta wedka ? Specyfika mojego lowienia sprawia ze interesuje mnie "dol" CW...od soboty będę miał kilka dni wolnego to mogę zabrać na testy mniejsze wabiki , napisz jakie cię interesują wielkości to po testuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Lamiglas XSH1142MJ Witam,czy ktoś posiada kij na tym blanku? Interesuje mnie realne cw oraz ugięcie kija. Czy jest wystarczająco miękki żeby zamortyzować uderzenie oraz odjazdy bolenia. Czy szczyt nie poddaje się za bardzo podczas prowadzenia woblera? Jak się z niego rzuca? Ładuje przynęty "pełną piersią" ? Na zagranicznych stronach jest opisany jako modfast , u nas jako fast. Jak jest naprawdę? Z góry dziękuję za krótkie scharakteryzowanie tego blanku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Cześć, Poszukuję wszelkich informacji na tenat blanku Lamiglas NZ 842M (akcja, ugięcie, realny zakres obsługiwanych przynęt).Może ktoś robił wędkę na tym blanku i może podzielić się informacjami? Dane techniczne:Długość 2,13m2 częściCw 30-90grLinka 15-30lb Z góry dziękuję.Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomar007 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Witam Posiadam wędkę na tym blanku od wielu lat.Jest to bardzo specjalistyczny blank, dla mnie idealny do łowienia boleni na lekkie i średnie przynęty.Najlepiej pracuje z przynętami o masie od 6 do 20g, ładuje się głeboko i jest dalekosiężny.Można go troche przeciążyć, ale nie nadaje się do najcięższych przynęt boleniowych o masie powyżej 25g.Oprócz łowienia boleni znakomicie sprawdza się podczas lekkiego łowienia szczupaków,a także do łowienia opaskowych sandaczy na woblery. Wędki na tym blanku nie polecam do łowienia kleni. Natomiast do łowienia jazi i okoni nie nadaje się zupełnie.Blank XSH1142MJ jest małozbieżny, nawet jak na lamiglasa bardzo mięsisty i ma stosunkowo grubą szczytówkę. Dzięki takiej budowie nie boi się przynęt stawiających duży opór w wodzie.Przerzuciłem dziesiątki wędek, trudno znaleść równie sprężysty blank, o tak równomiernym, głębokim ugięciu i tak płynnie przyrastajacej mocy. W dolniku jest dobre 15lb a hol ryby 70 - 80cm dopiero pokazuje moc tego blanku.Jest to blank nieznacznie szybszy i wyraźnie mocniejszy od XSH1142M, ale moim zdaniem to nadal modfast a nie fast.Jeśli ktoś szuka wędki typowo boleniowej i nie lubi extrafastów, to polecam XSH1142MJ.Jeśli chcemy łowić jednocześnie bolenie, klenie i jazie to zdecydowanie lepszym wyborem będzie XSH1142M. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Witajcie Jakieś informacje na temat spacingu pod casta ?? Jak to uzbroić najlepiej ?? pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Czy dowiedziałeś się czegoś o tym blanku Lamiglas ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Tak, jest za miękki do gum i jerków. To kija raczej pod obrotówki i woblery.Te 90 g to podobno granica możliwości.Dlatego zrezygnowałem z zakupu. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Lamiglas GP 108H Witam posiada ktoś kij na takim blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Który blank infinity 863 czy 864 wybrać.Przynęta jaką ma blank obsługiwać to obrotówki 5 i spinerbaity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Który blank infinity 863 czy 864 wybrać.Przynęta jaką ma blank obsługiwać to obrotówki 5 i spinerbaity. 864 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Szykujemy się już do nowego sezonu sandaczowego .Zakup blanku LAMIGLAS INF 843 już w pracowni.Zastanawiam się jeszcze co zrobić z BatsonI ISB 781 x7 4-10g czy zostawić czy na giełdę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Cześć, wymyśliłem sobie że przydałby mi się solidniejszy kij na Odrzańskie wędrówki w okresie od sierpnia do końca sezonu.Wędka miała by pracować głównie z woblerami, wahadła, gumy ale raczej szuranie i turlanie bez typowego opadu.Czyli głównie bolen, sandacz, szczuply, może trafić i wąs jak to nad Odrą. Być może wypad nad morze, ewentualne łowienie z plaży.Pytanie czy blank Lamiglas ISS 110MH byłby dobrym wyborem? Może ktoś używa i coś podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 (edytowane) ISS 110MH - To możne być ciekawa propozycja !?. Blank o dużej zbieżności (14,8 / 1,85), dość cienka szczytówka niecałe 1,9mm, 20lb mocy.Zakres przynęt 7/25gr . Ciekawie się zapowiada. Po suchych danych to szybki blank o pracy pewnie szczytowej , może progresywnej.Waga 83gr - jestem ciekaw jakie to ma przełożenie na grubość ścianki. Edytowane 20 Marca 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Właśnie też jestem ciekawy. Dół jest dosyć grubasny, czyli może sie okazać że będzie potrzeba niezłej torpedy żeby pracował głębiej, ciekaw jestem jak to z tym może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Właśnie też jestem ciekawy. Dół jest dosyć grubasny, czyli może sie okazać że będzie potrzeba niezłej torpedy żeby pracował głębiej, ciekaw jestem jak to z tym może być.popytaj w Art-rodzie , myślę że dostaniesz wyczerpujących odpowiedzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 (edytowane) popytaj w Art-rodzie , myślę że dostaniesz wyczerpujących odpowiedzi Ciekawość nie pozwoliła czekać i właśnie tak zrobiłem.Wszystko wskazuje na to że od późnego lata będzie na wyposażeniu.Rzeczywiście dostałem wyczerpującą odpowiedź. Po tym co usłyszałem myślę że będzie dobrze, weryfikacja i tak nad wodą???? "Waga 83gr - jestem ciekaw jakie to ma przełożenie na grubość ścianki." Wg. info są grube, ale jak bardzo nie wiem;) Edytowane 20 Marca 2018 przez wojtt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 To , gdy staniesz się właścicielem blanku zrób zdjęcie tych ścianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Witam!Bardzo proszę o opinie użytkowników Lamiglasa GSH1082M seria G1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 To , gdy staniesz się właścicielem blanku zrób zdjęcie tych ścianek.Gdy to się stanie, tak uczynie. Do późnego lata jeszcze trochę czasu, może ktoś mnie wyprzedzi. Gdyby tak się nie stało będę pamiętał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Witam!Bardzo proszę o opinie użytkowników Lamiglasa GSH1082M seria G1000. cześć, mam GSH1022M, czyli 8'6 przy tej samej mocy i obsługiwanych przynętach. ja mojego używam do łowienia kleni i boleni na lekko na WIśle, rzuca fajnie od 7g do 20g, więcej nie zakładałem. Łowię tylko woblerami a ten kij do gum się w ogóle nie nadaje. Opisany jest jako Fast ale bardziej to medium-fast. Pracuje głęboko, miękki szczyt z pracującym dolnikiem, fajnie trzyma ryby, praktycznie nie miałem z niego spadów. Jeżeli lubisz kije o podobnej charakterystyce, to powinieneś być zadowolony, jeżeli wolisz mieszać przynętami lub zwyczajnie szybkie blanki, to tego nie polubisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Adam, piszecie o diametralnie różnych konstrukcjach. Lucjan ma na myśli blank z pierwszej serii, który jest zdecydowanie mocniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Po kilkudziesieciu juz latach lowienia na rozne wedki zbudowane pod moje zamowienie - pierwsza to bylo rowno 20 lat temu, moge sobie pozwolic na taki komentarz : gdyby mial miec wedki zbudowane na blankach tylko jednej firmy to prosilbym by to byl LAMIGLAS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 (..) gdybym mial miec wedki zbudowane na blankach tylko jednej firmy to prosilbym by to byl LAMIGLAS I byś został bez pstrągowego "referencjała" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 I byś został bez pstrągowego "referencjała" Z pewnością, mając dostęp do lasu lamikow dobralbym referencjala referendarza arcybiskupa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Nie daj Boże sufragana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi