Jozi Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Raczej pod kropki nie byłoby problemu z dobraniem blanku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Adam, piszecie o diametralnie różnych konstrukcjach. Lucjan ma na myśli blank z pierwszej serii, który jest zdecydowanie mocniejszy. Tez mam blank z pierwszej serii, nie g1000 pro, opisalem swoje subiektywne odczucia ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Adam ale Ty masz czarny matowy G1000 a Lucjan ma siwy błyszczący z pierwszej serii to zupełnie inne konstrukcje stąd odczucia odczuciami ale mowa o zupełnie czymś innym. Co do pro to nawet nie ruszam tematu bo raz, że nie znam tych blanków a dwa, że to już całkiem coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Skoro Lucjan ma, to po co pyta o opinie? :-P a tak powaznie to nie wiedzialem ze az taka byla roznica miedzy seriami, podobno lakierowane na 'lososiowo' byly takimi sami blankami jak polerowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Pyta, gdyż jak wiadomo, blank po uzbrojeniu to nie to samo co przed. "Podobno" ma tu zastosowanie jak termin "prawie" a szukanie opinii to w zasadzie funkcja równoległa do dzielenia się opinią i wpisuje się w temat wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Jak wiadomo blank mozna ubrac na wiele roznych sposobow a percepcja kazdego z nas jest inna. Majac blank, warto go uzbroic tak jak sie chce i 'poznac go osobiscie' ;-) 'podobno' wzielo sie po rozmowie tel z Art-Rod, wiec 'prawie' jestem pewnien ze znaja konstrukcje Lamiglasa ;-) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 (edytowane) Tomek Mańczak przez wiele lat używał kija na tym blanku do łowienia troci stąd niespecjalnie wpisuje mi się w zakres kleniowy. Edytowane 26 Marca 2018 przez guciolucky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Gucio chyba ciagle nie mówimy o tych samych blankach GSH1082M 9'0" 8-12 2 5.5 0.55 3 3/8-3/4 $97.84 blank do 21g na trocie? Ja lubię mieć zapas mocy w blanku podczas łowienia, więc dla mnie 12lb idealnie pasuje do wiślanego łowienia kleni i boleni na lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 A jak bedziesz chciał go sprzedać to wszyscy będą cmokać że krzywy. Wymień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Pytanie, czy kupował może ktoś coś ze strony Lamiglasa z przesyłką do Pl. Mają ciekawe obniżki, jeśli temat był przerabiany będę wdzięczny za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Witam!Bardzo proszę o opinie użytkowników Lamiglasa GSH1082M seria 1000..posiadam kij na tym blanku od września 2017i jest to mocny kij 25lb ..łowię nim sandacze i jest moim najlepszym kijem jaki posiadam..a więc polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam!Bardzo proszę o opinie użytkowników Lamiglasa GSH1082M seria 1000..posiadam kij na tym blanku od września 2017i jest to mocny kij 25lb ..łowię nim sandacze i jest moim najlepszym kijem jaki posiadam..a więc polecamA to ciekawostka.Katalogowo GSH 1082M ma 12 lb, najprawdopodobniej więc Twój 25-funtowy kij powstał na dwóch takich blankach - przez ich sklejenie albo wsunięcie jednego w drugi.W obu przypadkach byłaby to dość nowatorska technologia, myślę, że nie ja jeden chętnie zobaczę zdjęcia. Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez marv 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) Sorki lamiglas GP108 2H Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez krzysztof1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Witam. Czy ma, miał ktoś z użytkowników kij lamiglasa IM700 2.9 7-18g 12lb? Chciałbym się dowiedzieć co to dokładnie za blank(oznaczenie), jaką ma akcje, pod jakie przynęty i ryby będzie dobry?Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 (edytowane) I byś został bez pstrągowego "referencjała" I wykrakałes Następny wyjazd na ryby, od czasu tego wpisu...i stc złamany ... I będzie Lamiglas następca nieodżałowanego StC Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Łowi ktoś z Was Lamiglasem na blanku GP 1142MJ ?Według opinii chłopaków z art-rod, jest on jedynym z nowej serii zachowującej się identycznie jak wcześniejsze "burgundowe" Certyfied Pro.Wiem, że w nieodległej przeszłości było kilka tych starszych na giełdzie,- ale jakoś przegapiłem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Łowi ktoś z Was Lamiglasem na blanku GP 1142MJ ?Według opinii chłopaków z art-rod, jest on jedynym z nowej serii zachowującej się identycznie jak wcześniejsze "burgundowe" Certyfied Pro.Wiem, że w nieodległej przeszłości było kilka tych starszych na giełdzie,- ale jakoś przegapiłem....Taki uniwersał rzeczny, mam takiego starego CD-ka NZ , sama poezja Panie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Taki uniwersał rzeczny, mam takiego starego CD-ka NZ , sama poezja Panie. A jemu jak raz chyba chodzi o kilka słów prozą... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 (edytowane) Starą wersję znam dobrze bo mój wieloletni kompan wędkarskich włóczęg nią łowił.CD-ka o którym piszesz Józek znam tylko z Twoich opowieści i westchnień za nim tu na forum, więc wierzę na słowo, że jest wybitny i że ma u Ciebie dożywocie podobnie jak u innych użytkowników,- chyba, że rozważasz sprzedaż to proszę o priv z ceną Tymczasem Lamiglas o którym piszę w nowej wersji G 1000 Pro jest podobno niczym innym jak CP tyle, że bez lakieru...Chciałbym ustalić na podstawie waszych wypowiedzi czy macie podobne odczucia.Nie to, że nie wierzę Panom z art-rod-u tylko szukam potwierdzenia, wszak odczucia sprzedawców mogą się różnić od odczuć użytkowników. Edytowane 10 Czerwca 2018 przez Rheinangler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 (edytowane) Po wymiarach i danych katalogowych wychodzi, że blanki mogly być nawijane na tym samym. Pytanie jakiej generacji grafitu użyto w G1000pro. Kiedys to była chyba pierwsza generacja. Zapytaj Wojtka Grochole na 100% zbroil i na tym i natym blanku. Jeden projekt na G1000pro w jego wątku: http://jerkbait.pl/topic/6215-pracownia-pstrągman/?p=2286006 Starsza posiadam, nowa nie machalem. Edytowane 10 Czerwca 2018 przez snup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Dla mnie pytanie "z jakiego grafitu jest wykonany blank" w tym przypadku jest mniej istotne bo G-1000 lubiłem i lubię nadal więc nie byłbym zawiedziony a wręcz zadowolony gdyby nadal do produkcji użyto tego właśnie materiału. Najistotniejsza jest dla mnie zawartość szkła w tym kompozycie. Obojętnie jest mi czy to będzie szklany rdzeń czy domieszka do maty. Nie mają na ten temat wiedzy Panowie z art-rod gdyż Lamiglas tego nie podaje, więc nie pozostaje mi nic innego jak pytać użytkowników o działanie wędki na tym blanku. Ostatecznie wieści znad wody będą najważniejsze w mojej ocenie, znacznie bardziej miarodajne niż domysły i spekulacje....Z całym szacunkiem dla Wojtka,- nie sądzę by łowił zrobionym przez siebie dla kogoś kijem,- więc po co gitarę zawracać?Tym niemniej dziękuję za zainteresowanie i podanie linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Stare blanki 1142MJ byly opisane do 14g a te nowe są do 21g, Arek może kumpel łowił tym CP 1142M? 12lb 5-21g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 (edytowane) Na 100% Darek łowił tym 9"6'-15lb do 21g, symbolu nie pamiętam. W praktyce na opolskiej Odrze i przy jej mizernym uciągu oznaczało to możliwość swobodnego podbijania 20g z 3" kopytem czyli łącznie 27g.Świetnie trzymał ryby i dobrze je wcinał,- byłem świadkiem złowienia sandacza 99cm Dopiero na grubo ponad metrowym boleniu popierdział, ale bardziej powodem było miejsce, bardzo trudne technicznie w kontakcie z dużymi egzemplarzami,- które zapewne znasz Tomek (rafa na Kujawach )....Stare dzieje...Wówczas po raz pierwszy widziałem kij w którym wyginał się nawet fore-grip Edytowane 11 Czerwca 2018 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Jak kojarzę to Darek miał 12lb ale może sie mylę.Tak pisałem powyżej , kilka lat temu ten blank 1142MJ był opisany do 14g i 15lb wiem bo miałem robił go Leon z Aquariusa. Z tą rafą to było eehhh, mam do tej pory te wieloryby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Tomku,- a myślimy o tym samym Darku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi