Skocz do zawartości

Blanki Lamiglas

adawi

Rekomendowane odpowiedzi

Adam ale Ty masz czarny matowy G1000 a Lucjan ma siwy błyszczący z pierwszej serii :) to zupełnie inne konstrukcje stąd odczucia odczuciami ale mowa o zupełnie czymś innym. Co do pro to nawet nie ruszam tematu bo raz, że nie znam tych blanków a dwa, że to już całkiem coś innego.

Jak wiadomo blank mozna ubrac na wiele roznych sposobow a percepcja kazdego z nas jest inna. Majac blank, warto go uzbroic tak jak sie chce i 'poznac go osobiscie' ;-) 'podobno' wzielo sie po rozmowie tel z Art-Rod, wiec 'prawie' jestem pewnien ze znaja konstrukcje Lamiglasa ;-) pozdrawiam

Gucio chyba ciagle nie mówimy o tych samych blankach :P

GSH1082M 9'0" 8-12 2 5.5 0.55 3 3/8-3/4 $97.84

blank do 21g na trocie? Ja lubię mieć zapas mocy w blanku podczas łowienia, więc dla mnie 12lb idealnie pasuje do wiślanego łowienia kleni i boleni na lekko :)

Witam!Bardzo proszę o opinie użytkowników Lamiglasa GSH1082M seria 1000..

posiadam kij na tym blanku od września 2017i jest to mocny kij 25lb ..łowię nim sandacze i jest moim najlepszym kijem jaki posiadam..a więc polecam

A to ciekawostka.

Katalogowo GSH 1082M ma 12 lb, najprawdopodobniej więc Twój 25-funtowy kij powstał na dwóch takich blankach - przez ich sklejenie albo wsunięcie jednego w drugi.

W obu przypadkach byłaby to dość nowatorska technologia, myślę, że nie ja jeden chętnie zobaczę zdjęcia.

Edytowane przez marv
  • Like 2

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Łowi ktoś z Was Lamiglasem na blanku GP 1142MJ ?

Według opinii chłopaków z art-rod, jest on jedynym z nowej serii zachowującej się identycznie jak wcześniejsze "burgundowe" Certyfied Pro.

Wiem, że w nieodległej przeszłości było kilka tych starszych na giełdzie,- ale jakoś przegapiłem....

Łowi ktoś z Was Lamiglasem na blanku GP 1142MJ ?

Według opinii chłopaków z art-rod, jest on jedynym z nowej serii zachowującej się identycznie jak wcześniejsze "burgundowe" Certyfied Pro.

Wiem, że w nieodległej przeszłości było kilka tych starszych na giełdzie,- ale jakoś przegapiłem....

Taki uniwersał rzeczny, mam takiego starego CD-ka NZ , sama poezja Panie.

• Like 1

Starą wersję znam dobrze bo mój wieloletni kompan wędkarskich włóczęg nią łowił.

CD-ka o którym piszesz Józek znam tylko z Twoich opowieści i westchnień  za nim tu na forum, więc wierzę na słowo, że jest wybitny i że ma u Ciebie dożywocie podobnie jak u innych użytkowników,- chyba, że rozważasz sprzedaż to proszę o priv z ceną ;)

Tymczasem Lamiglas o którym piszę w nowej wersji G 1000 Pro jest podobno niczym innym jak CP tyle, że bez lakieru...

Chciałbym ustalić na podstawie waszych wypowiedzi czy macie podobne odczucia.

Nie to, że nie wierzę Panom z art-rod-u tylko szukam potwierdzenia, wszak odczucia sprzedawców mogą się różnić od odczuć użytkowników.

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 2

Po wymiarach i danych katalogowych wychodzi, że blanki mogly być nawijane na tym samym. Pytanie jakiej generacji grafitu użyto w G1000pro. Kiedys to była chyba pierwsza generacja.

Zapytaj Wojtka Grochole na 100% zbroil i na tym i natym blanku. Jeden projekt na G1000pro w jego wątku: http://jerkbait.pl/topic/6215-pracownia-pstrągman/?p=2286006

Starsza posiadam, nowa nie machalem.

post-54279-0-52949700-1528630277_thumb.png

post-54279-0-51413100-1528630748_thumb.jpg

Edytowane przez snup

Dla mnie pytanie "z jakiego grafitu jest wykonany blank" w tym przypadku jest mniej istotne bo G-1000 lubiłem i lubię nadal  ;) więc nie byłbym zawiedziony a wręcz zadowolony gdyby nadal do produkcji użyto tego właśnie materiału. Najistotniejsza jest dla mnie zawartość szkła w tym kompozycie. Obojętnie jest mi czy to będzie szklany rdzeń czy domieszka do maty. Nie mają na ten temat wiedzy Panowie z art-rod gdyż Lamiglas tego nie podaje, więc nie pozostaje mi nic innego jak pytać użytkowników o działanie wędki na tym blanku. Ostatecznie wieści znad wody będą najważniejsze w mojej ocenie, znacznie bardziej miarodajne niż domysły i spekulacje....

Z całym szacunkiem dla Wojtka,- nie sądzę by łowił zrobionym przez siebie dla kogoś kijem,- więc po co gitarę zawracać?

Tym niemniej dziękuję za zainteresowanie i podanie linku  ;)

Na 100% Darek łowił tym 9"6'-15lb do 21g, symbolu nie pamiętam. W praktyce na opolskiej Odrze i przy jej mizernym  uciągu oznaczało to możliwość swobodnego podbijania 20g z 3" kopytem czyli łącznie 27g.

Świetnie trzymał ryby i dobrze je wcinał,- byłem świadkiem złowienia sandacza 99cm  ;)

Dopiero na grubo ponad metrowym boleniu popierdział, ale bardziej powodem było miejsce, bardzo trudne technicznie w kontakcie z dużymi egzemplarzami,- które zapewne znasz Tomek (rafa na Kujawach ;) )....Stare dzieje...

Wówczas po raz pierwszy widziałem kij w którym wyginał się nawet fore-grip :o

Edytowane przez Rheinangler