Skocz do zawartości

Blanki Lamiglas

adawi

Rekomendowane odpowiedzi

Jak już pisałem Daniel, kij popierdział na tym bolku co zaskutkowało wejściem ryby w tzw ucho i potem było już tylko brzdęk i po zabawie...

Widzieliśmy go,- był olbrzymi. Co do miary.... hmm... ryba niemierzona,  ale na Darku jeśli chodzi o miarę, można polegać,- nigdy nie zawyżył a wręcz przeciwnie.

Chętnych do weryfikacji zdarzenia i wielkości ryby, polecam się skontaktować osobiście z Darkiem Duszą.

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 1

• 2 miesiące temu...

Z całą pewnością to sprawa podeszłego wieku :lol: ;)  ale najbardziej podoba mi się w tym katalogu to, co było w poprzednim i jeszcze wcześniejszym itd...

A co jakoś pominąłem koncentrując się w kategorii szkła na innej marce. Dzięki Twojemu postowi Daniel przejrzałem nowy katalog i już wiem co zamówię  :)

• Like 1

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Tak Józek,- znasz mnie dobrze :D moje myśli po wstawieniu przez Daniela tego katalogu poleciały od razu w kierunku szkła  :rolleyes:

Ale jak je troszkę rozkminiłem to jednak uznałem, że Seeker jest faktycznie "the best of the best" i zaniechałem zakupu.

Nakupiłem ostatnio troszkę fajnego szkła i kilka szklano-węglowych kompozytów, więc i pewnie pora na remanent przyjdzie :lol:

• Like 2

Czy nowe lepsze od starego? Musiałbyś mieć możliwość porównania, ale pewnie ponadczasową szklaną produkcję seekera póki co nic nie jest w stanie jeszcze przebić. Trend blanków konstrukcji lekkiej i slimowej zapewne wyklucza produkcję dobrego szklaka.

Myślę sobie tak Józek,- to co można było zrobić ze szkłem w nazwijmy to dotychczasowej formie, najlepiej udało się Seekerowi. Pewnie wynik ten zawdzięczają jak to zwykle bywa w tych dziedzinach zamówieniom z przemysłu zbrojeniowego (w przypadku Seekera to "żebra do śmigłowców")

Równocześnie jestem przekonany, że "szkło" doszło do pewnego muru za którym wystąpi jakaś "rewolucja" w jego produkcji.

Czy ją zrobi Lamiglas, St croix, Seeker, czy Krzysiek Zieliński jest mi co prawda nie obojętne, bo życzę tego najbardziej Krzyśkowi ale jestem pewny, ze to nastąpi.

Czy będzie to dalej czyste szkło jak do tej pory czy wyrób szkło-podobny jak Krzyśkowy nano-flex ,- czas pokaże.

• Like 1

Dobry dzień!

Cały czas poszukuję pomysłu na mój wielkorzeczny uniwersał. Jednym z typów jest GP1142MJ. Czy ktoś ma kij na tym blanku i może coś o nim powiedzieć. 

Będę wdzieczny za każde info bo mało o tym blanku znalazłem informacji. 

Głównie interesuja mnie jak on działa w dolnym cw.

Myślę sobie tak Józek,- to co można było zrobić ze szkłem w nazwijmy to dotychczasowej formie, najlepiej udało się Seekerowi. Pewnie wynik ten zawdzięczają jak to zwykle bywa w tych dziedzinach zamówieniom z przemysłu zbrojeniowego (w przypadku Seekera to "żebra do śmigłowców")

Równocześnie jestem przekonany, że "szkło" doszło do pewnego muru za którym wystąpi jakaś "rewolucja" w jego produkcji.

Czy ją zrobi Lamiglas, St croix, Seeker, czy Krzysiek Zieliński jest mi co prawda nie obojętne, bo życzę tego najbardziej Krzyśkowi ale jestem pewny, ze to nastąpi.

Czy będzie to dalej czyste szkło jak do tej pory czy wyrób szkło-podobny jak Krzyśkowy nano-flex ,- czas pokaże.

Wiadomym jest, że ja też życzę Krzyśkowi by wykonał taki blank, który spełni parametry seekera, na domiar jeżeli będzie lżejszy i estetycznie ładniejszy, były to nie lada sukces.

Co sobie w wyrobie doda ewentualnie pomiesza to najmniej istotne, ważne by spełniało "parametry szklane", być może że nano-flex spełni pokładane w nim nadzieje.

• Like 3

Dobry dzień!

Cały czas poszukuję pomysłu na mój wielkorzeczny uniwersał. Jednym z typów jest GP1142MJ. Czy ktoś ma kij na tym blanku i może coś o nim powiedzieć. 

Będę wdzieczny za każde info bo mało o tym blanku znalazłem informacji. 

Głównie interesuja mnie jak on działa w dolnym cw.

Panowie z Art-Rod twierdzą że oprócz koloru blanku niczym się nie różni ten model od swojego poprzednika z CP.

Tak więc mogę coś napisać  o nim bo łowię CP 1142MJ

Czyli w praktyce start od 4g, kleniowymi i brzanowymi wabiami łowi się już bardzo wygodnie.

8-9 cm woblery typu minow w dalszym ciągu dają komfort i pełne możliwości zacięcia nawet w silnym nurcie.

Obsługuje większość boleniowych wabi wyśmienicie!

Co do gumy, w niewielkim uciągu można i 20g główką łowić i skutecznie zacinać, warunkiem jest lekkie uzbrojenie.

Edytowane przez Rheinangler