MatB Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 To tez jakas opinia, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 ISS1142L-poszukuję wszelkich informacji na temat tego blanku,nada się on na budowę mocniejszej klenio-jaziówki-pstrągówki?(rybki 40+,Phenixa SP962 XUL i Blassa SLXF 966-2N już przerabiałem),potrzebuję czegoś mocniejszego,co obsłuży typowe woblery kleniowe,jak i te większe pstrągowe,no i najważniejsze żeby mi szczyt nie klęknął przy większym uciągu bo łowię na większej rzece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 (edytowane) Tu jakaś mała tylko wzmianka, może więcej napiszę Art-rod o tym modelu https://art-rod.com/blanki/lamiglas/22-infinity-bass i jeszcze jest bardzo podobny blank SI1142LL - wzorcowy długi spinning do łowienia małymi przynętami silnych rzecznych ryb, sprawdzony na pstrągach, brzanach, kleniach, jaziach i boleniach. Edytowane 16 Stycznia 2019 przez bartosz311287 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 ISS1142L-poszukuję wszelkich informacji na temat tego blanku,nada się on na budowę mocniejszej klenio-jaziówki-pstrągówki?(rybki 40+,Phenixa SP962 XUL i Blassa SLXF 966-2N już przerabiałem),potrzebuję czegoś mocniejszego,co obsłuży typowe woblery kleniowe,jak i te większe pstrągowe,no i najważniejsze żeby mi szczyt nie klęknął przy większym uciągu bo łowię na większej rzece nikt,nic nie może powiedzieć na temat tego blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 XSH1142L-ISS1142L czy te blanki są podobne czy jednak czymś się różnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 iss jest szybszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Tomku a szczyt tego ISS nie klęknie pod woblerami które stawiają opór w wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 jakie woby? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 boleniówki, pstrągowe mam na myśli te większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 GP1022MT czy ktoś już testował? Dużo wspólnych, cech z bliźniaczym (parametrami) CertyfiedPro? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Wojtek oglądałem go w formie blanku, małe boleniówki obsłuży powiedzmy do 8-10g ciężej chyba nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Wojtek oglądałem go w formie blanku, małe boleniówki obsłuży powiedzmy do 8-10g ciężej chyba nie da radydzięki Tomku za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 (edytowane) SI1082M 2.75m 2 5-21g 8-12lb 14.6mm 1.6mm 88g Fast 950zł Myślę, że na d tym blankiem powinieneś się pochylić głębiej.Ten chyba za długi będzie. SI1162M 2.95m 2 4-17g 6-12lb 12.3mm 1.8mm 76g Fast 1050zł Edytowane 10 Lutego 2019 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 (edytowane) Lamiglas SI 1162M powiem szczerze ze sam sie do niego przymierzam bo kij pracuje kapitalnie. Mialby służyć jako srednio / ciezki kij kleniowo , brzanowy i boleniowka na lekko. Teraz mam pytanie czy jedynym słusznym zbrojeniem będzie torzite czy sici slimy tez by wystarczyly zeby nie psuc akcji blanku? Edytowane 10 Lutego 2019 przez Kamil_D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 (edytowane) Miałem Lamiglasa SI 1162M,- rzutowo - taki sobie, z butów nie wyrywał, pod rybami pracował bardzo przyzwoicie. Poległ na około metrowej brzanie i powędrował do ludzi o czym pisałem... Trochę Lamiglasów w swoim życiu przerzuciłem i wrażenie jakiego nie mogłem się pozbyć przy łowieniu ww modelem to to iż to zwykłe G-1000 z nową życicą 3M.Mój prywatny ranking z dostępnych na rynku Lamiglasów w przeciągu ostatnich 10lat:1. IM 7002. RR3.CP Edytowane 10 Lutego 2019 przez Rheinangler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Aby docenić komfort jaki niesie z sobą użytkowanie blanków wykonanych z różnych materiałów, potrzeba doświadczenia, które przychodzi z czasem i ilością użytkowanych modeli a także, swego rodzaju odwagą, pozwalającą sprawdzić realną granicę mocy wędziska z czym coraz częściej, odnoszę wrażenie, większość kolegów, ma duży problem. Choć, człowiek potrafi rozmawiać o abstrakcjach to jednak nie znaczy, że je rozumie. Sam, sprawdziłem to na swoim przykładzie a podpieram, czytając posty innych. Testując współczesne modele odnoszę wrażenie, że coraz mniej z nich powstaje z przeznaczeniem do komfortowej obsługi woblerów. Myślę, że wynika to trochę z globalnej potrzeby/mody na "nieklękające" szczytówki... Obecnie, podobnie jak Arek, co odzwierciedla jego ranking, skłaniam się ku temu, że bez szkła trudno ulepić komfortowy spin w klasie ML/M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Arek XMG rzutowo były super, niepotrzebnie sprzedałem tego 3m do 21g. Jak tam nowy CP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 (edytowane) Dobrze to sprecyzowałeś Kuba. Właśnie w tym przedziale rzeczywistość bez szklanego skreenu najbardziej skrzeczy albo po prostu "woblerowo" doskwiera. Widać to trochę jak się prześledzi opisy blanków w tym przedziale mocowym. Kiedyś kij do 20g był najczęściej opisany 6-12 lb a zdarzały się także 6-15lb dziś w pierwszym przypadku zazwyczaj jest 8-ka a w drugim minimum 8-ka... Edytowane 10 Lutego 2019 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 W Arek XMG rzutowo były super, niepotrzebnie sprzedałem tego 3m do 21g. Jak tam nowy CP?W tej serii też było kilka fajnych patyków Myślisz o ostatnim zakupie od Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 tak ten, był na wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Mój prywatny ranking z dostępnych na rynku Lamiglasów w przeciągu ostatnich 10lat:1. IM 7002. RR3.CP było jeszcze coś takiego jak "esprit" co mi osobiście bardzo podeszło i ulokowałbym gdzieś pomiedzy 1 & 2 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 było jeszcze coś takiego jak "esprit" co mi osobiście bardzo podeszło i ulokowałbym gdzieś pomiedzy 1 & 2 ...Mówisz o tych niebieskich blankach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Był Tomku i już wylądował na stole operacyjnym. Za dwa tygodnie powinien być gotowy.Plan jest prosty: cztery różne rodzaje fabrycznie założonych przelotek zastąpić ciemnymi Torzitami (mapa jest ok)Przebudować dolnik na najwygodniejszy dla mnie pełny z IPS-16 a dodatki będą z vovenu Lamiglasa w kolorze brązowym i do tego ekstra toczone mosiężne pierścienie podobne do tych jakie już Bartek dla mnie robił. Zamiast korka twarda pianka od Matagiego,- czyli w sumie bez żadnych rewolucji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 było jeszcze coś takiego jak "esprit" co mi osobiście bardzo podeszło i ulokowałbym gdzieś pomiedzy 1 & 2 ...Tu nic mądrego nie powiem Paweł bo nie miałem ich ręku no może tylko tyle, że szkoda że ich nie miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Nie , o burgundowych. Jeden mi się ostał, 1142L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi