SlawekNikt Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 (edytowane) Panowie mam takie trochę laickie pytanie. Które serie od lamiglasa to te ze szkłem ? Czy litera G w opisie blanku to właśnie szklaki ? Edytowane 10 Stycznia 2021 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RMi Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Witam posiadał ktoś wędkę na blanku lamiglas SI842 ? Mam wędkę na blanku SI843 wykonaną w delta i delfin i szukam czegoś delikatniejszego głębiej pracującego łatwiej się ładującą. Celem są sandacze do tego jeszcze bardzo zainteresował mnie blank LW801M dodatkowo blank chce uzbroić pod cast i docelowo steeza. Szukam wędki szybkiej ale dobrze ładującej się pod gumami na główkach 7-16 sporadycznie ciężej do szurania po dnie poprzednio miałem wędkę Talon D74MLF2 i jej praca bardziej mi odpowiadała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowfish Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Witam.Chciałbym złożyć kij na blanku lamiglasa ISS1102MH. Kij ma długość 280cm i jest do 21 gram.Łowię na rzece główkami od 7-15 gram i gumami do 13cm. Głównie główka 10-12.5 plus guma 12-13cm. to daje ponad 30-35.Zamówiłem wczoraj taką wędke w Poznaniu w znanej pracowni ale mam obawy, że ten kij nie da rady i będzie zbyt delikatny dla takich przynęt.Producent zachwala moc kija, ze potężna siła blanku itd ale łowiłem wczęśniej na LES86MHF2 i był dużo sztywniejszy niż ten blank lamiglasa. Moje pytanie brzmi. Czy używa ktoś wędki na tym blanku? Jakie opinie, wrażenia, jakimi przynętami łowicie tym kijem? Proszę o odpowiedzi.Nie chciałbym wydać grubo ponad 2tys za kij, który nie będzie spełniał moich oczekiwań. I jeśli ma ktoś taką wędkę w promieniu 100km od Poznania to chętnie przyjadę aby rzucić gumą kilka razy za dobrą flaszkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perching Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Powiem tak , jeżeli Tomek i Michał mówią że da radę to spokojnie możesz im zaufać, mam kilka kijków od nich w tym jednego lamiglasa i jestem mega zadowolony i mogę ich polecić w 100% Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowfish Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 (edytowane) Dostałem odpowiedź z pracowni, że do gum 12-13cm raczej potrzebny będzie kij ze sztywniejszą szczytówką.Tym blankiem można łowić cięższymi głowkami niż podaje producent ale wędka może mieć zbyt delikatną szczytówkę do większej gumy chciałbym żeby wypowiedziały się osoby, które są w posiadaniu takiej wędki i jakimi przeynetami łowią komfortowo Edytowane 27 Stycznia 2021 przez lowfish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Guma 12-13 cm może ważyć 10g lub np 30g, w zależności od kształtu i gabarytów. Jeśli typowa smukła sandaczowa, z migotliwą drobną pracą nie stawiająca zbytniego oporu, to powinna dać radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowfish Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 ISS 1102mh Realnie ogarnie ok. 28g, power w dolniku jest, szczytówka nie zbyt tępa i spokojnie zejdziesz z gramatura główki do ok. 7g, woblera w nocy też dobrze obsłuży. Mięsa w blanku sporo, czułość na wysokim poziomie.rozumiem. jesteś w posiadaniu takiej wędki? ja łowię głównie na gumy 12-13cm plus główka 12-15. daje to nieraz trochę powyżej 30. W pracowni mówili mi, że spokojnie można dac główkę 20-25g plus guma 10cm ale jak dam gumę 12-13cm na główce nawet 10g to może stawiać duży opór i szczytówka będzie się zbyt mocno gieła przy pracy gumy. Zależy mi aby kij obsługiwał takie gumy komfortowo.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) W razie czego odkupie bo też szykuję się na ten blank Edytowane 17 Lutego 2021 przez peryskop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 (edytowane) To nie jest blank do takiego łowienia. Zakres pracy przy tych przynęta będzie na granicy komfortu. Tu trzeba blanku min 35-40 gr i 20lb mocy przy takiej jego długości zachowując komfort łowienia takimi przynętami. Edytowane 18 Lutego 2021 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Pojawił się do pobrania nowy katalog Lamiglas-a https://www.lamiglas.com/pages/catalog-logo-download?utm_campaign=smartrmail_manualcampaign_280221_13756003&utm_medium=email&utm_source=smartrmail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 (edytowane) Czy wędka Lamiglas G1311 jest fabrycznym spiningiem zbudowanym na blanku GSH102 2MH ? Niestety nie mogę znaleźć zbyt dużej ilości informacji na temat tej wędki. Edytowane 28 Kwietnia 2021 przez asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Czy wędka Lamiglas G1311 jest fabrycznym spiningiem zbudowanym na blanku GSH102 2MH ?Dokładnie, tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Panowie czy ktoś mógłby pomóc rozszyfrować mi ten Blank lamiglasa? Tzn jego kod oznaczenie? Dorwałem kijek z artrodu,nigdy nie miałem G1000 ale świetny Blank pod duże gumy,jestem tak mega miło zaskoczony,jest z początku produkcji pracowni z Poznania nr 703 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Może IC84MH? Parametry pasują, "epoka" też się zgadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Panowie czy ktoś mógłby pomóc rozszyfrować mi ten Blank lamiglasa? Tzn jego kod oznaczenie? Dorwałem kijek z artrodu,nigdy nie miałem G1000 ale świetny Blank pod duże gumy,jestem tak mega miło zaskoczony,jest z początku produkcji pracowni z Poznania nr 703Z tym numerem (703) zgłoś się do pracowni. Oni powinni mieć informację co, kiedy, z czego, na czym itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 https://www.lamiglas.com/blogs/lamiglas-fishing-rod-blog/salmon-steelhead-blanks-x-factor 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 X-factor Lx1022m i hs1122H 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 (edytowane) Nastawiam się na tego hs1122h. Teraz jednak zakupiłem lx1082mh. Ciekawe czy jest dobrze opisany bo jak patrzę na ten blank to nie wydaje mi się. Choć błądzić jest rzeczą ludzką. Edytowane 26 Sierpnia 2021 przez Tomek O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 I jak tam Panowie, jakieś próby z x-factorami były? Szukam uncjowki 9' na nowy sezon i te lamiglasy wyglądają bardzo sensownie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 Jak pisał zakupiłem lx1082mh i po obejrzeniu w domu szybciutko odesłałem. Blank nie trzymał wymiarów, miał na szczycie "połamaną" akcję i był zbyt szczytowy jak dla mnie i serię niby salmon & stellhead. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 (edytowane) Hs1122h fotelowo wymiata. Piękne ugięcie, moc jest. Na pomorskich rzekach od lutego będę katował. Na morze za mocny. Jeżeli sprawdzi się rozważam także budowę o oczko słabszego ???? Edytowane 21 Stycznia 2022 przez 'mat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Panowie. Czy jest możliwe aby składy tego samego blanku różniły się odcieniem ? Czy takie sytuacje u Lamiglas-a zdarzały się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Raczej to możliwe - widziałem blanki Lamiglasa w wyprzedaży w Art - Rodzie ze względu na różnice odcieniu szczytówki i dolnika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Panowie. Czy jest możliwe aby składy tego samego blanku różniły się odcieniem ? Czy takie sytuacje u Lamiglas-a zdarzały się ? U Seekera to bylo nagminne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Koledzy potrzebuje opinie z testów o blanku lamiglasa g1000 gp1022m bodajze ostatni wypust opis 7-21g 260cmc12lb.Czy nada się pod brzegowe wędrówki za bolkiem i kleniem na ciężej.Bede używał woblerów od 4-10cm w wadze od4do 10gram i czasem gum 12gram plus 4cale.Czy jest jakaś wieksza znaczaca różnica miedzy modelem gp902 do14g który bardzo mi pasuje w akcji itp.Parametrami poza długoscia bardzo podobne.Jesli guma to razej spokojne prowadzenie beż ostrych podbic raczej spokojnie dryf i chustanie na spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi