chub norris Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 CześćPytanie mam o blank na jakim budowane były fabryczne:Lamiglas Certified PRO X96JC 6-15lb 7-21g (bordowy lakier) Miała ta wędka odpowiednik w blankach? Ktoś kojarzy numer? Z góry dziękuję PozdrawiamŁukasz XSH 114 2MJ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieznam1973 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Witam Kolegów,prośba o kilka słów w poniższym temacie ,z góry dziękuje szukam blanku 2,45 _ 2,6 m do 21 g. max do łowienia z brzegu ,czasami z łodzi .Łowię w rzece Narew Wisła.Padło na blank lamiglasa XSH992MT wędka z przeznaczeniem łowienia gumami do 4 Cali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Tak Mariusz, tego ze to moze byc listopad/grudzien, nie wzialem pod uwage teoretycznie moze tak byc,- praktycznie wie to tylko lowca.Arek, akurat w ubiegłym sezonie łowiłem bolenie z Mateuszem. Nie wiem kiedy robił ten konkretny film (wydaje mi się, że sezon wcześniej), ale na pewno wiem, że Mariusz ma rację i na tamtym konkretnie łowisku bolenie pięknie odpalają jesienią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 To co piszesz Dominiku i to co wczesniej napisal Mariusz dowodzi, ze zagalopowalem sie w swojej ocenie sytuacji, i ze za powstala insynuacje przepraszam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 GP1022MT czy ktoś już testował? Dużo wspólnych, cech z bliźniaczym (parametrami) CertyfiedPro?ODŚWIEŻĘ !!! Własnie zamówiłem GP1022MT ...Co można powiedzieć o tym blanku ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Dowiemy, się jak obłowisz... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 (edytowane) ... to w tedy moje pytanie , będzie już nie aktualne ... gdyż sam sobie na nie odpowiem , ale gdy poskładam i posiądę wiedzę tajemną trzeba będzie nogą pukać po przepis ... ... najbardziej mnie nurtuje jak daleko , albo w ogóle czy ... te dwa blanki MT oddaliły się od siebie ... Edytowane 4 Lipca 2020 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Dotarł wyżej wspomniany blank .... , na sucho !!!???... oj sandacze nie będą zadowolone !!! ... szybki , ale nie sztywny !!! , ładnie ładujący się , o progresywnym ugięciu i bardzo dużym zapasie w dolniku ... jak to LAMI pomimo akcji extrafast pewnie i tak bardzo dobrze amortyzujący odjazdy rybki ... ... blank mięsisty , o sporej zbieżności i pracujący górą (częścią szczytową) , ale ta praca jest "ciepła" nie pałowata i tak sucha jak w np. ST.CROIX... Będą z niego "ludzie" ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Cześć, Miał ktoś może styczność z blankiem z G-1000 o oznaczeniu GP782M Szukam allroundera o mocy koło 12 lb, czegoś w rodzaju avida inshore MLF. Kija, który pozwoli efektywnie łowić na woblery 4-10 cm, obrotowki do nr 3 i gumy 2-4 cale na główkach do 12 gram. Ten wpadł mi w oko, choć ta akcja MF trochę mnie zastanawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opolanin Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Właśnie doszedł do mnie mocniejszy brat 2,13m do 21g. Pomacham i koło środy mogę dac znać co on ogarnia to bd miał jakieś porównanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dx012 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 witam , czy ktoś łowi na Lamiglas Infinity ISS 1102MH , chciałem sie dowiedzieć jak wrażenia z pracy tego blanku , gł rzeczne szybkie "spore" ryby ale i sandaczom tez nim by zagrał przynętami ,dziękuję za fachowe inforrmacjie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Witam ...posiadam ten kij na tym blanku od tamtego roku i jest dla mnie ideałem...jest bardzo szybki a zarazem nie kołkowaty tylko pięknie pracuje pod ryba ....idealny jak dla mnie blank i polecam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dx012 Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 dziękuje za informacje, a jakimi realnymi wagowo przynętami pracujesz , wobler i gumka ,jak je ładuje w czasie rzutu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Guma tylko lowie w granicach 20-24 gr i ładuje rewlacyjnie ....przy podbiciach jest sztywna i szybka a na rybie pracuje pięknie cały kij ....polecam kij na tym blanku ....rewelacja ...miałem w ręku daiwe morethan do 35 gr i lowilem jeden dzień i sprzedałem ...niema porowniania ....kołek po prostu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Koledzy ,który blank moglibyście polecić szczególnie na troć.Wymagania Dł 290-300 cm Moc 17-25lb Pod plecionkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Ten co powyżej poleciłem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowfish Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 (edytowane) Witajcie. Zastanawiam się nad zrobieniem wędki, na którymś z tych blanków. Czy posiada ktoś z was taki blank?Kij ma być pod sandacza na rzekę. Chciałbym się dowiedzieć czy kij się nada. Łowie gumami na główkach do 20g. Z tego co wiem, to blanki te nie osiągają pełnego ugięcia podczas holu, martwię się ze mniejsze sandacze będą z niego spadać. Do tej pory używam avida 2,60 do 28g i wędka trzyma pewnie ryby w silnym nurcie ale szukam szybszego i mocniejszego kija. Nie są to tanie Blanki dlatego nie chciałbym w ciemno zbudować wędki za tyle pieniędzy. Za wszelkie informacje na temat tych blankow będę wdzięczny. Edytowane 13 Października 2020 przez lowfish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 Witajcie. Zastanawiam się nad zrobieniem wędki, na którymś z tych blanków. Czy posiada ktoś z was taki blank?Kij ma być pod sandacza na rzekę. Chciałbym się dowiedzieć czy kij się nada. Łowie gumami na główkach do 20g. Z tego co wiem, to blanki te nie osiągają pełnego ugięcia podczas holu, martwię się ze mniejsze sandacze będą z niego spadać. Do tej pory używam avida 2,60 do 28g i wędka trzyma pewnie ryby w silnym nurcie ale szukam szybszego i mocniejszego kija. Nie są to tanie Blanki dlatego nie chciałbym w ciemno zbudować wędki za tyle pieniędzy. Za wszelkie informacje na temat tych blankow będę wdzięczny.ISS 1102mh Realnie ogarnie ok. 28g, power w dolniku jest, szczytówka nie zbyt tępa i spokojnie zejdziesz z gramatura główki do ok. 7g, woblera w nocy też dobrze obsłuży. Mięsa w blanku sporo, czułość na wysokim poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Czy któryś z kolegów/rodbuilderów może wytłumaczyć tą linie lecącą po skosie wzdłuż blanku,co to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 (edytowane) ... to koniec / brzeg maty daje takie zjawisko ... Widać, to praktycznie na każdym blanku węglowym pod odpowiednim oświetleniem i kontem ustawienia blanku w stosunku do źródła światła ... a najbardziej na blankach nie malowanych... Edytowane 26 Listopada 2020 przez miramar69 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 ... to koniec / brzeg maty daje takie zjawisko ... Widać, to praktycznie na każdym blanku węglowym pod odpowiednim oświetleniem i kontem ustawienia blanku w stosunku do źródła światła ... a najbardziej na blankach nie malowanych... czyli to nie jest żadna "rysa"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 (edytowane) ... oczywiście , że nie ... to normalne zjawisko, tylko tak jak napisałem wyżej - bardziej widoczne na blankach nie malowanych Na YT jest sporo filmików jak buduje się blanki..Najpierw wycina się z beli maty węglowej kawałek maty o kształcie bardzo zbliżonym do trapezu .Następnie nawija się go na pręt zwany mandrelą, a później się go foliuje i wypieka w autoklawie. ... a ta "rysa", to po prostu jeden brzeg maty, który po "spieczeniu" daje taki właśnie efekt ... Edytowane 26 Listopada 2020 przez miramar69 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 ... oczywiście , że nie ... to normalne zjawisko, tylko tak jak napisałem wyżej - bardziej widoczne na blankach nie malowanych dzięki Mariusz,czyli nowy właściciel Lamiglasa może spać spokojnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Dokładnie tak ....jestem posiadaczem dwóch kiji na blanku lamiglas...polecam w 100% Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 jak małe dziecko ... po wyczerpującej zabawie ... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi