MarCinFin Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłaszam się na testera. Testerowi jeszcze dopłacają [emoji14] To dwóch obiektywnych testerów już potencjalny organizator wyjazdów ma [emoji4] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 (edytowane) O ile nie zmieni przed sezonem. Szwecje tez inflacja dopadla.Omicron szaleje, inflacja szaleje i jak tu zyc panie.....Zapomniałeś dodać grudniowych rachunków za prąd ???? ,ja na szczescie mam fast pris ,ale znam wielu co zapłacić musi po 20 tysięcy koron Edytowane 20 Stycznia 2022 przez budzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 Kiedyś miałem zamiar szpeje na wyprawę dla 4 osób europaletą wysłac .Nie było chętnych niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Chłopaki na tirach też mogą pomóc, tylko trzeba mieć zaufanych ludzi. Jeśli ktoś chciałby paletę za dobra cenę do Ystad to mogę coś ogarnąć. Moj znajomy jeździ czasem i wraca zazwyczaj na pusto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Ja tu widzę dobry pomysł na business, zapewnić klientom wszystko to czego potrzebują, tak żeby tylko wsiedli do samolotu i cieszyli się z wędkowania. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaI takowe firmy juz istnieją W portfelu lżej, ale dostaniesz co potrzebujesz. No prawie, bo Szwecja to mniej liberalny kraj niż Holandia 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Kiedyś miałem zamiar szpeje na wyprawę dla 4 osób europaletą wysłac .Nie było chętnych niestety.Ja już dawno to zrobiłem, wysłałem kurierem w kilku pakach po 30kg . Absolutnie wszystko - wędki, przynęty, silnik spalinowy 4KM, elektryk, dwa akumulatory do tego elektryka, echo, ciuchy i buty na wszystkie pory roku . Kołowrotki tylko ze mną latają... Mam swój pokój z szafą wypchaną po dekiel i wszystko stało się prostsze . Koszt samolotu plus wynajem samochodu (poniżej 100pln/doba) był trzy lata temu porównywalny do wyprawy promem, teraz pewnie będzie znacznie taniej. No i wstajesz o godzinie 4.00-5.00, wylot z Wawy, przesiadka na Arlandzie, godzinka lotu i już i 10 godzin później łowisz . Jeszcze po drodze jest czas, żeby w ICA zrobić zakupy spożywcze... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Paczka 20-30 kg wysłana kurierem to nie jest duży koszt. Ja już dawno to zrobiłem, wysłałem kurierem w kilku pakach po 30kg . Absolutnie wszystko - wędki, przynęty, silnik spalinowy 4KM, elektryk, dwa akumulatory do tego elektryka, echo, ciuchy i buty na wszystkie pory roku . Kołowrotki tylko ze mną latają... Mam swój pokój z szafą wypchaną po dekiel i wszystko stało się prostsze . Koszt samolotu plus wynajem samochodu (poniżej 100pln/doba) był trzy lata temu porównywalny do wyprawy promem, teraz pewnie będzie znacznie taniej. No i wstajesz o godzinie 4.00-5.00, wylot z Wawy, przesiadka na Arlandzie, godzinka lotu i już i 10 godzin później łowisz . Jeszcze po drodze jest czas, żeby w ICA zrobić zakupy spożywcze...Czyli jednak opcja sprawdzona i da się. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Czyli jednak opcja sprawdzona i da się.Ja jedzie się z własną łodzią i silnikami nie da się, chyba że na to też masz dobrą radę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Ja jedzie się z własną łodzią i silnikami nie da się, chyba że na to też masz dobrą radę.Możesz wynająć łódź na miejscu, adekwatną do możliwości finansowych lub oczekiwań. Często gospodarze czy własciciele domków posiadają łodzie klasy naszych rodzimych Roman z silnikami 4 konie. Jeśli oczekiwania jednak są wyższe, to możesz równiez wynająć w pełni wyposażoną łódź wędkarską z podstawieniem na wskazane jezioro i masz wtedy aluminiową łajbę znanego producenta, markowy silnik przyzwoitej mocy, dziobówkę z funkcją kotwicy czy tez nowoczesną echosondę z bocznym sonarem. Wybór w dzisiejszych czasach nie jest wcale taki mały. Możesz wynając łodź z przwodnikiem, ze sprzętem wędkarskim lub bez, z przewodnikiem szwedzkim lub polskim. Słyszałem tez o jednym Czechu. Wolny wybór i jak pisałem to możliwości finansowe i oczekiwania decydują z czego możesz skorzystać.Nie każdy ma kasę, żeby latać na wypasione wyjazdy i znam wiele osób, które jeżdżą z pontonami, namiotami i spędzają swoją wędkarską przygodę w dziczy, kapitalnie przy tym się resetując. Wracają szczęśliwi, wymęczeni fizycznie ale ultra zreaksowani psychicznie.A inni lecą samolotem, ktoś ich odbiera z lotniska, zawozi do domku zaczepiając o sklep po drodze. Na miejscu czeka niezła łódka i przez tydzień na tej łódce tacy goście są mega zrelaskowani, bo to przewodnik pływa, szuka itd. To przewodnik odpowiada za łódkę, czym zdejmuje z głowy owych urlopowiczów całkiem sporo.Gdzieś widziałem ofertę do Nepalu już na full opcji, że za Ciebie wędkami machają i oddają jak zatną rybę I pewnie też mają klientów, bo i na takie coś sie znajdą chętni.Ot wybory, którymi kierują oczekiwania, możliwości, potrzeby i chęci. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 To jeszcze brakuje nurka ktory doczepia ryby. I hasło: 1000euro i zapewniam w 100% jedną metrówkę z wypadu, tylko powoli trzeba zwijać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 to już najlepiiej wynająć kogoś kto pojedzie na ryby za ciebie..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Panowie podałem jakie sa możliwości które znam. I znam ludzi, którzy korzystają z takich możliwości i są bardzo zadowoleni. Nie każdy ma taką misję na wędkowanie jak my. Dla wielu, to tylko odskocznia od codziennego zapierdzielania w korpo. Jadą, wyłączają telefon, ich umiejętności sa jakie są. Ale się cieszą i resetują styrany beret. Byc może nawet niektórzy dzięki temu uniknęli stanów zawałowych czy coś w ten deseń. To o to chodzi chyba prawda? Jechać i wędkować w taki sposób, aby było przyjemnie. Temu, który płaci i wybiera. Bo to on płaci i wybiera. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Kto co lubi i czego oczekuje [emoji6] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Ja jedzie się z własną łodzią i silnikami nie da się, chyba że na to też masz dobrą radę.To nie jest tak, że promy przestały pływać albo most nad Sundem nie funkcjonuje . Zaczęła się dyskusja na temat cen promów, które zrobiły się mało atrakcyjne i tyle. Latanie chyba teraz będzie tańsze, chociaż i wcześniej, jak odpowiednio wcześniej kupiło się bilety, koszty były porównywalne. Oczywiście zależy czy masz możliwość trzymania tam gratów, gdzie jedziesz etc... Dla kogoś z północno-zachodniej Polski i łowiącego w południowej Szwecji, chyba niezłą opcją będzie teraz podróż przez Danię, Szczecin-Malmo to poniżej 1000 kilometrów... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Chciałoby się zjeść ciastko i mieć ciastko [emoji41] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Mi się wydaje że niedługo bilety lotnicze zdrożeją i to srogo .... nie napalałbym się za bardzo na "tanie latanie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Nie pisałem, że latanie jest tanie, tylko w tym momencie wydaje się tańszą, może raczej porównywalną, opcją do promu, na pewno szybszą i wygodniejszą, aczkolwiek wymaga innej organizacji i podejścia do tematu, co na początku może być skomplikowane i trudniejsze do ogarnięcia niż zapakowanie do kombi czy busa kilku osób, sprzętu i żarcia na dwa tygodnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Ale czy wozi ktoś aku w samolocie ? Baterie litowo-jonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Znam jeden przypadek.Kolega jechal do Mnie na lod, zabral ze soba wexilar-a z baterja. Dozo sie tlomaczyl ale przeszedl. Bylo to jedna bardzo dawno temu. Lepiej zadzwonic i spytac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 Raczej bez szans.Ostatnio nawet akumulatorki z latarki mi wydłubali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 25 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 Raczej bez szans.Ostatnio nawet akumulatorki z latarki mi wydłubali No to chyba ich pogięło dokumentnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 To tylko ludzie, jest zapis o zakazie przewożenia akumulatorów, to wyjęli Z innych, ciekawych przypadków, miałem kontrolę obecności benzyny w zapalniczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 Ja z dronem latałem z bateriami bez problemu. Są też na nie specjalne pokrowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_Wroclaw Opublikowano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 W większości przypadków linie lotnicze akceptują power-banki i akumulatory litowe o pojemności do 20 000 mA, ale standardowe power- banki mają napięcie 3,7V, czyli to równoważnik pojemności ok 6 Ah dla 12V.Dodatkowo power- banki, akumulatorki itp trzeba przewozić w bagażu podręcznym. Jak wyglądają przepisy dla akumulatorów kwasowych (AGM czy żel to też kwas) nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 Z akumulatorem do echosondy na lotnisku Landvetter do samolotu nie wpuścili i to kilka lat temu. Nie ryzykowałbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi