snejki Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 (edytowane) Szanowni forumowicze, wybieram się w niedalekiej przyszłości na zagraniczne wędkarskie wojaże. Ze względu na to, że lecę samolotem jestem zmuszony skorzystać z wypożyczalni samochodów. Czy macie doświadczenia z jakimiś wypożyczalniami i możecie coś polecić? Będę wdzięczny za informacje na temat ubezpieczenia (pełne czy minimalne). Ja lecę na Półwysep Iberyjski (Hiszpania), ale chętnie przeczytam też o Waszych doświadczeniach z innych części Europy. Pozdrawiam,Snejki Edytowane 3 Lutego 2022 przez snejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 (edytowane) Dokładnie obejrzeć samochód przed odebraniem i zaznaczyć wszystkie uszkodzenia + pełne ubezpieczenie za wszelkie szkody bez udziału własnego = święty spokój. Na kanarach (w końcu też Hiszpania) najczęściej Cicar. Edytowane 3 Lutego 2022 przez mariusz-net 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaiser Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Trudno mi polecić konkret, miałem pozytywne doświadczenie z AVIS i Cicar (kanary, ale to inna bajka to tam jest mega tanio). Mogę tylko ostrzec przed: 1. Upewnij się dokładnie i precyzyjnie jaką kartę masz mieć przy sobie - ja się we Włoszek "zaskoczyłem", że wymagają konkretnie kredytowej i z debetową nie przejdzie (mimo iż systemowo rezerwacja przeszła z debetową bez problemu i nie znalazłem wyraźnych wymagań, że na miejscu muszę mieć kredytową). 2. Budżetowe wypożyczalnie raczej omijaj - raz się skusiłem i skończyło się na samochodzie wpradzie przyzwoitym ale na chińskich oponach, które "trzęsły" ponad 80 km/h. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Pamiętaj, żeby karta kredytowa była na kierowcę. Ważne, sam na tym poleciałem na stówkę €. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 W Szwecji biorę Europcar, pełne ubezpieczenie. Żadnych problemów nie miałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xjakub Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Z sieciówek używałem- jeśli firma płaci to Europcar (żadnych problemów - fajne auta ale drogo)- jeżeli ja płacę to Budget ( auta mniej fajne niż w Europcar ale zadbane)Nigdy nie płaciłem żadnych dziwnych kar, nie było nieistniejącyh uszkodzeń. Zdarzyło mi się też praktycznie porzucić samochód na parkingu (z Europcaru - 30 min do odlotu) wcisnęłam kluczyki komuś z obsługi i nie było również żadnych kar.Ogólnie jak mam więcej czasu przed podróżą prywatną to szukam po necie wypożyczalni z Full CDW I brakiem pobierania depozytu z karty kredytowej - czasami znajdę jakąś ale nie są to sieciówki.Raz zdarzyło mi się w Portugali uszkodzić wypożyczony samochod (dość mocno) I nie poniosłem żadnych extra kosztów. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Ja ze skromnego doświadczenia najbardziej polecam Europcar .Jak pracowałem w Niemczech to na weekendy braliśmy auto od nich i cisnęliśmy przez Europę ile fabryka dała . Po jednym wypadzie do Szwajcarii gość z wypożyczalni powiedział , że bierze wykres z GPS i wiesza na ścianę w ramach reklamy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 W zeszłym roku korzystałem w Hiszpanii z: https://www.odkryj-auto.pl/ Kwestia, gdzie będziesz, bo nie ma ich tam w całym kraju (lista miast/regionów na stronie).Żadnych problemów, i wykupione pełne ubezpieczenie. Przy oddaniu kluczyka sprawdzony tylko stan paliwa. Wyszli wtedy najtaniej. No i firma z Polski. Jedna uwaga, im bliżej wakacji, tym trudniej u nich było z dostępnością (info na miejscu od ich rezydenta). My zarezerwowaliśmy ze sporym wyprzedzeniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snejki Opublikowano 4 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Szanowni Forumowicze bardzo dziękuję za wszystkie rady. Zaoszczędzą mi one godzi spędzonych na przeszukiwaniu forów turystycznych! Pożyczałem parę lat temu samochód z Avisa z pełnym ubezpieczeniem i generalnie to byłem zadowolony. Przy oddawaniu samochodu nawet go nikt nie oglądał i kaucja wróciła na konto. Chciałem się dowiedzieć, jakie są Wasze doświadczenia z tanimi wypożyczalniami. Czy warto?Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam,Snejki PS. Jakby ktoś chciał dopisać coś wincyj to zapraszam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 4 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Mogę tylko dopisać ze polecam cicar ale to już ktoś wyżej napisał ,bez problemowo i świeże auta. Jakiś czas temu nie płaciłem nawet zaliczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietro Opublikowano 4 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Kilka lat temu na Fuerteventurze brałem na 2 dni Landrovera Discovery z jakiejś niesieciowej wypożyczalni. Auto zostawiłem na hotelowym parkingu, kluczyki w recepcji. Wszystko bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi