Skocz do zawartości

ryobi / SPRO

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

Obejrzałem dokładnie swojego Spro także pudełko i ... nigdzie nie jest podany kraj produkcji . Na stopce jest zero informacji.

Pitt zgadzam się z Tobą - oglądając produkty Robi i Spro odniosłem wrażenie , że są to b. podobne do siebie kręciołki, a wydaje mi się , że i kołowrotek Team Dragon chyba też pochodzi z tej samej fabryki.

Osobiście bardzo sobie chwalę kołowrotek tej firmy.

Spro, team dragon i ostatnio mikado mają kręciołki odpowiadające poszczególnym modelom Ryboi.Zresztą na tych kołowrotkach jest napisane że zostały zaprojektowane przez Ryobi. Jeśli chodzi o miejsce produkcji to Malezja i ostatni dochodzą mnie słuchy o słonecznej Italii.

w folderach reklamowych drafona i spro a takrze robinsona(alice) napisane jest jasno ze kolowrotki sa robione we współpracy z Ryobi z tego co mi wiadomo jest to korea,ale maszyny sa piekielnie mocne,w tej cenia full metal konstukcjia to wielki +,ponad to zobaczcie jak minimalmu jet luw wcale niema luzu na koszu,a to siwdczy do doskonałym spasowaniu,

mam kilku kolegów prowadzacych sklepy wedkarskie i kolowrotki ryobi są poszukiwanym sprzętem,generalnie wszystkie te kolowrotki sa świetne zmienia sie tylko wybite LOGO firmy która zamowiła ów prodókt u Ryobi.

napewno warto kupic.

pozdro

na pewno warto się zastanowić.. to zawsze warto.. :D :D

na moim red arc 2000 luz na koszu jest i to niemały.. po kilkumiesięcznym delikatnym użytkowaniu w momencie najmniej oczekiwanym (np. zacięcie) potrafi się kręcić do tyłu :angry: :angry: :angry: zaznaczam, że przy włączonej blokadzie wstecznych obrotów :wacko: :wacko: ale może mam felerny egzemplarz potwierdzający tylko regułę.. :unsure:

w przyszłym tygodniu jedzie do serwisu.

wielki plus to full metal body i układanie linki.

warto się zastanowić

j.

ponad to zobaczcie jak minimalmu jet luw wcale niema luzu na koszu,a to siwdczy do doskonałym spasowaniu
sorry, ze jak?

po kilkumiesięcznym delikatnym użytkowaniu w momencie najmniej oczekiwanym (np. zacięcie) potrafi się kręcić do tyłu zaznaczam, że przy włączonej blokadzie wstecznych obrotów
w moim mitchellu tez tak bylo, im zimniej, tym bardziej, trzeba tylko wyczyscic lozysko oporowe

kamil, przyjacielu mlody :)
zadna ryba nie wie na jaki kolowrotek lowisz, jej jest to bez roznicy, ergo nie ma kolowrotkow sandaczowych, leszczowych i szczupakowych
jazeli chcesz lowic szczupaki, to kolowrotek powinien spelniac pewne wymogi przynetowo-techniczne (jezeli sie moge tak wyrazic)
to samo dotyczy sandaczy i leszczy

jezeli chcesz zapytac o kolowrotek ixnore, to proponuje tobie, zebys otworzyl nowy watek a ten zostawil dla kolowrotkow SPRO / ryobi - bo rozmowa dotyczy tylko kolowrotkow ze stala szpula
OK? :)

• 8 lat później...