aigle Opublikowano 7 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 (edytowane) W imieniu kolegi szukamWędki 13-14' AFTM 8-9(Shakespeare odpada) Ze względu na zawartość merytoryczną, na prośbę użytkowników, przeniesione do Fly Fishing z działu Kupię Edytowane 11 Lutego 2022 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 8 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 (edytowane) Ciężko będzie. Też szukam czegoś takiego i nic poza tym: https://www.hurch.pl/sklep/wedki/wedki-dh/sisu-six/, nie widzę... Scierra Mile High 12'8 #8 i 13'3" #9 (obie 7 kawałków) były chyba tylko dwa lata (2017-18) w ofercie. Szkoda, bo to bardzo udana seria, mam 9'3 #6 i 9'6" #7, szukam 9,6 #8 i tych DH . O ile tę krótką jeszcze gdzieś można trafić, to DH chyba można zapomnieć. Pozostaje Vision lub Loop (https://eu.looptackle.com/product/zt-series-travel-rod-double-hand-6-pieces/) albo Guideline (https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/guideline-wedki-nt8-travel-6pc-double-handed-fly-rod/s/26632) tylko trzeba oswoić się z ceną . Ewentualnie coś z wyższej półki pozostaje: https://www.guideflyfishing.co.uk/product/sage-igniter-6-piece-dh-travel-rod/https://www.guideflyfishing.co.uk/product/sage-sonic-6-piece-dh-travel-rod/ Edytowane 8 Lutego 2022 przez DeepRunner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 8 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 (edytowane) Przypilnujcie angielskiego ebay-a można coś trafić, bez problemu pomogę w zakupie i transporcie do Polski bez opłat. Edit: coś tam można trafić nie koniecznie rujnując budżethttps://www.fishingmegastore.com/fly-rods/greys-gr70-double-hand-travel-fly-rods-14ft6-9-6pc~28906.html Edytowane 8 Lutego 2022 przez albercik2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 8 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Przypilnujcie angielskiego ebay-a można coś trafić, bez problemu pomogę w zakupie i transporcie do Polski bez opłat. Edit: coś tam można trafić nie koniecznie rujnując budżethttps://www.fishingmegastore.com/fly-rods/greys-gr70-double-hand-travel-fly-rods-14ft6-9-6pc~28906.htmlDzięki, jest to jakieś rozwiązanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 8 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Popatrz na salmologic, Scott Mackenzie, guideline. Poza tym używany vision siks, a z wyższej półki niż vision to loop cross 13’6 #9 lub krótsza #8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 8 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Popatrz na salmologic, Scott Mackenzie, guideline. Poza tym używany vision siks, a z wyższej półki niż vision to loop cross 13’6 #9 lub krótsza #8.Tak, jest w sumie w czym wybrać, ale powyżej 700-800 EUR, trochę brakuje średniej półki w takich 6-7 składów. Jest tani, prawdopodobnie koszmarny Shakespeare , potem tylko Greys, długo nic i te o których pisaliśmy plus Hardy i Zpey... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 8 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Tu sporo o Sheikach, co jak co ale Angole na DH się znająhttps://www.salmonfishingforum.com/forums/forums/shakespeare.86/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 8 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Szekspir ma naprawdę niezłe właściwości rzutowe, dobrą cenę i może służyć jako zapasma jedną wadę: trwałośćza to ma dobrą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 8 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Szekspir ma naprawdę niezłe właściwości rzutowe, dobrą cenę i może służyć jako zapasma jedną wadę: trwałośćza to ma dobrą cenęCenę ma lepiej niż dobrą jak na DH w sześciu kawałkach, trochę to wzbudza mój niepokój . Ale jeśli łowiłeś nim jest ok, to rzeczywiście warto go rozważyć jako backup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 8 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 (edytowane) Cenę ma lepiej niż dobrą jak na DH w sześciu kawałkach, trochę to wzbudza mój niepokój . Ale jeśli łowiłeś nim jest ok, to rzeczywiście warto go rozważyć jako backup.tę można brać:https://www.fishingmegastore.com/fly-rods/shakespeare-oracle-exp-salmon-fly-rods~18975.html są dwie opcje długości i klasy nówkę trzeba brać, używka to ryzyko - bo kruche są lepiej, żeby ktoś w UK kupił i nadał do PL Edytowane 8 Lutego 2022 przez Konstanty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 8 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Łowileś nim? Greys podobno też jest kruchy, dlatego ta Scierra Mile High mnie męczy, bo te krótsze są zajebiste jak na sześcioskład, w tej cenie oczywiście, tylko nieosiągalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 8 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Łowileś nim? Greys podobno też jest kruchy, dlatego ta Scierra Mile High mnie męczy, bo te krótsze są zajebiste jak na sześcioskład, w tej cenie oczywiście, tylko nieosiągalne...tak, miałem ten dłuższy; ale sprzedałem i mam inny jako główny kij DHjako zapas mam Oracle Exp Salmon Fly 14'9'', #10miałem też switcha 11', ale połamałem na niegroźnym zaczepieGreysa DH nie znam, SH miałem - ale strasznie dziwnie dźwięczały składy - jak chrust; sprzedałem z folią na korku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 8 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Widziałem jeszcze Trapera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 8 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Widziałem jeszcze Traperanie łowiłem, nikt z Kumpli też nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 8 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 tak, miałem ten dłuższy; ale sprzedałem i mam inny jako główny kij DHjako zapas mam Oracle Exp Salmon Fly 14'9'', #10miałem też switcha 11', ale połamałem na niegroźnym zaczepieGreysa DH nie znam, SH miałem - ale strasznie dziwnie dźwięczały składy - jak chrust; sprzedałem z folią na korku#10 to dla mnie za grubo, #8 fajna, bo nie za długa . To Twoje #10 to tak raczej 9-10 czy 10-11? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 8 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Scierra Mile High 12'8 #8 i 13'3" #9 (obie 7 kawałków) były chyba tylko dwa lata (2017-18) w ofercie. Szkoda, bo to bardzo udana seria, mam 9'3 #6 i 9'6" #7, szukam 9,6 #8 i tych DH .Jeszcze kilka tyg temu mozna bylo kupic je za 100 funtow...Mowie tu o #8. Ja kupilem #4 i bardzo sobie chwale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo69 Opublikowano 8 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Jeszcze kilka tyg temu mozna bylo kupic je za 100 funtow...Mowie tu o #8. Ja kupilem #4 i bardzo sobie chwale.To pamiętaj o mnie, jakbyś gdzieś zobaczył #8 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 9 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 #10 to dla mnie za grubo, #8 fajna, bo nie za długa . To Twoje #10 to tak raczej 9-10 czy 10-11?tak, #8 jako zapas może byćta moja #10 to kij z potężną mocą, na długie dystanse - raczej 10 niż 9chodzi z Hybrid Body 43 g/660 gr, plus tipy różne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 9 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Jeszcze kilka tyg temu mozna bylo kupic je za 100 funtow...Mowie tu o #8. Ja kupilem #4 i bardzo sobie chwale.Obawiam się że Ty mówisz o wersji SH którą w niskich klasach nadal można znaleźć za nieco ponad stówkę£ np. w Glasgow Angling Center a koledzy szukają DH w travelu. To pamiętaj o mnie, jakbyś gdzieś zobaczył #8 .Są jeszcze Maxcatch ale o tych kijach kompletnie nic nie wiem chociaż cena nie rujnuje, może zakupię przed wiosną.https://www.ebay.co.uk/itm/162992628646 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 10 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Wędka kupiona.Dziękuję wszystkim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 @aigle a możesz się pochwalić wyborem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 10 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Dzięki uprzejmości kolegi z forum ... Vision Siks. Nowa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 12 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Na eBay trafiają się starsze wersje T&T w 6 częściach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Dzięki uprzejmości kolegi z forum ... Vision Siks. Nowaświetny kijjaka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 15 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Kolega oferował cenę poprzez PW. Akceptowalna ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi