rybson Opublikowano 12 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Taka kombinacja mi chodzi po głowie ... może ktoś już zamiast kotwiczki dawał paprocha na krótkiej żyłce? By rybson78 at 2012-09-12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-jakubnob- Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 widziałem artykuł ale sam nie próbowałem jeszcze ) bo jak na razie moje cykady raz dzialaja a raz nie raz lowia a raz nie jak sie uporam z tymi razami to spróbuje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xein Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Nie wiem jak pracują Twoje przynęty, ale w cykadach jakimi łowiłem każdy dodatkowy element przy kotwiczkach gasił prawidłową pracę cykadki. Próbuj, może z Twoimi będzie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Dokładnie-testy dopiero się zacznie ale ja chcę bez kotwiczki ???? Do otworku na kotwiczkę zamocować żyłeczkę jakieś 15-20 cm i paprocha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-jakubnob- Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 http://www.wedkarz.pl/wp-webapp/article/2101<--- link do artykułu zdjecie z artykułu o takie cos chyba koledze chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 O proszę !!!!! Dokładnie tak -dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-jakubnob- Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 spoko ja juz tyle naczytalem sie o cykadach ze nie wiem co mam o nich myslec :PP ostatnio nawet zacząłem ozywać słownika angielski japonski tlumacz google i następna wiedza do glowki wpada ) niestety tak mi sie wszystko zmiksowalo w tej glowce ze juz sam nie wiem z czego jak i co mam robic wiec robie po swojemu xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 21 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Cykady -kolejna mała armia stali i ołowiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 przed kolejnym pobytem w szpitalu zrobiłem kilka mini-obrtów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Oraz filmik wykonany w trakcie testów- blaszka 100 % rękodzieło niestety poległa w Bugu http://imageshack.us/clip/my-videos/528/or4lqkuegdzixbmdyyyewm.mp4/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-jakubnob- Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 fajne lowne 0rowki chyba :PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 17 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Obrotówki wykonane w 100 % domowym sposobem oraz pierwsze garbatki (tu trochę jeszcze mam problemy ) Po malowaniu lakierami do spławików Wszystko już sprawdzone w wodzie stojącej ( w wannie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 17 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Jutro już będę miał zdjęte szwy i na pewno ułatwi mi to wykonywanie jakichkolwiek czynności bo teraz to mam lipę To zdjęcie wklejam żebyście zdali sobie sprawę jak się kończą niektóre prace z piłą -jestem już po 2 operacji i niestety sprawność palców nigdy nie będzie taka sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 rybson grunt zeby wskazujacy z kciukiem sie stykal - co byś mogl chwycic korbke kolowrotka - reszta to szczegol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 (edytowane) Rybson coś Ty chciał złapać tą tarczówkę czy jak.Uważąj rzadko jest takie ostrzeżenie.Przeważnie po takim czymś palce są wspomnieniem.Miałeś kupe szczęścia.Życzę szybkiego powrotu do formy. Edytowane 18 Października 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 18 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 (edytowane) Dzięki za dobre słowo na moje szczęście tak jest i nawet czucie mi powraca. Testy robiłem biorąc korbkę kołowrotka między 3 i 4 palec. Imadło okazało się nie zbędne -powiem tylko wszystkim że może sam wygląd nie powala na kolana ale da się praktycznie 1 ręką coś działać - sama praca jest bardzo fajna !!!!!! Podstawą do sukcesu jest zawsze dążenie do celu i jeśli mi się udaje coś zrobić to na pewno wszyscy też w jakimś stopniu mogą sami działać przy odrobinie chęci dlatego zamiast siedzieć i myśleć najlepiej jest coś BEZPIECZNIE zrobić a efekty powoli same przychodzą Macie może jakieś patenty na wykonie małej garbatki??????? Edytowane 18 Października 2012 przez rybson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 A co bys chcial wiedziec o garbatkach?I faktycznie uwazaj na siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 18 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Te mniejsze jak wykonać ?? tzn czym i jak wybić to małe oczko (ten dołek żeby nie tracić kształtu całej łopatki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Czesc lopatki i tak straci ksztalt bo musi byc zagieta w miejscu gdzie ma znajdowac sie dolek.Najprosciej zrobic tak. Mocna sruba 8x8 Q10- Q12 w zaleznosci od wielkosci skrzydelka na szlifierce zrob jej ladny erek tzn zaokraglic koncowke trzeba od taka jakby kulke na koncu. i juz masz przyrzad. Kawalek twardego drewna na ktorym bedziesz klepal wlasnie ten dolek w paletce tez sie przyda. Mlotek i do dziela! Pozniej paletke bedziesz musial lekko "zlamac"da sie to zrobic w palcach jesli blacha ma do 1mm ale moim zdaniem taka jest za gruba najlepiej 0,5-0,7mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 18 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Jak tylko coś klepnę dam znać -piękne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Macie może jakieś patenty na wykonie małej garbatki??????? Witam, możne ci pomoże http://xoomer.virgilio.it/cjbur/a_paletteInline.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 18 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 to jest to -serdeczne podziękowania a dla was panowie jak już będzie opanowana technika wykonania wysyłam pierwsze na testy !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Cykady na sucho -wpadłem na pomysł żeby ominąć odlewanie oraz klejenie .Zastąpienie obciążenia ołowianego śrubą z nakrętką pozwali tanim kosztem w warunkach domowych szybko wykonać cykadę -są już wstępne przygotowania a testu już na dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Chyba wszystko to każdy ma w domu żeby robić takie cykady + malowanie .Ja mam bardzo dobre wyniki od pstrągów ,sandaczy ,okoni po szczupaki a koszt takiej cykady bez kotwicy = 30 groszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Wyjdą w klimacie techno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi