-jakubnob- Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 widzę zmiana na grubszy kaliber ) fajne ale tych chlapakow nadal nie rozumiem xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Kuba ja też ale jak te wreszcie ustawię i dojdę do konkretnych wniosków to napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 (edytowane) Po dodaniu kilku detali Edytowane 5 Maja 2013 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 W oryginalnych bezsterowcach, łomżyński obciążenie leci w ten sposób.Może tutaj tkwi problem.Chyba że te bezstery Ci się nie wykładają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 (edytowane) O kurcze miałem inny wzór ale daje do myślenia - wiem że na wszystkie możliwe sposoby je zacznę ustawiać DZIĘKI Edytowane 6 Maja 2013 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 W oryginalnych bezsterowcach, łomżyński obciążenie leci w ten sposób.Może tutaj tkwi problem. Chyba że te bezstery Ci się nie wykładają? bezsterowce.jpg A skąd, bzdura, w łomżyńskich czy siudakach obciążenie nie jest dane przez całą długość korpusu a załóżmy w 7cm siudaku ołów jest długości 3-3,5cm od samego pyska. Taka ciekawostka, ze w każdym dobrze pracującym siudaku gdy złapiemy go za brzuszną kotwicę wobek powinien lecieć na pysk a nie na ogon a w przypadku obciążenia jakie zaprezentowałeś na 100% wobek poleci na dupkę Jeżeli chodzi o łomżyńskie które mają pracę zupełnie inną niż siudaki wklejenie obciążenia przez cały korpus zabiło by całkowicie pracę woblera który pracuje zamiatając lekko ogonkiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Dziwne i się z Tobą zupełnie nie zgodzę! Ale nie mam teraz czasu się rozpisać. Może później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 (edytowane) To w takim razie piszemy tutaj o dwóch innych woblerach, przerzuciłem przez łapy trochę łomżyńskich bezsterowców i siudaków ale nie trafiłem na takiego który miałby ołów przez całość korpusu. Podobnie jest w łomżyńskich z tym, że w łomżynach ołów nie jest w kształcie takiego klina, chyba, że w nowych z tego roku ołów jest przez całość bo tegorocznych woblerów nie posiadam ale podejrzewam, ze jest po staremu.Pozdro Edytowane 6 Maja 2013 przez Tomek1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 W okienku zimowym, zakupiłem bezsterowce łomżyńskie, z myślą rozbebeszenia jednego w celach edu Ale obejrzałem dokładnie wobler i ewidentnie jest przez całość. Waga tego bezsterowca to 16-18g. (nie pamiętam dokładnie). Długość zaś 6-7cm. Wobler musialby być z ciężkiego drewna (dąb, jesion itp.) + ołów aby tyle mógł ważyć, dociążony jedynie jak wspomniałeś 3-3,5cm. od przodu nie da takiej wagi. Po za tym widać na woblerze miejsce gdzie kończy się korpus a gdzie zaczyna się ołów. Spójrz jak zaznaczylem to obciążenie. Główny ciężar jest w przedniej części woblera a tył ma za zadanie tylko doważyć całość nie wpływając tym na pracę i na to iż wobler nadal leci na "pysk". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Patrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Faktycznie, teraz łomżyńskie mają ołów przez całość, takich to ja jeszcze nie widziałem szczerze mówiąc, stare miały wklejony ołów do połowy woblera, no cóż zwracam honor aczkolwiek ta konstrukcja nie budzi mego zaufania, wolę wobler o mniejszej gramaturze tj 12-15g i lusterkującej pracy. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 "ta konstrukcja nie budzi mego zaufania, wolę wobler o mniejszej gramaturze tj 12-15g i lusterkującej pracy."Stabilny, zamiatający pięknie w wodzie, lusterko jest. Waga a no ja także wolę te mniej ważące przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Ciekawie ukazaliście panowie swoje przkonania aż miło jak dla mnie 1 klasa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Najważniejsze że kulturalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 dokładnie - ja powiem tylko że da się skorygować to wykładanie i przy okazji nakręcę pracę tych 10 cm bo one własnie fajnie chodzą bez komplikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Pokaż pokaż tą pracę, bo mnie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 (edytowane) Tomku co się z Tobą dzieje????? Odpisz na PW - widziałem że przeczytałeś!!!! Edytowane 23 Lipca 2013 przez Pawelek55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Tomku gratuluję najpiękniejszego dzieła w Twoim,życiu. Chłop jak dąb. Chwal się chwal bo jest czym.Jeszcze raz gratuluję serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 (edytowane) Wczorajszy dzień jest dniem na który czekam się czasem kilka lat - w moim przypadku 15 !!!!! A oto mój największy życiowy sukces FILIP który urodził się w o 20.45 27.12.2013 r . Dąb fakt bo 4.95 KG I 60 CM http://youtu.be/Pmd8WirR4Aw Edytowane 28 Grudnia 2013 przez rybson 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Pozdrów Magdę bo Filipek to też jej dzieło i to w dużej mierze hehe Co on tam na filmiku krzyczy? Dajcie mi wędkę idę z tatą 1-wszego na pstrągi Będziesz miał kompana na rybki za kilka lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 (edytowane) Moja obecność może jak nigdy bardzo dyskretna do tej pory wiem że teraz się już się właśnie zmienia Szybka oraz mała cykada waga do 4.5 g przy 2.5 cm Ogonki od 2 do 5 g i !!!!!!!! Szymon oraz jego pierwszy szczupak (miałem ta przyjemność być podczas jego wyczynu ) Edytowane 28 Grudnia 2013 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Co do Filipa jeszcze wczoraj nie bardzo wiedziałem czy wędka będzie czarna czy różowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 (edytowane) Serdeczne podziękowania dla takich jak Tomek1988 za to że są sobą - za kawałek deski lipy czy możliwość spotkania się we własnym warsztacie ( wiadomości prv bezcenne też dzięk-i wiecie dla kogo ) pozdrawiam Tomek Edytowane 28 Grudnia 2013 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Stu latek w zdrowiu i w szczęściu. Co by rybki dopisały.Wiem,że ciężko . Ależ strugaj coś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrox Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 wszystkiego najlepszego i połamania kija 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi