Skocz do zawartości

Warsztat Rybsona 78

rybson

Rekomendowane odpowiedzi

Może za wcześnie o tym pisać ale wstawie jutro prototyp mikro ogonka ;) mały będzie bo z paletką 00 .Jakieś 2 g i tu problemem jest z kotwiczką bo tylko te mikro, mniej więcej tak jak przy blaskach podlodowych

Czy ja dobrze zrozumiałem ??? Ale przy jakiej wielkości???

Edytowane przez rybson

Janusz chodzi :) już po styku z wodą. Właśnie testowałem w wannie i syn mi się władował.Dzisiaj jeszcze wystawię filmik i dam szczegółowy opis jak to zrobiłem .

Ale i tak jeszcze przegnę tak jak napisałeś ( to jest wklejony i zaciągnięty mały krętlik)

Robert jeszcze rzeka musi do zweryfikować chociaż na jakieś starorzecza itp będzie ok

Edytowane przez rybson

Co innego obserwować na żywo,a co innego widać na filmie - myślę o takim kręconym nad rzeką czy stawem.

I moim zdaniem właśnie w wannie są zdecydowanie lepsze warunki do pokazywania pracy przynęty.Jednakowe warunki oświetleniowe,brak prądów,jasne tło na którym doskonale  widać pracę przynęty.I stosunkowo mała odległość - czyli duże zbliżenie.

Tutaj mimo,ze przynęta maleńka - widać,że paletka wiruje.

A jak będziesz miał chęć i czas zrób to samo nad wodą i porównaj...

Dobre !!! Nigdy o wannie tak nie pomyślałem i zastanawiam się ile to jeszcze człowiek ma zakodowanych przekonań. Dzięki za cenną radę .

Janusz oczko do kotwicy faktyczne lepiej jak jest do przodu wysunięte ale to do żyłki już nie .Dając je w stronę ogona zaczęło korpus wykładać .Wszystko przez paletkę a bardziej jej dynamiczną pracę co dało efekt hamowania :) tzn dupcia do góry idzie

Edytowane przez rybson
  • Like 1

Leżę i rozkminian to żelazo ....Cyprys twoja uwaga z tym krętlikiem i kółkiem też ma sens .Jutro sprawdzę czy to może daje lepszą pracę w trakcie opadu ??? I tak teraz fajnie śmiga tylko że przy tych mikro przynętach każdy detal ma znaczenie. Jednym z nich w tym przypadku jest jeszcze kształt paletki i jej wielkość. Dobra idę spać a po testach kolejnych znowu napiszę co i jak

Hmmm Panowie a co do umiejscowienia oczek nie ma czasem też trochę wpływu sam kształt korpusu? Na obu zdj oczka rozmieszczone całkiem inaczej ale też kształy korpusów dosyć mocno się różnią mam wrażenie :)

Nie znam się więc to czysta teoria z mojej strony :)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

post-51501-0-84971500-1488732185_thumb.jpg

Kolejnych 20 idzie na taśmę ;) ale żeby nie bawić się w kreski,kropki itp zrobiłem sobie stępelek.

post-51501-0-30623600-1488732306_thumb.jpg

W gumce wypaliłem rozgrzaną szpilką kilka linii oraz łebkiem kółka.Po kaponie oraz podkładzie w kolorze pyknę na każdej stronie woblerka ;) .Tak też pomysł myślę godny przekazania bo w punktach gdzie robią pieczątki można cuda zamówić za parę zł ( sama guma bez obudowy pieczątki) pozdrawiam Tomek

post-51501-0-55233700-1488732651_thumb.jpg

Edytowane przez rybson
  • Like 4

• 2 tygodnie później...