Skocz do zawartości

Warsztat Rybsona 78

rybson

Rekomendowane odpowiedzi

Gips to gips ;) najczęściej kruszy się w miejscu mocowania stelażu . Ogólnie śmiało od 40 do 50 sztuk się zrobi bo kolejne już wychodzą z nadlewkami. Jeżeli jest to drut w 100 % powtarzalny (listki do cykad cięte laserem)a mówię o kształcie to nawet dwa razy tyle wyjdzie. Ja ręcznie doginam no i zawsze minimalnie inaczej wychodzi po czym gniazda w formie się kruszą ( pod stelaż ) . Robiąc samemu taką formę to jest praktycznie zerowy koszt a samo wykonanie jest proste i szybkie pozdrawiam Tomek

Edytowane przez rybson
  • Like 2

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

To już sprawdzone ;) w tamtym sezonie dały sporo ryb te 7 g . Teraz już jest zestaw na każdy dołek . Jedna ciekawostka że zbrojenie robiłem złotą paletką typu swing .... może to przypadek ale okonie, pstrągi i sandacze siadały ( takie paletki tylko miałem )

post-51501-0-01064100-1524505257_thumb.jpg

Edytowane przez rybson
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Jak ktoś szuka skutecznych cykad i innych metalowych cukierków, to polecam Tomka robotę w stu procentach. Okonie, szczupaki, klenie a ostatnio nawet sum 60cm na tetonie i żyłce 0.14 dał mi zajęcia na 20min.[emoji3] Praca nienaganna. Wykonanie coraz lepsze. Nic tylko łowić.aba4669e8074a8d314502ff926201c34.jpg

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

• Like 4

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...