Skocz do zawartości

stradic 4000 fh "wibratorek" pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam taki problem czuc drzenie na roczce cos ja na laptopie podczas maksymalnego chlodzenia albo mozna porównac do lodówki ja nie stoi idealnie. ciezko to okreslic(chyba jak jest slabej jakosci plecionka i szoruje o przylotki to tez czuc cos podobnego). stadica mam od niedawna i jest to moj pierwszy nie mam porównania do innych ale przyrównany do zaubera czy red arca to cos czuc na korbce delikatnie ale... drazni. dołozyłem mu b. cieniutkie podkładki alu bo zabkował dałem tez jedna od strony tulejki. luz na korbce jest minimalny prawie zerowy na grubosc blaszki z puszki od coli. moze za mały? jakie jest u Was? pinion ma zerowe złuzycie a talerz z zabkami mysle ze jest ok minimalnie wytarte czubki zabków,a moze minimalny brak czubeczkow zabków powoduje drzenie. co myslicie? jak u was wyglada to wygląda.

z gory wielkie dziekuje

otwierales go? w shimano (na pewno w exage nei wiem jak w stradicu) na zebatkach sa znaczki - bo sa jajowate i maja rozna dlugosc zebow. mi mojego exage mimo kilku prob nei udalo sie zlozyc idealnei i tez mi tak chrzesci - spisalem go na straty bo rownierz obudowa byla skrecana roznymi srubami na co nei zwrocilem uwagi i teraz ledwo sie kupy trzyma, ze juz si enie odwarze otworzyc...)

wlasnie sobie uswiadomilem, ze stradic chyba na slimaku i to moze nie byc to???

W exage ta zebatka do napedu posuwu (mimosrod?) jest jajowata jak rownierz zebatka, ktora ja napedza.

Moze jakies zebatki za blisko siebie?

Ja tk mialem w slammerze - 2 razy musialem go skladac az chodzi w miare cicho. Nie mam pojeci co zrobilem nie tak.

http://www.mikesreelrepair.com zamawialiście czesci z tej strony?

dawno dawno temu... gdy na ziemi byly jeszcze dinozaury...

obecnie realizacja zlecen bez kontaktu i uzgodnienia ze strony zleceniobiorcy trwa kilka - kilkanascie miesiecy...

daj sobie spokoj

Rozebrałem shimano gt-fa żeby sprawdzić jak tam wytarta jest zebatka (gear drive) i jest wytarta tak samo a o dziwo chodzi bardzo płynnie (masełko). Czy komuś z kolegów forumowiczów kołowrotek wrócił sam podczas wedkowania do idealnej pracy czy już sie raczej nie spasował?

A bo te wytarcia, to takie trudno mierzalne rzeczy, a by kołowrotek miał rzeczywiście zjechaną i nie nadającą się do użytku przekładnię, to zęby musiałyby się chyba zetrzeć do połowy.. <_<

Co się zaś tyczy tego sam wrócił, to w 99 przypadkach na 100, maszyny się układają... Tyle, że im przekładnia z lepszych (twardszych) materiałów, to ten proces trwa trochę dłużej...