Skocz do zawartości
  • 0

Aku Yuasa Marine 100Ah

szewer

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

..mam w samochodzie taki akumulator, już drugi. Pierwszy "zarżnąłem" po jakimś czasie - ale wymienili na nowy. Drugi po 2 latach został na tydzień z włączonymi światłami w kabinie i spadł do jakiegoś śmiesznego napięcia ale się podniósł po ostrożnym ładowaniu - a nie powinien już..do końca zeszłej zimy dawał rade, dalej służy..

• 0

Panowie jak się sprawują Yuhaski :) ? Z racji ograniczonego miejsca w bakiście , chodzi mi po głowie ten mniejszy model 80Ah. Jak się okazuje na stronie producenta są dwa bardzo podobne; M26-80 i M26-80S. Z tego co widzę, ten drugi ma większy prąd rozruchowy 650A. W specyfikacji pierwszego (450A) widnieje z kolei magiczny opis" Semi-trakcyjny - Do głębokiej pracy cyklicznej". Czy dobrze rozumiem, że to są dwie  kompletnie różne konstrukcje? Który będzie lepiej pasował do zasilania małej łódki w prąd dla echo i silnika elektrycznego, przy jednoczesnym ładowaniu ze spaliny? http://www.yuasa-akumulatory.pl/akumulatory-marine-c-5.html

Edytowane przez jerry

• 0

A ja mam takie dylematy na chwilę przed zakupem:

Kwas głębokiego rozładowania 100 Ah (np YUASA Marine) czy AGM 70Ah (np. Varta)?

Który dłużej popływa (chodzi o godziny  a nie lata eksploatacji)?

Szukam do silnika 34 Lbs. 

I jeszcze jedno (info w sieci brak...): czy AGM do samochodu (np. Varta do BMW lub VW) różni się od AGM do łodzi?

Edytowane przez pasja400