szewer Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Cześć, Muszę kupić jakiś aku do MinnKoty 34Lbs i tak się zastanawiam nad marką Yuasa.Ma ktoś z Was ten akumulator?Cena dość atrakcyjna około 450zł. I czy da się ten akumulator ładować ładowarką EST-516 15A? PozdrawiamSzewer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lexi Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 ..mam w samochodzie taki akumulator, już drugi. Pierwszy "zarżnąłem" po jakimś czasie - ale wymienili na nowy. Drugi po 2 latach został na tydzień z włączonymi światłami w kabinie i spadł do jakiegoś śmiesznego napięcia ale się podniósł po ostrożnym ładowaniu - a nie powinien już..do końca zeszłej zimy dawał rade, dalej służy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 (edytowane) Panowie jak się sprawują Yuhaski ? Z racji ograniczonego miejsca w bakiście , chodzi mi po głowie ten mniejszy model 80Ah. Jak się okazuje na stronie producenta są dwa bardzo podobne; M26-80 i M26-80S. Z tego co widzę, ten drugi ma większy prąd rozruchowy 650A. W specyfikacji pierwszego (450A) widnieje z kolei magiczny opis" Semi-trakcyjny - Do głębokiej pracy cyklicznej". Czy dobrze rozumiem, że to są dwie kompletnie różne konstrukcje? Który będzie lepiej pasował do zasilania małej łódki w prąd dla echo i silnika elektrycznego, przy jednoczesnym ładowaniu ze spaliny? http://www.yuasa-akumulatory.pl/akumulatory-marine-c-5.html Edytowane 12 Marca 2020 przez jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Domator Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 tu: https://www.akumulatory24.pl/akumulatory-do-lodzi-kamperow-c-5.htmlmasz do poczytania o Yuasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 DziękiTen Exide Dual wygląda ciekawie, przynajmniej z opisu ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Ja mam dwie 100 i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 (edytowane) Tutaj masz test :[media] [/media] Edytowane 14 Marca 2020 przez piernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Całkiem fajnie wypadają rodzime baterie z AutoPart. Dzięki za link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Po zasięgniueciu opinii wśród uzytkowników i znajomego sprzedawcy mam zamiar kupić akumulator Varta Dual Purpose EFB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Domator Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Zapomniałem napisać, że od 2018 roku mam dwa YUASA MARINE M26-80 12V 80Ah 650A L+Sprawują się całkiem fajnie. Ale i tak mam zamiar od 2020 roku przejść na litowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pasja400 Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 (edytowane) A ja mam takie dylematy na chwilę przed zakupem: Kwas głębokiego rozładowania 100 Ah (np YUASA Marine) czy AGM 70Ah (np. Varta)?Który dłużej popływa (chodzi o godziny a nie lata eksploatacji)?Szukam do silnika 34 Lbs. I jeszcze jedno (info w sieci brak...): czy AGM do samochodu (np. Varta do BMW lub VW) różni się od AGM do łodzi? Edytowane 21 Marca 2020 przez pasja400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
szewer
Cześć,
Muszę kupić jakiś aku do MinnKoty 34Lbs i tak się zastanawiam nad marką Yuasa.
Ma ktoś z Was ten akumulator?
Cena dość atrakcyjna około 450zł.
I czy da się ten akumulator ładować ładowarką EST-516 15A?
Pozdrawiam
Szewer
35 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi