Skocz do zawartości

Zrobienie insertu z drewna stabizowanego

mestre16

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam kogoś kto ogarnie mi insert z drewna stabilizowanego do uchwytu z Aliexpress który już posiadam, nie trzyma prawidłowo kołowrotka, insert jest zbyt długi i kolowrotek sie przesuwa przod tył ale też chciałbym zmienić drewno na takie z bardziej atrakcyjnym wzorem. Jest ktoś kto ogarnie mi taką rzecz?

c2ab22c81c75.jpg

Edytowane przez mestre16

Ale masz juz drewno  stabilizowane, czy ktoś ma zrobić od podstaw taki insert?

Ja jak dorabiałem insert to:

Kupiłem stabilizowany kawałek na giełdzie dla nożorobów

Zaniosłem do stolarza dwie wioski dalej

Dałem wymiary, okucie metalowe w którym miał być umieszczony

Wytoczył, czymś tam posmarował i mam go już z 10 lat

A że to w muchówce to dosyć często ląduje w wodzie i kompletnie nic się z ni nie dzieje.

Ale przecież ten nie jest wcale nieatrakcyjny. Dołóżmy do tego czarną piankę , czarne pierścionki ,nić  w klimacie i jest nieźle. Jest możliwość skrócenia tego insertu od strony  nakrętki, gdyż jest tam kilka milimetrów odcinka o równej średnicy. Nowy insert może przekroczyć wartość uchwytu. 

Ale przecież ten nie jest wcale nieatrakcyjny. Dołóżmy do tego czarną piankę , czarne pierścionki ,nić w klimacie i jest nieźle. Jest możliwość skrócenia tego insertu od strony nakrętki, gdyż jest tam kilka milimetrów odcinka o równej średnicy. Nowy insert może przekroczyć wartość uchwytu.

Koncept jest inny, uchwyt wyniósł mnie 50zł więc... A nie powiem ze bardziej podobają mi się wzorki czeczoty i dobrał bym kolorystykę bardziej pod projekt korka, ale jeśli się nie da to trudno, bede potrzebował przerobić ten

I tego się trzymaj. Naturalny korek + fajne drewno to się zawsze podoba.

EVA nigdy mi nie pasowała w uchwycie a plastikowe mocowania kołowrotków mi przeszkadzają w seryjnych wędkach. Od kąd posiadam pierwszego hand made to nawet lakierowane blanki już nie są takie atrakcyjne...

Plastikowe mocowania kołowrotków (choć KSKSS fuji to chyba jakiś kompozyt/grafit) mają ogromną zaletę - są ciepłe w zimne dni czego absolutnie nie można powiedzieć o metalowych.
Blanki są różne - lakierowane bądz nie. Zależy co kupisz :)

Ograniczanie się do nialakierowanych to droga błędna moim skromnym zdaniem.