Arbuzowski Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Witam mam pytanie odnosnie dopasowania szpul do Spro Red arc 10300 W sensie od jakich kołowrotkow szpule pasuje do tego modelu ? Słyszałem o Zauberze,Blue Arcu i Team dragonie 730 Wiec mam pytanie czy od Ryobi Applause lub Spro Passiona bedzie pasowac do reda oczywiscie wielkosc wszystkie 3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 W Red Arcu,Zauberze i Passion szpule są kompatybilne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arbuzowski Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Ale jest miedzy nimi roznica bo szpulka nowa do p assiona 35 zl a do reda 70 patrzac na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 a do zaubera 40zł taki gosc na forum sprzedawał nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Ale jest miedzy nimi roznica bo szpulka nowa do p assiona 35 zl a do reda 70 patrzac na allegroCena nie decyduje o pasowalności... Do Morethana tak z 600-700, do Tierry ze 30-40-50, a przecie pasują wymiennie...Kiedyś, dawno temu, do Emblema-X 72 dolary, a do zetki 78, szpulki identyczniutkie, różniła je tylko jedna literka w napisach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox34 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Od ryobi applause jak najbardziej, na allegro nowe ok. 44 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubS Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Witam, Orientujecie się czy Spro Grand Arc jest kompatybilny z redem? Chodzi mi oczywiscie o kwestię zapasowej szpuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek1990 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Witam,Przeszukałem forum i tematu gdzie mógłbym zadać to pytanie nie znalazłem. Mam pytanie do posiadaczy kołowrotka Spro Red Arc w rozmiarze 10200. Mam ten kołowrotek z przeznaczeniem na klenia/bolenia z żyłką 0.16 . W planie miałem zakup Ryobi Zauber ale jestem w Anglii i ciężko go tutaj dostać więc chcę spróbować powalczyć ze szczupakami na moim spro.Posiadam do kołowrotka drugą szuplę i chciałbym nawainąć plecionkię, aby połowić szczupaki. Jeżeli posiadacie ten kołowrotek a na nim plecionkę to dajcie jakieś rady bo nie wiem co kupić, większość plecionek jest pogrubionych, różne metraże w sprzedaży itd... a nie chcę ciąć zbyt wiele... Jak macie z tym jakieś doświadczenie będę wdzięczny za odpowiedzi. P.S Żyłki 0.285 wchodzi 100 metrów - tak pisze na szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Power Pro lub Stren Sonic Braid. 15-20 Lb. Zależy jak grube rybska występują i ile zaczepów/roślinności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Power Pro lub Stren Sonic Braid. 15-20 Lb. Zależy jak grube rybska występują i ile zaczepów/roślinności.Posiadam 2 szt takich kołowrotków ,tak jak kolega pisze 15lb będzie w sam raz 135m mieści się z podkładem.Powodzenia dobry wybór kołowrotka za taka kasę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek1990 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Moglibyście podać jednostkę przekroju oraz metraż zamiast lb ?Ile tej power pro powiedzmy 15lb wejdzie mi mniej więcej na tą szpulę ? Z tą power pro to używam tej plecionki do stacjonarnego łowienia sumów oraz na spinning. Mam w polsce zaufanego sprzedawce, tutaj w UK jednak bałbym się kupować ze wzgkędu na dużą ilość podróbek... W zaufanym sklepie dziś byłem i mają plecionki spiderwire. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Bardzo dobre sa.plecipnki japonskie Varivas ja mam zamiar.kupic sobie z mefistofishing.pl. kosztuje chyba okolo 200zl za 150m ale jest bardzo dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek1990 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Co do plecionek to mam rozeznanie co która jest warta wart. Spędziłem na czytaniu o tym kilkanaście godzin.Problem w tym, że jedna jest przegrubiona bardziej, inna mniej, są różne dostępne szpule w sprzedaży ( jedna ma 125m inna 200m itp ) i dlatego założyłem ten temat. Nie wiem co kupić żeby ładnie to wszystko weszło na szpulę kołowrotka Spro Red Arc 10200.Celować chcę w coś 0,15-0 do max 0.20 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabr Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 (edytowane) Proszę naprostujcie mnię jeśli się mylę, ale mam Spro Blue Arc jakoś tak 920, czy się mylę i jest on odpowiednikiem wielkoścowo tego Red ?. To znaczy 100m/0,28Używam go do lekkich sandaczy i okoni. Nie dawałem nigdy na niego nic grubszego niż 10 lb. Jeśli to ta sama wielkośc to pomimo opisu na szpuli 0,28, to używanie go do boleni jest małym nieporozumieniem, no chyba że mówimy o "powolnych" boleniach. A już napewno nie do nawijania czegoś typu 20lb - myślę tu o plecionkach typu PP. Może Varivas 20 lb grubościowo Ok, ale na rzekę bym go nie brał, nawet na czyszczą niż nasze.Weź max PP 10 lb 135 m (zawsze można dać podkład), albo większy kołowrotek. Popatrz na tabelkę dla PP, a tak realnie, podawane grubości w mm pomnóż * 1,5 , to ta 10 lb będzie akurat. Nie jest na wielkie ryby ale i też nie jest na nie kołowrotek.Tabelka:http://www.aspius.pl/14/plecionki/powerpro.htmlProszę nie traktować tego linka jako kryptoreklamy - tam po prostu kupuję, stąd i tak często zagladam do tabeli, zresztą link z polecenia na forum, a i użytkownika forum. Jeśli coś nie tak to usunę. Edytowane 17 Sierpnia 2014 przez jabr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 (edytowane) 10 Lb na szczupaki za mało. Trafi się większy okaz i tylko kolczyk w pysku zostanie.A kolega łowi w Anglii gdzie okazów więcej. Edytowane 17 Sierpnia 2014 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabr Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 To i niech kupi kołowrotek na szczupaki, z tego kołowrotka 20 lb to sobie daleko nie porzuca. Chyba że pomyliłem modele kołowrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 (edytowane) Co do plecionek to mam rozeznanie co która jest warta wart. Spędziłem na czytaniu o tym kilkanaście godzin. Jak z kilkomna spędzisz kilkanaście dni na łowisku to dopiero będziesz miał rozeznanie...Ja czytałem, że UFO zaatakuje świat za dwa miesiące. Co do plecionki to PP 10 lb minimum lub Varivas Avani Sea Bass PE 1.5 (odrobinę mocnieszja).Jak łowiska angielskie to brałbym PP 15 lb i na tym pozostał , ale ten kołowrotek trochę mały . Wybierz wedle uznania z tego co piszę i będzie dobrze - osobiście nawinąłbym 10 lb PP z uwagi na mały kręcioł a plecionka wyjmie okazy spokojnie w mojej opinii oczywiście. Edytowane 17 Sierpnia 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 (edytowane) Kup Pan to albo to, będziesz zadowolony Ultracasta mam. Używam na sandacze. Uważam, że jest bardzo dobrym wyborem, w przyzwoitej cenie . Edytowane 17 Sierpnia 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Jeśli łowisz dosyć często szybko skatujesz ten kołowrotek. Korpus i bebechy takie jak w rozmiarze 1000. Na szczupaki/Sandacze ten rozmiar nie podoła(przy założeniu naprawdę częstego łowienia a nie raz w tygodniu/czy na miesiąc). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek1990 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Dzięki za odpowiedź, zdecydowałem się na power pro 10lb, będą efekty to kupie drugi kołowrotek ryobi zaubera 4000 żeby spro nie zakatować.Dzięki serdecznie za pomoc.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRoNa Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Szukam szpuli do Blue Arc 930 (0,285/150). W sprzedaży podobno są już niedostępne. Dlatego ciekawi mnie czy szpula od Red Arc 1030 (0,28/150) by pasowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1961 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 To jest to samo,tylko inny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Pasować będzie też od Zaubera, od Team Dragona (wszystko w rozmiarze 3000) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zapytaj jeszcze tutaj: http://andraex.home.pl/pl/p/Szpula-zapasowa-aluminiowa-do-Red-Arc-FD-10300/1166 Może będą w stanie załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Mam nową szpulę od Zaubera 3000 jeśli jesteś zainteresowany pisz na Priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi