De'Ptak Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Wojtek. Jeśli znajdę pudełka od nich to zeskanuję i wrzucę. Generalnie polecam sam tym od czasu do czasu kręciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Jakby co to czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek88 Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Witam, mam pytanie do posiadaczy kołowrotka Spro Red Arc, jak wasze spostrzeżenia na jego temat, jakie macie z nimi doświadczenia, jak pracują, pytam ponieważ mam problem z tym sprzętem, kupiłem go i po miesiącu zaczął tak mocno stukać w środku że to było można usłyszeć, dostałem drugi po reklamacji tamtego, pierwszy dzień nad wodą i już problem w nowym, wyczuwalne jest ząbkowanie w środku, przez cały obrót korbką czuć że stuka, myślałem że może to wina wędki, zmieniłem ja było to sam, przynęty też zmieniane z inną pracą ta sama sytuacja i porównanie z kolegi spro Red arc 6 letnim, ten stary ma płynną pracę zero jakich kolwiek dźwięków ani odczuć ząbkowania, a w nowym takie rzeczy. Ogólnie wg opinii kołowrotek pancerny i bardzo dobry, tym się głównie sugerowałem no i wygląd który mi się bardzo podoba, ale praca już nie. Moja daiwa ninja 2 letnia lepiej pracuje a swoje już po łowiła a była tańsza o 250zl. Napiszcie czy też mieliście takie doświadczenia z tym sprzętem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Ja też z pierwszym wypisem RA miałem lepsze doświadczenia. Aktualny model co jakiś czas, w sumie niezależnie od warunków czy przynęty, szumi jakby jakieś części ruchome się obcierały. Jak się pojawia tak i znika niespodziewanie. Rozkręcony, przejrzany i w środku wszystko ok. Skąd to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Ja też z pierwszym wypisem RA miałem lepsze doświadczenia. Aktualny model co jakiś czas, w sumie niezależnie od warunków czy przynęty, szumi jakby jakieś części ruchome się obcierały. Jak się pojawia tak i znika niespodziewanie. Rozkręcony, przejrzany i w środku wszystko ok. Skąd to?Sprawdź czy to czasem rolka kabłąka nie szumi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 To bardzo prawdopodobne. Mój kolega miał podobnie, przywiózł do mnie i tylko rolkę wyczyściłem, i dałem oliwki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek88 Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Koledzy, to co u mnie występuje to nie jest szum, tylko jak by zęby przeskakiwały, coś w stylu "zæbkowania". Więc nie sądzę by to mogła być rolka, a w ogóle nie chce przy nim grzebać bo jest nowy i na gwarancji, dopiero pierwszy raz nad wodą był i już takie rzeczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Piszesz o tym nowym arcu z rotorem z tworzywa ncrt czy coś takiego? On nie ma łożyska w rolce kabłąka?Ile teraz za takiego wołają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek88 Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Tak o tym właśnie, około 450 dałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Stare redy kosztowały 350zł... Odjeli trochę łożysk i dali lżejszy rotor do nowego. Za 450zł szukałbym czegoś z daiwy lub shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek88 Opublikowano 21 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Wolałbym tego starego a sprawnego i ciężkiego niż to co jest teraz. Narazie bujam się z kolejną reklamacją, nie ma to jak kupić kołowrotek, pierwszy był 3 miesiące na reklamacji, teraz kolejny ten sam będzie zapewne kolejne 3 miesiąc. Przestrzegam każdego kto się skusi na zakup tego sprzętu, ja sugerowałem się tym co ludzie piszą, czyli że jest jak zauber niezawodny, do tego ten wygląd który mi wpadł w oko. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi