obcy91 Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Witajcie, banalne pytanie, macie sprawdzonego sprzedawcę np. na allegro od którego kupujecie,kupiliście tą siatkę? Przeglądając allegro ciężko jest dostrzec czy siatka ma oczka kwadratowe czy sześciokątne. Dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1939pl Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Cześć Marku:) Ja kupiłem w akwarystycznym taką siateczkę i ją rozprułem Na łuski jak znalazł gorzej np pod folię alu żeby zrobić fakturę łuski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 2 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Otóż to potrzebuje pod folię alu. Czyli musi być sporo tej siatki, do malowania łuski mam, kiedyś na allegro bodajże (nie wiem dokładnie jak się nazywa) bsnizpol (?!) sprzedawał, ale już nie widzę w jego ofercie. edit: A jednak bsnizpol ma tą siatkę, ale sądzę że da się znaleźć gdzieś tą samą siatkę tylko w innym zastosowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 niektóre moskitiery do okien maja taką siatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi1992 Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Najbliższy market np. Biedronka i siateczka z czosnku idealnie sie nadaje:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Taki materiał siateczkowy ma jakąś nazwę ..tylko właśnie już nie pamiętam:)Wtedy na alledrogo po wpisaniu tej nazwy było tego trochę w kilku kolorach...Chyba na metry szło kupić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes79 Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 @krzychun niektóre moskitiery do okien maja taką siatkę. Ja takiej właśnie używam.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 http://allegro.pl/tiul-krawiecki-sztywny-tkanina-material-no wa-i2596008686.html Obczaj tą aukcję myślę że się nada (to nie kryptoreklama xD) A jak nie to wpisz na allegro tiul i szukaj czegoś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Dokładnie ,,tiul,, jest bardzo dobry jak sie postarasz i poszukasz to jest taki co ma idealna imitacje łuski ,nie kółeczka,sa tez różne średnice oczek i grubości użytych nici,wiec można dobrać od małych wobkow po sumowe monstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Dziękuje za informacje i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 W pasmanteriach. Znajdziesz tam większe i mniejsze oczka, różne kształty, materiał miękki lub bardziej twardy-elastyczny. Nie w każdej jest wybór, ale można połazić i pomacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Panowie ten tiul to ma być jaki rodzaj?? Widzę jest np "twardy"....zamawiając na alllee nie idzie pomacać i teraz który wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Tanie jest, więc kup każdego. Twardym lepiej się odbija łuske, a miekkim maskuje przy malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Napisz do kolegi Tomy.Ma jakąś siatkę do sprzedania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 (edytowane) Siatke raczej daje gratis do zestawów,listew itd.Teraz już mi mało zostało i może sprzedam jak znajdę to samo.Mi było ciężko wybrać idealną.Tiulów jest od zarąbania ale to dopiero widać po malowaniu/odbiciu na folii czy był to trafny zakup.Bardzo dobre są w drogeriach te siateczki ale kwadracik kosztuje 6zł. Edytowane 14 Listopada 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=tiul tu masz do wyboru do koloru.Ale idz do sklepu z materiałami,tam zobaczysz ile jest różnych oczek.Taniocha.2m2 na allegro 5zł,a tam pobierają prowizję.A sklepie pewnie taniej.Duże oczka można robić z osłonek na butelki,takie aby sie nie obstukiwały.Używane w przemyśle chemicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 (edytowane) Byłem w sklepach i niby coś mają ,ale wszystko jakieś sztywne.....Ja chcę taki mięciutki do oklejania...może powinienem wybrać na allegro "tiul miękki"???Teraz pozostaje pytanie czy tiul opisany jako miękki jest naprawdę miękki.. Edytowane 17 Listopada 2012 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Miętki tiul.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 (edytowane) W każdym ogrodniczym albo tam gdzie jest taki dział -siatka na insekty sporo tego i tanie jak barszcz klocek testowy na fotce Edytowane 19 Listopada 2012 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaroSpinn Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Jako że idzie zima stwierdziłem że i ja połubię jakieś woblery bo dochodzę do wniosku że oferta sklepowa nie do końca mi odpowiada, wszystko niby mam, aerografy, szlifierki, drewno itp.. jednak przeglądając internety często podczas malowania spece używają jakiejś takiej magicznej siatki którą przykladają do przynęty, malują natryskowo A powstałe przez nałożenie/przyłożenie tejże siatki powoduje efekt jakby łuski..I pytanie co to i z czego to, oglądałem w domu sitka w kuchni na co moja Pani tylko się uśmiała..To jest jakiś rodzaj kratki i tu właśnie pada moje pytanie: co to za siatką i skąd to wziąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 http://predator-fishing.pl/lurebuildingmaterialy-do-budowy-przynet-imitacja-luski-wzorniki-c-10_232.html Lub alledrogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbo93 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Polecam ci siatkę z czosnku z biedronki, taka fioletowa, cieniutka, rozciągliwa, bardzo dobrze się spisuje, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 W wątku było już to napisane, ale powtórzę - tiul.Do kupienia w każdym sklepie z materiałami tekstylnymi. Tani, jak - tiul , łatwo dostępny w różnych kolorach, do malowania woblerów kolor oczywiście jest obojętny. Występują różne (ja mam trzy) wielkości oczek. Zapytaj mamy, może żony - prawie każda kobieta znajdzie w domu niepotrzebny kawałek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Moskitiera chyba każdy ma ją w domu w okresie wakacyjnym Dostępna chyba wszędzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwiraz Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Moskitiera to klasyk Ja jednak długo szukałem odpowiedniego materiału, z nieco większymi oczkami. Trafiłem na Aliexpress na siatkę do połowu krewetek Kosztowała mnie 3 czy 4 zł, ale spełniła swoje zadanie:Reasumując - wszystko co ma dziury się nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi