Skocz do zawartości

Siatka imitacja łuski gdzie kupić?

obcy91

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż to :D potrzebuje pod folię alu. Czyli musi być sporo tej siatki, do malowania łuski mam, kiedyś na allegro bodajże (nie wiem dokładnie jak się nazywa) bsnizpol (?!) sprzedawał, ale już nie widzę w jego ofercie.

edit: A jednak bsnizpol ma tą siatkę, ale sądzę że da się znaleźć gdzieś tą samą siatkę tylko w innym zastosowaniu.

• 2 miesiące temu...

Siatke raczej daje gratis do zestawów,listew itd.Teraz już mi mało zostało i może sprzedam jak znajdę to samo.Mi było ciężko wybrać idealną.Tiulów jest od zarąbania ale to dopiero widać po malowaniu/odbiciu na folii czy był to trafny zakup.Bardzo dobre są w drogeriach te siateczki ale kwadracik kosztuje 6zł.

Edytowane przez Tomy

http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=tiul

tu masz do wyboru do koloru.Ale idz do sklepu z materiałami,tam zobaczysz ile jest różnych oczek.

Taniocha.2m2 na allegro 5zł,a tam pobierają prowizję.A sklepie pewnie taniej.

Duże oczka można robić z osłonek na butelki,takie aby sie nie obstukiwały.Używane w przemyśle chemicznym.

Byłem w sklepach i niby coś mają ,ale wszystko jakieś sztywne.....

Ja chcę taki mięciutki do oklejania...może powinienem wybrać na allegro "tiul miękki"???

Teraz pozostaje pytanie czy tiul opisany jako miękki jest naprawdę miękki..:)

Edytowane przez bobesku

• 5 lat później...

Jako że idzie zima stwierdziłem że i ja połubię jakieś woblery bo dochodzę do wniosku że oferta sklepowa nie do końca mi odpowiada, wszystko niby mam, aerografy, szlifierki, drewno itp.. jednak przeglądając internety często podczas malowania spece używają jakiejś takiej magicznej siatki którą przykladają do przynęty, malują natryskowo A powstałe przez nałożenie/przyłożenie tejże siatki powoduje efekt jakby łuski..I pytanie co to i z czego to, oglądałem w domu sitka w kuchni na co moja Pani tylko się uśmiała..;)

To jest jakiś rodzaj kratki i tu właśnie pada moje pytanie: co to za siatką i skąd to wziąć?

W wątku było już to napisane, ale powtórzę - tiul.

Do kupienia w każdym sklepie z materiałami tekstylnymi. Tani, jak - tiul :D , łatwo dostępny w różnych kolorach, do malowania woblerów kolor oczywiście jest obojętny. Występują różne (ja mam trzy) wielkości oczek. Zapytaj mamy, może żony - prawie każda kobieta znajdzie w domu niepotrzebny kawałek.

:)

• Like 2

• 2 tygodnie później...