rekin175 Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Witam , polecicie sprawdzoną dobra plecionkę w przystępnej cenie i aby nie strzelała przy byle zaczepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Witam , polecicie sprawdzoną dobra plecionkę w przystępnej cenie i aby nie strzelała przy byle zaczepie Dokładnie opisałeś do jakich warunków, na jakie ryby, w jakich łowiskach potrzebujesz plecionki. Nurtuje mnie tylko definicja byle zaczepu... <_< PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Witam , polecicie sprawdzoną dobra plecionkę w przystępnej cenie i aby nie strzelała przy byle zaczepie Dokładnie opisałeś do jakich warunków, na jakie ryby, w jakich łowiskach potrzebujesz plecionki. Nurtuje mnie tylko definicja byle zaczepu... <_< PozdrawiamGrzesiekA więc łowisko rzeka nizinna , małe jezioro cel sandacz . Natomiast odnośnie definicji byle zaczepu mam teraz taką która w bardzo łatwy sposób strzela na zaczepach wiem co pisze ale Na tym koniec nie będę tu robił anty reklamy wstępnie do wyjaśnienia . A więc potrzebuje takiej kiedy złapie zwykły zaczep nie łódź podwodną będę miał szansę na uwolnienie przynety to tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 powinieneś podać jaka wytrzymałość cię interesuje bo nie bardzo wiadomo czy polecić plecionkę powiedzmy do główek 10g czy 40g.z mocniejszych plecionek zwróć uwagę na mikado sensei ale od 0.16mm ładny okrągły gęsty splot-dostałem 125m za 35zł.nie polecam cieńszych bo są płaskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Ja polecam wyszukiwarkę na naszym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 właśnie przekrój między 0.15 _ 0.16 mnie interesuje , powiecie jeszcze odnośnie tej mikado czy testowaleś jak sprawuje się na zaczepach czy się za szybko nie zrywa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Wątków o takiej plecionce jak potrzebujesz jest mnóstwo, w tym jeden całkiem świeży. Nie wiem ile to jest 0,15 - 0,16 i ile to wytrzymuje, ja do rzecznego łowienia cały czas zjeżdżam sznurek Broxx 8kg i zjechać nie mogę (fakt, że używam dłuższego przyponu i mało się kanceruje, ale wody Warty to nie je kryształ). Koledzy polecają Power Pro, Stren, Sufix, Tuf, SpiderWire, Jaxon new concept, P-line itd., itd., a inni ich nie polecają. Dla odmiany. Przeszukaj tematy o tych markach, to może coś wybierzesz. Po Twoim pierwszym poście chciałem Tobie uszczypliwie wrzucić link do plecionki 100lb na tuńczyki, ale się powstrzymałem. Tight lines! Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Wątków o takiej plecionce jak potrzebujesz jest mnóstwo, w tym jeden całkiem świeży. Nie wiem ile to jest 0,15 - 0,16 i ile to wytrzymuje, ja do rzecznego łowienia cały czas zjeżdżam sznurek Broxx 8kg i zjechać nie mogę (fakt, że używam dłuższego przyponu i mało się kanceruje, ale wody Warty to nie je kryształ). Koledzy polecają Power Pro, Stren, Sufix, Tuf, SpiderWire, Jaxon new concept, P-line itd., itd., a inni ich nie polecają. Dla odmiany. Przeszukaj tematy o tych markach, to może coś wybierzesz. Po Twoim pierwszym poście chciałem Tobie uszczypliwie wrzucić link do plecionki 100lb na tuńczyki, ale się powstrzymałem. Tight lines! Grzesiek Ja własnie z wymienionych przez ciebie plecionek mam i o dziwo nie jest tak różowo dlatego zapytałem aby nie utopić kolejnych pieniędzy , moja strzela przy mocniejszym naprężeniu to chyba nie jest normalne a to nie jest moja pierwsza pletka trochę ich miałem oraz taką samą która mnie teraz zawiodła. Pewnie sam wiesz że przy jakimś tam zaczepie przykładowo gałąź plecionka raczej nie powinna strzelać nie mówię o konarze obok stał kolega i na dwójce żyłce wyciągał większe co jest już śmieszne , miał ze mnie ubaw po pachy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Witam.Jeśli do spinningu to z czystym sumieniem mogę polecić Sasame.Występuje w rozmiarze jaki Cię interesuje,czarna lub fluo.Używam od wielu lat,jeszcze mnie nie zawiodła a co najważniejsze nie jest przegrubiona i nie traci mocy po sezonie użytkowania.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Dziękuję za pomoc już wybrałem pozdrawiam tym razem wziąłem ciut tańszą a niby chwalą zobaczymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Dziękuję za pomoc już wybrałem pozdrawiam tym razem wziąłem ciut tańszą a niby chwalą zobaczymy . I ciężko Ci napisać jaką wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Nie chodzi o to że ciężko wręcz przeciwnie ale jak czasem o tym mówisz w podobnych postach to znów krzyczą że reklama już się dzielę - Wybrałem Plecionka Mikado X-PLODE Yellow 0.16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 To prośba. Wspomnij coś o jej walorach po dłuższym czasie użytkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Bardzo chętnie się podzielę wrażeniami jak ją trochę pokatuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris541 Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Czasem pod budżetową firmą kryje się dobry towar! Więc ciekawe jak sprawdzi się Mikado. Ja ostatnio używam Daiwa Tournament 8 Braid Hyper PE- jest mocna i ma bardzo małe opory na przelotkach. SUPER LOTNA! Jedyna wada że ściera się impregnat i na przelotkach osadza się zielony syf. Zjawisko ustępuje po kilkuset rzutach, a sama plecionka nie zmienia podstawowych właściwości. Ostatnio słyszałem opinie że znakomicie sprawdza się nowa seria Dragona np. Red Hot! Jestem skłonny dac wiarę ponieważ mam na jednej szpuli Dragona z jakiejś serii HM, który wytrzymał 4 lata i nadal sprawuje się bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 A więc po miesiącu używania moje spostrzeżenia na temat w/w plecionki .Na początku po nawinięciu na młynek jest dość sztywna po kilku godzinnym łowieniu zrobiła się dość miękka tak ala jedwabna kolo fluo już nie jest fluo inne mają podobnie , najbardziej co mi się nie podoba to że jest przegrubiona zdecydowanie natomiast na dobre czuć w niej moc ! większość zaczepów uwalniam bezproblemowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 moglbys jakos tak bardziej szczegolowo? O ile przegrubiona (np niby ma 0,15 a weszlo jej na szpule tyle co powinno zylki 0,3) i jaka ma "moc" - np ile kg mozna na niej podniesc? Pytam bo jak uzywalem glowek trapera to i na zylce 0,2 z lidla "czulem moc" bo sie glowki prostowaly....Pytam bo usilnie szukam czegos lepiej opisanego niz stren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi