chris541 Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Bywam tam pomimo wielu niepowodzeń wędkarskich szczególnie w okresach super wakacyjnej pogody. Ale mam tam super bazę rancho Pana Dobrowolskiego - bardzo mili ludzie i fantastyczne warunki bytowania w relacji do ceny. Tym razem były to tylko 4 dni, ale całkiem interesujące. W cenie pobytu bardzo dobra łódź do wykorzystania. Piszę o tym wypadzie aby przekazac mniej doświadczonym wędkarzom pewien sposób działania. Po przyjeździe opinie bywalców były standardowe - za ciepło, woda kwitnie, ryba na głębinie 0 rezulatatów. Ale nie poddałem się. Odnalazłem pole rdestnic wypływających na powierzchnię z głeb. 3m. Na szczęście niezbyt gęsto porosłych. Użyłem gumy z główką antyzaczepową aby odnależc ścieżki. Było przynajmniej 5 tracków którędy można było prowadzic bardziej łowne przynęty. Po za tym rdestnica nawet w przypadku zaczepu jest dośc łatwa do wyrwania nawet z korzeniami Po kilku rzutach woblerem 11cm/25g miałem w pełni wymiarowego szczupaka. Następnego dnia kolejny 55cm i następny prawie 70cm (po lekkim naciągnięciu do zdjęcia ) Potwierdziła się stara zasada że ryby są tam gdzie trudno je łowic. Pomimo znalezienia trackow na 10 rzutów karczowałem 6-7 razy rośliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Piękne jezioro kiedyś spędzałem tam każdy urlop piękne leszcze się łapało i na górkach niedaleko wyspy brały piękne okonie a i szczupły się trawił,ale to było 10 lat temu.Gratuluje połowu znaczy że jezioro cały czas żyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perch22 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Witam właśnie dziś się dowiedziałem,że wprowadzono na Lutrach strefę ciszy ,jak by się ktoś wybierał na weekend majowy ze spaliną to nie popływa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 (edytowane) A od kogo? Gdzieś to musi być napisane w urzędach. Edytowane 22 Kwietnia 2021 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perch22 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Uchwała Rady Powiatu Olsztyn z dnia 26.03.2021. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 http://edzienniki.olsztyn.uw.gov.pl/WDU_N/2021/1017/akt.pdf Nie widzę tam Luterskiego Czy to nie ten akt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perch22 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 (edytowane) http://g.ekspert.infor.pl/p/_dane/akty_pdf/U82/2021/99/1290.pdf#zoom=90 Edytowane 22 Kwietnia 2021 przez perch22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Znaczy się ryby odpoczną. Zawody się skończą. Sporo ludzi się wykruszy.Będzie cisza i spokój. Ja tam się cieszę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi