Skocz do zawartości

Nowy kołowrotek Shimano w cenie 1200 -1500 zł.

maniutek1

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie.

Panie i Panowie. Szukam i głupi jestem. Jest coś lepszego od stradica/vanforda/rarenium/sustain a tańszego od nowego TP? Wielkość 2500, waga nieważna bo kij długaśny... Żaden z tych wymienionych mi ostatecznie nie podpada a omotki w FA się już kręcą i akcent wypadałoby podac. Kolorystyczny. Najchętniej jak najbardziej czarny. Jak nie to postawię się przed wyborem: Sustain/TP i będzie dramat....

Aha... Kij 1006 slxf... No kompletnie nie mam co podpiąć... Do 1400 biorę od razu. Powyżej się wstrzymam do kwietnia bo dekapitacja ze strony przyszłej (wkrótce) małżonki może mnie spotkać. Głupio tak by było przed ślubem głowę stracić.

Może Complex albo Excense BB. Ma to sens? Moze starszy Sustain... Nie jestem fanatykiem kolowrotkow beznadziejnie lekkich, raczej "gniotsia nie lamiotsia" i na parę lat.

Edytowane przez maniutek1

Zrób tak , jak radzi Waldek . Pogadaj z Mefim i gdzieś tam w połowie drogi do ceny akceptowalnej się spotkacie może przy obopólnym zadowoleniu  :) . Z ostatnio macanych młynków w tym przedziale cenowym robi najlepsze wrażenie .

Rok temu chciałem kupić dwa TP 20 i pisałem do mefisto o jakiś rabacik to chłop odpisał mi że nic nie zejdzie z ceny tylko jeszcze podwyższy cenę bo jest za niska  :huh: zadzwoniłem do Pleciony i dostałem rabat 10% od strzała i kupiłem 2 sztuki  :D

• Like 2

Jeśli waga nie jest problemem ,a i kolorystycznie nie przeszkadza ,to zerknij na giełdę .Jest tam Twin Power SW4000XG w dobrej cenie .Do długiego kija powinien być w sam raz . No i nie do zajechania użytkowany normalnie .

To tak jakbyś cegłę podwiesił do takiego kija????????

To tak jakbyś cegłę podwiesił do takiego kija????????

Ja akurat tak lowię - do kleniojaziowego kija długości 3,05 mam podczepioną Stellę 4000 SW. Nie ma to nic wspólnego z cegłą, bo mówimy o długim kiju. Tylko oczywiście kij powinien buc uzbrojony odpowiednio do kołowrotka takiej wielkości. Sam osobiście uważam, ze kołowrotek 2500 to nieporozumienie do takiego kija ????

Ale nie zamierzam się z nikim sprzeczać, bo ważne, aby wędkarzowi było wygodnie ????

Edytowane przez psd27
  • Like 2

Ja akurat tak lowię - do kleniojaziowego kija długości 3,05 mam podczepioną Stellę 4000 SW. Nie ma to nic wspólnego z cegłą, bo mówimy o długim kiju. Tylko oczywiście kij powinien buc uzbrojony odpowiednio do kołowrotka takiej wielkości. Sam osobiście uważam, ze kołowrotek 2500 to nieporozumienie do takiego kija ????

Ale nie zamierzam się z nikim sprzeczać, bo ważne, aby wędkarstwo było wygodnie ????

Ja również, dobrze zrobiony kij sam w sobie powinien być dobrze wyważony ????

• Like 1

Ja również, dobrze zrobiony kij sam w sobie powinien być dobrze wyważony ????

Sławku, kij jest zrobiony na blanku NFC IM, który jest „mięsisty”, czyli ciężki sam w sobie. Kij nie jest dociążony ołowiem, a od stopki kołowrotka do końca dolnika jest 41cm. Osobiście wole cięższy o zawrotne 100gr kołowrotek, niż długi dolnik zaczepiający o kamizelkę lub ołów w wędce. No i nie zamieniłbym tej wędki na żadną inną wykonana na lżejszym blanku, bo rzuca praktycznie wszystkim ????
  • Like 1

Rok temu chciałem kupić dwa TP 20 i pisałem do mefisto o jakiś rabacik to chłop odpisał mi że nic nie zejdzie z ceny tylko jeszcze podwyższy cenę bo jest za niska  :huh: zadzwoniłem do Pleciony i dostałem rabat 10% od strzała i kupiłem 2 sztuki  :D

Ostatnie zakupy robiłem tam już jakiś czas temu i rozsądne negocjacje zawsze były możliwe , więc zapytać zawsze można . Ale to samo dotyczy oczywiście każdego innego sprzedawcy , bo wątek dotyczy co kupić a nie u kogo  ;)  :D . A nowy Twinek mi się spodobał po prostu .

Jak w temacie.

Panie i Panowie. Szukam i głupi jestem. Jest coś lepszego od stradica/vanforda/rarenium/sustain a tańszego od nowego TP? Wielkość 2500, waga nieważna bo kij długaśny... Żaden z tych wymienionych mi ostatecznie nie podpada a omotki w FA się już kręcą i akcent wypadałoby podac. Kolorystyczny. Najchętniej jak najbardziej czarny. Jak nie to postawię się przed wyborem: Sustain/TP i będzie dramat....

Aha... Kij 1006 slxf... No kompletnie nie mam co podpiąć... Do 1400 biorę od razu. Powyżej się wstrzymam do kwietnia bo dekapitacja ze strony przyszłej (wkrótce) małżonki może mnie spotkać. Głupio tak by było przed ślubem głowę stracić.

Może Complex albo Excense BB. Ma to sens? Moze starszy Sustain... Nie jestem fanatykiem kolowrotkow beznadziejnie lekkich, raczej "gniotsia nie lamiotsia" i na parę lat.

Maniutek bierz nowego TP i po sprawie. Jak zabraknie, to zawsze możesz pożyczyć u teściowej  :)

Warto się chyba mocniej zadłużyć

Pisałem całkiem serio. Kupując np. jakiegoś, przykładowo VANFORD C3000SDH - NEW 2020 za blisko 1400zł miałbym długotrwałego kaca, z powodu różnicy jedynie 2 stówek, których nie dopłaciłem we właściwym momencie :ph34r: .

Pisałem całkiem serio. Kupując np. jakiegoś, przykładowo VANFORD C3000SDH - NEW 2020 za blisko 1400zł miałbym długotrwałego kaca, z powodu różnicy jedynie 2 stówek, których nie dopłaciłem we właściwym momencie :ph34r: .

Nie wiem co to za wersja Vanforda o ktorej piszesz ale zwykły 2500S kosztuje 840 zł. To jakie 200 zł dopłaty? Edytowane przez scOOtt

W sumie, nieistotne. Chodzi o tę znikomą różnicę, jaką sobie, wyznaczył autor, cyt. "...Shimano w cenie 1200 -1500 zł...."

a tu tylko 120 różnicy (z wysyłką). To pozostawi spory niedosyt. Tyle wiem ze swoich doświadczeń.... Różnych, niekoniecznie wędkarskiego sprzętu. ;)