euzetet Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Witam, potrzebuje wymiaru lub symbolu łożyska do emblema x3000iA chodzi o łożysko w rolce prowadzącej- szumi przy zwijaniu linki, oraz łożysko pod korbkę z prawej strony.. Co jeszcze można by było dodać żeby usprawnić pracę kołowrotka i gdzie najlepiej by było to zamówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Podzielę sie informacjami niedawno pozyskanymi od kolegi @Zorro. Prawa strona 8x12x3,5Rolka 3x6x2,5 Pocieszę cię - mój też szumi i to nie rolka. Miałem kupować nowy pinion i koło ale tylko koło dostępne.Walczę z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzetet Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 U mnie na sucho nic nie szumi, jedynie pod obciążeniem tzn przy zwijaniu- myślałem że to rolka:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) Za cholerę nie mogę znaleźć wymiarów łożysk do Emblema 3500. Dwa znalazłem w tym temacie a reszta ni chu chu... Trzeba by już powymieniać co się da bo na kilka metrów już słychać jak łowię. Pomóżta Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 (edytowane) Pod koszem: góra - 12x21x5, dół - 8x16x4"Na korbie": z lewej - 8x14x3,5, z prawej - 8x12x3,5Rolka: 3x6x2,5A jak Pan masz maszynę z literką "C" albo Team Daiwkę-S CU, to na górze "pod koszem" masz łożysko z flanszą: 8x16/18x5, a reszta taka sama Acha, a zanim zaczniesz wymieniać, to lepiej sobie sprawdź czy one szumią, zgrzytają (przy wolnych obrotach), trzeszczą, itp... Bo już niejeden sobie nawymieniał, a efekty akustyczne pozostały bo pochodziły "z innych źródeł"... Edytowane 20 Sierpnia 2013 przez zorro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 O wyższosci 43 mlnpsi nad 39 milionami to wielu a jak konkret to tylko zorro. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi