Wojtek B. Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Witam! Poniżej informacja. Dla mnie zagranie poniżej pasa. Gdyby pilnowali wcześniej-nie trzeba byłoby przeciwdziałać teraz, ale najwidoczniej wybornie smakuje kawka na posiedzeniach... Chlewiki będą robić i tak co będą chcieli. A co sądzą zainteresowani? http://ompzw.pl/czesciowy_zakaz_wedkowaniana_na_odc_wisla_nr _3,news,330.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tommek Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 NIeźle dowalili, kierując się tym tokiem myślenia może zakazać łowienia wszędzie wtedy na pewno będzie więcej ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojtek B. Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Nie chciałem użyć tego słowa-ale to PARANOJA. I niech nikt nie pisze, że zimowisko, że to czy śwamto. Dlaczego nikt nie zajął się tematem lat wcześniej parę... Nikt nie pilnował. Nikt nie kontrolował. Obwieszczone do wiadomości w sposób karygodny, ale akurat to dla mnie żadne zdziwienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Poprawny link Nie chciałem się wychylać przez kogo ten zakaz został wprowadzony, żeby uniknąć szykan, ale co mi tam ...Zimowiska wedle RAPR z definicji są obrębem ochronnym, czyli nie powinno się wędkować w tym miejscu późną jesienią i zimą, nawet bez oficjalnego obwieszczenia. Taki obręb w teorii nie powinien nic zmieniać, bo tam po prostu łowić się nie powinno.Zdarzyło mi się kilka razy tam być i byłem zniesmaczony tym co zobaczyłem. Co dałyby kontrole, jeśli ryby wyjeżdżałyby nawet zgodnie z regulaminem? Kilkudziesięciu łowiących dzień w dzień ...To są tony ryb, które zgromadziły się z wielu kilometrów.Bardzo wielu rozsądnych wędkarzy poparło tę inicjatywę.Proponuję zastanowić się chwilę, zanim się coś palnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojtek B. Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Danielu-na zimowiskach wedle RAPR łowić nie wolno-zgadza się. Tylko po co ta cała szopa? Dlaczego wcześniej nikt tego nie pilnował? Pytania są retoryczne-bo trudno na nie odpowiedzieć, albo jakąkolwiek nawet i głupią odpowiedź znaleźć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzychun Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Poprawny link Nie chciałem się wychylać przez kogo ten zakaz został wprowadzony, żeby uniknąć szykan, ale co mi tam ...Zimowiska wedle RAPR z definicji są obrębem ochronnym, czyli nie powinno się wędkować w tym miejscu późną jesienią i zimą, nawet bez oficjalnego obwieszczenia. Taki obręb w teorii nie powinien nic zmieniać, bo tam po prostu łowić się nie powinno.Zdarzyło mi się kilka razy tam być i byłem zniesmaczony tym co zobaczyłem. Co dałyby kontrole, jeśli ryby wyjeżdżałyby nawet zgodnie z regulaminem? Kilkudziesięciu łowiących dzień w dzień ...To są tony ryb, które zgromadziły się z wielu kilometrów.Bardzo wielu rozsądnych wędkarzy poparło tę inicjatywę.Proponuję zastanowić się chwilę, zanim się coś palnie ...Ja to właśnie marzę, żeby na Warcie w mojej okolicy wprowadzili zakazy w takich miejscach (zazwyczaj starorzeczach połączonych z rzeka). A jest na odwrót. Zdejmują zakazy z tarlisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tommek Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Daniel tylko znając pzw różnica będzie polegać tylko na tym że nikt z łódki nie będzie łapał a z brzegu jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Daniel tylko znając pzw różnica będzie polegać tylko na tym że nikt z łódki nie będzie łapał a z brzegu jak zwykle Nie będzie jak zwykle, bo policja pływa i teraz nie będzie musiała legitymować, sprawdzać czy nie ma nadkompletu albo ryb niewymiarowych. Nie wspominając o rybach wyszarpanych.Teraz nie będzie można tam łowić i basta !Oczywiście będą próbować i chować się po krzakach, ale proceder zostanie bardzo ukrócony. Pomogło na Zegrzu pomoże i na Wisełce - więcej ryb przeżyje zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Nie wędkuję tam i w ogóle na Wiśle, ale teoretycznie rzecz biorąc to jest słuszne by chronić zimowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojtek B. Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Słuszne jak najbardziej. Pytanie tylko co działo się do dnia 7.08.2012 ? WB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pampi Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Moim zdaniem słuszne posunięcie z tym zimowiskiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Wojtek, lepiej późno niż wcale. Może lepiej wytypować kilka innych potencjalnych zimowisk na Wisełce i da się to samo zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pszemo Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Powiem tyle: WRESZCIE !! Cieszę się Daniel, że rozmowy nie poszły na marne, jednak się ogarnęli. I w imieniu moim i wszystkich wędkarzy z Warszawy których znam wielkie dzięki A gadanie czemu tak późno, czemu nikt wcześniej nie reagował nie wnosi nic do tematu. Było minęło. Najważniejsze, że w końcu się udało i że w PZW są ludzie którzy mają odwagę i chęci żeby takie inicjatywy przepychać. Najważniejsze, że pseudo wędkarze będą bali się tam łowić bo do tej pory niegroźna przepływająca i nie kontrolująca nikogo Policja już nie będzie tak miła. Jak ktoś wczesniej pisał na Zegrzu działa na Wiśle też się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kwasik Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Ja jeszcze od lat czekam na podobny zakaz na Kanale Żerańskim w Nieporęcie w porcie koło Straży Pożarnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Croy Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Panowie, skoro jesteśmy już w Warszawie to jak wam wiadomo (lub nie) od pewnego czasu trwają prace nad pogłębianiem Portu Czerniakowskiego, chciałem spytać czy ktoś przyglądał się tym pracom? Zaglądałem tam od dwóch sezonów i wiem, że pomimo płycizny były tam ładne ryby...Wróciłem z urlopu i widzę, że jest tam usypany wał oraz spuszczona woda i zastanawia mnie co stało się z rybami...Ponadto występowała tam populacja żółwia błotnego którą pewnie też nikt się nie zainteresował.sorry za offa ale może ktoś coś wie ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pszemo Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Jak ja byłem ostatnio jakieś 1,5 tygodnia temu nie było wału i woda była ale po kostki. Niska wisła woda z portu uciekła. Może teraz usypali korzystając z niżówki i tego że ryby na pewno już się z tamtąd wyniosły i bedą pogłebiać. Co do żółwi nie wypowiem się, nie rozeznaje się w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysiek_W Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 No i dobrze. Ileż takich miejsc wypadałby oznaczyć na Odrze... Ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paweł nizinny Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 A jak wygląda sprawa z rybakami. Bo widzę, że ograniczenie dotyczy tylko wędkarzy?Czy działa tam jakaś brygada rybacka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Tylko czy kary za złamanie takiego zakazu nie są zbyt niskie? Czy wędkarze nie wliczą sobie kar w koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Poprawilem link w 1 poscie... Akurat to posuniecie bylo jak najbardziej zasadne. Policja bedzie z sensem wykorzystana przy egzekwowaniu tego zakazu, czego nie mozna powiedziec obserwujac jak czepiaja sie spokojnych ludzi, ktorzy chca sobie polowic, np o gasnice czy inne akcesoria niezbedne na lodce..Z tego co mi wiadomo to odbywal sie tam na spora skale pozysk (najczesciej niewymiarowych) sandaczy. Co to mialo wspolnego z wedkarstwem nie wiem i dlatego bardzo dobrze, ze postawiono tam zakaz.Jak sie lepiej doczytac zakaz ten zreszta w wedkarzy nie uderzy - okres obowiazywania. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michcio Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Nie mój rejon Wisły, nie moje kredki, ale zakaz dobry. Wprowadzono go niby teraz. Dobrze, że wogóle wprowadzono, a łowienie w obrębie ochronnym to już przestępstwo a nie wykroczenie, zatem od razu przed sąd. Widzicie, że ktoś łowi ? Dzwonić na 112 i PSR! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Faktycznie, w taryfikatorze nie widziałem takiego wykroczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek_7 Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Zakaz bardzo dobry, tylko, że takich miejsc jest więcej. Nie łowiąc wiele na warszwaskich wodach sam znam 2 takie miejsca, w których taki zakaz byłby jak zbawienie dla ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 NIeźle dowalili, kierując się tym tokiem myślenia może zakazać łowienia wszędzie wtedy na pewno będzie więcej ryb Wypadałoby, np na wielu rzekach podhala i beskidów tak na 4-5 lat zakazać łowienia całkowicie. Później dowalić limit powiedzmy 4 zabrane pstrągi na rok rozdać ludziom po 4 tagi(1 na każdą rybę) za każdą rybę bez metki schowaną do wodera powiedzmy 1000zł kary, ale byłoby pięknie. Tylko kto zapłaci składki. Eeeh właśnie się obudziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 NIeźle dowalili, kierując się tym tokiem myślenia może zakazać łowienia wszędzie wtedy na pewno będzie więcej ryb Wypadałoby, np na wielu rzekach podhala i beskidów tak na 4-5 lat zakazać łowienia całkowicie. Później dowalić limit powiedzmy 4 zabrane pstrągi na rok rozdać ludziom po 4 tagi(1 na każdą rybę) za każdą rybę bez metki schowaną do wodera powiedzmy 1000zł kary, ale byłoby pięknie. Tylko kto zapłaci składki. Eeeh właśnie się obudziłem. Krzychu jeszcze kawy napij to wrócisz do reala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek_7 Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Wczoraj właśnie rozmawialiśmy z kolegą, że 3 lata zakazu łowienia na dość dużym odcinku rzeki spokojnie by wystarczyło na jej regenerację, ale i tak nikt nigdy tego nie zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Wojtek B.
Witam!
Poniżej informacja. Dla mnie zagranie poniżej pasa. Gdyby pilnowali wcześniej-nie trzeba byłoby przeciwdziałać teraz, ale najwidoczniej wybornie smakuje kawka na posiedzeniach...
Chlewiki będą robić i tak co będą chcieli.
A co sądzą zainteresowani?
http://ompzw.pl/czesciowy_zakaz_wedkowaniana_na_odc_wisla_nr _3,news,330.html
42 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi