Skocz do zawartości

Test kołowrotka muchowego X-III

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem.Andrzej Stanek wcześniej miał go w łapkach zrobił na nim wrażenie więc wiedziałem że musi być co najmniej dobrze.Pierwsze oględziny :D .Pokrętło hamulca ma niesamowity zakres i jego regulacja jest high end.Klikadełko można porównać tylko do multików z najwyższej półki w muchowych młynkach do tej pory nie spotkałem się z czymś takim.Dźwięk hamulca bez zastrzeżeń.Konstrukcja bardzo stabilna i wzorowo spasowana.Młynek przy zwijaniu linki nie ma terkotki i chwała mu za to.Jedyne do czego się można czepić to opakowanie-pudełko-ale dostajemy młynek w neoprenowym pokrowcu i wolę to niż piękne pudło i brak pokrowca lub wór jak to ma miejsce w multikach Daiwy z górnej półki.Kontrukcja warta uwagi.Cena jest umiarkowana.Występuje w klasie 7-9.Będę tu zdawał relacje jak się spisze na polu walki

post-1204-1348917755,1567_thumb.jpg

post-1204-1348917755,2861_thumb.jpg

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Młynek był testowany przez Pana Zielińskiego podczas letniego pobytu na Syberii. Wyholował na niego dziesiątki (dodaj jeszcze zero) łososi, ryby wstępujące czyli silne, waleczne. Sponiewierany w słonej wodzie, bagrach i WSZYSTKO OK. Mając go w ręce sprawia wrażenie bardzo mocnej, solidnej konstrukcji przy umiarkowanych gabarytach.

Dobrze wyważa tego Switcha CTS'a.Myślę że jest ok,w planach na 2013 jest jeszcze Switch 9tka do większych Boleniowych poperów.Młynek jest klasy 7-9 to może poleci do tamtego a do tej 7mki VIS-e sporo lżejszy za niecałe 5stówek.Zobaczę przymierzę i zdam relacje.Głowica ACE Visiona rządzi!!!.

Kuba napewno by dał rade.Wystarczy wziąć młotka i z dwa razy dobrze p....ć.Musi ulec.Przy normalnym użytkowaniu raczej ciężko będzie ten młynek zajechać.Miałem trochę tych młynków różnych i muchowych i multików.Jakość tego porównać by można było z analogiczna sytuacją na rynku castingowym.Mianowicie Curado 201DHSV był to sprzęt o nieprawdopodobnie korzystnym stosunku cena/jakość.Powiem szczerze że był to najlepszy multi jaki miałem do tej pory wliczając w to Ryogi i inne kręćki z najwyższej półki a kosztował z 6stówek.

Nie zapędziłem się.Każdy ma swoje zdanie.Łowiłem i tym i tym kupę czasu po za tym praca Curadziaka-STAREGO-bardziej mi pasowała niż praca Ryogi czy Z-tki.Wiem to nie ich wina Daiwa ma inny kierunek-ale co mnie to?Teraz mam Z-tke i jest ok.ale tylko dlatego że lubię design daiwy.Jak bym się kierował przy zakupie w kryterium pracy,wybrałbym shimano.

Tamten to Sora ale to inna bajka.Po prostu dla mnie i do warunków jakie mam na łowiskach rozsądnym kompromisem jest niezbyt drogi ale dobry młynek.Po za tym jak już wspominałem swego czasu mam zamiar zbroić wędki pod moje woblery i szukam do nich multików ze średniej półki do 1000zł.Kusi mnie żeby wypróbować nowe Chronarchy,bardzo mi się podoba ich kolor-BIAŁY-i jest przez to pole do popisu w kwestii designu patyka.