Skocz do zawartości

Test kołowrotka muchowego X-III

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

@lukomat - nie wiem czy Kuba ma rację co do dbania o sprzęt. Są różni ludzie i podejście w tym temacie, jeden wyglancuje buty na lustro inny przetrze o nogawki... Od bajtla miałem porządek i nie uważam tego za ujmę. Nawet jak sprzęt jest tani i niezbyt markowy też należy mu się poszanowanie. A tak zwykle po ludzku przyjemniej łowi się sprzętem czystym, zadbanym jak mającym gluty w przelotkach i kręcącym niczym żarna... My tu jednak same czyścioszki więc temat nas nie tyczy... :lol:

Pozdrawiam Serdecznie :D

PS

Szkoda, że nikt nie zdeklarował się na Puchar Głowatki, było by o czym podyskutować przy kufelku... No i gdzie te dobre czasy, zacni ludzie z logiem na polarze Jerkbaita, Landrovera...

CI ludzie sa daleko od tej glowatki. ale nic nie stoi na przeszkodzie bys sie zmobilizowal i przyjechal na salmo saltusy... :D nawet Ten od LAND ROVERa mysli czy nie wpasc na makrele z mikrowelle :mellow:

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

@lukomat - nie wiem czy Kuba ma rację co do dbania o sprzęt. Są różni ludzie i podejście w tym temacie, jeden wyglancuje buty na lustro inny przetrze o nogawki... Od bajtla miałem porządek i nie uważam tego za ujmę. Nawet jak sprzęt jest tani i niezbyt markowy też należy mu się poszanowanie. A tak zwykle po ludzku przyjemniej łowi się sprzętem czystym, zadbanym jak mającym gluty w przelotkach i kręcącym niczym żarna... My tu jednak same czyścioszki więc temat nas nie tyczy... :lol:

Andrzej, albo ja sie nie precyzyjnie wyrazilem albo zostalem zle zrozumiany. Nie ma nic zlego w dbaniu o sprzet, wrecz przeciwnie. Ja mialem na mysli, ze nawet topowy sprzet moze nie przetrwac braku odpowiedniej konserwacji, a tanioszka dlugo posluzy jesli bedzie pucowana po kazdej wizycie nad woda. Poniewaz sam nie dbam za bardzo o sprzet, co raczej jest wada, nie inwestuje w drogie zabawki bo skoncza jak te tansze. Poza tym dochodza jeszcze moje dzieciaki, ktore roznosza sprzet po calej chacie itd...

Pozdrawiam Serdecznie :D

PS

Szkoda, że nikt nie zdeklarował się na Puchar Głowatki, było by o czym podyskutować przy kufelku... No i gdzie te dobre czasy, zacni ludzie z logiem na polarze Jerkbaita, Landrovera...

Ja jestem z tą dbałością tak pośrodku.Po każdym łowieniu nie pucuje sprzętu,chyba że łowię w miejscówkach bardzo trudnych z wodą niezbyt czystą ale jak widzę że jest już nieco brudny owszem.Całkowite olewanie tej dobrej cechy kończy się nie miło bo to jedno drugie ciągnie.Na końcu jest syf na kolanach i śmierdzi spod pach.Nie piszę tego odnośnie kogokolwiek z forum a tak ogólnie.To się tak kończy,kwestia czasu.Od Andrzeja to sprzęt w ciemno kupuje jest jak nowy albo i lepszy bo konkretnie przesmarowany i to jest jeszcze jeden plus pedantyzmu Andrzeja.Sam tak nie robię-uczę się tej dyscypliny.Podoba mi się to.

Całkowite olewanie tej dobrej cechy kończy się nie miło bo to jedno drugie ciągnie.Na końcu jest syf na kolanach i śmierdzi spod pach.Nie piszę tego odnośnie kogokolwiek z forum a tak ogólnie.To się tak kończy,kwestia czasu.

:lol: No tak zle to ze mna nie jest, ale wezme twoje spostrzezenia pod rozwage, choc osobiscie bylbym ostrozny w stawianiu tezy typu Nie pucujesz kolowrotkow? Za 10 lat bedzie ci smierdzialo spod pach... :lol: :lol: :lol:

Tu akurat z Kuba sie nie zgadzam. Przeciez pan premier wyraznie powiedzial, ze co zlego to nie my, tylko kaczory i juz druga kadencje z mozolem sprzata ten balagan :mellow: