Skocz do zawartości

Przeczyce, Dziećkowice i Poraj czyli MP 2012.

zander3

Rekomendowane odpowiedzi

Drogi Sławku (Oppeln Bronikowski),

Uffffff! Udało mi się za pierwszym przeczytaniem zrozumieć o co Ci chodzi :mellow:, ale wydaje mi się, że to nie tu ten post, bo @Zander3 zadał takie o to pytanie:

Witam, proszę o jakieś info nt. jakichs pewnych miejscówek: okoniowo-szczupakowo-sandaczowych... a takze tego na co najczesciej tam lowicie? Wszelkie info. mile widziane.

Wiem, wiem, jest okazja do płaczu, ale przecież sam o tym już kiedyś pisałeś, że nudzi Ci się to wieczne czytanie (pytania młodych) tego samego, co było kilkukrotnie wałkowane. Czy Twój post nie jest czymś podobnym? :lol:

Ja oficjalnie bronię sportu wędkarskiego, chociaż od 2lat już nie startuję, bo mam duże uwagi co do tego, ale wiem, że te żale tu niczego nie zmienią, swoje wiem i czekam.

Jeżeli pytania są niewygodne, to można monitować do moderatorów, aby w regulaminie był zapis o nie zadawanie takich pytań (won ze sportem) :lol: :lol: :lol:

Jak zawsze: kija ma dwa końce...i oczywiście, że rozumiem frustrację innych wędkarzy, którzy przyjeżdżają nad wodę po ciężkim tygodniu pracy a tu zajęta woda, ale to podobnie jak z letnim wyjazdem nad jeziorko gdzie przyjeżdżamy na swoją upragnioną plażę a tam nie ma gdzie tyłka posadzić! Trzeba być tolerancyjnym, starać się chociaż... - zrozumieć innych ludzi.

Odsyłam Was koledzy tam gdzie Was chyba nie było:

http://www.jerkbait.pl/?p=50 ---> tam macie dobre miejsce do wyrażania swoich emocji tylko z dystansem to róbcie!

.., albo załóżcie sobie jakiś inny wątek i tam wyrażajcie swoje żale itd., jak również propozycję na dalsze zmiany tak jak to się stało z bezwzględnym rozgrywaniem zawodów na żywej rybie...

Wiem, że z tym różnie bywa w Polsce, w poszczególnych okręgach, ale u mnie np. każde zawody są rozgrywane na żywej rybie i nieważne czy są to jakieś ważne zawody czy też towarzyskie z kolegami klubowymi...

Ps. Co do okonków które pływają zdechłe to skąd wiemy, że to wina zawodników lub troka?! Rany! Panowie, opamiętajmy się, bo to pachnie absurdem!

Sławek,- Ty wiesz, że Vox populi to nie vox Dei... I tak to trzeba zostawić...

Wszystko co małe i głupie na dużą skalę zatacza w końcu swój populistyczny krąg i wraca do punku wyjścia oglądając swą porażkę a i tak tych co przestrzegali deprecjonuje, wprowadzając modyfikacje dalej sie kręci wokół własnego ogona, bo bez tej lichej sławy żyć nie może.

Ilość okrążeń gromadzi sporą liczbę giermków zafascynowanych przynależnością i znajomością z. Ci gdzie indziej bezimienni (jakby było w tym coś złego) są wówczas gotowi toczyć boje w imieniu tych których znajomością są tak bardzo zaszczyceni, bo przecież sami nigdzie by nie zaistnieli (a na to mają parcie mimo, że wygląda to jak gówno co przykleiło sie do statku i które krzyczy -płyniemy!). Skromnośc i pokora ich nie ujmuje bo jest oznaką słabości zarezerwowaną dla frajerów...

Gitowcy rządzą i walczą rękoma i głosami giermków-frajerów.

Jakoś tak już jest na świecie, że trzymanie własnego rytmu jest trudniejsze niż poddanie sie ryczącej z głośników sieczce przy której wiara sie dobrze bawi, pląsa i sprawia że rzczywistość choć głupia to miłą się dla nich staje.

Jak spiewa mój kumpel w jednym kawałku trzymaj własny rytm,- wojna trwa

@Zander potępia nas tutaj za to że nie jesteśmy merytoryczni i odbiegamy tak łatwo od głównego tematu wątku - który to temat tak bardzo go interesuje.

Potępia nas tak bardzo że mimochodem wyrasta w ekspresowym tempie na czołowego pyskacza tego forum.

Brawo Zander ! Witamy cię serdecznie ; Jakbyś się drugi raz narodził.

Myślę że wielu z nas właśnie dlatego tak ceni sobie to forum ( Multiplikator zresztą jest w tym względzie bardzo podobny ) że myśl tutaj krąży swobodnie a wątki rozwijają się nieżadko w sposób nieprzewidywalny czy w zgoła nieprawdopodobny. Cóż z tego że forum jest tematyczne ? Przez siedem czy osiem lat zostało już powiedziane tyle na temat wędkarstwa że w archiwum znajdziesz odpowiedź na każde pytanie. Gdyby nie te meandryczne gadki , to po co się tu wogóle logować ?

@Zander potępia nas tutaj za to że nie jesteśmy merytoryczni i odbiegamy tak łatwo od głównego tematu wątku - który to temat tak bardzo go interesuje.

Potępia nas tak bardzo że mimochodem wyrasta w ekspresowym tempie na czołowego pyskacza tego forum.

Brawo Zander ! Witamy cię serdecznie ; Jakbyś się drugi raz narodził.

Myślę że wielu z nas właśnie dlatego tak ceni sobie to forum ( Multiplikator zresztą jest w tym względzie bardzo podobny ) że myśl tutaj krąży swobodnie a wątki rozwijają się nieżadko w sposób nieprzewidywalny czy w zgoła nieprawdopodobny. Cóż z tego że forum jest tematyczne ? Przez siedem czy osiem lat zostało już powiedziane tyle na temat wędkarstwa że w archiwum znajdziesz odpowiedź na każde pytanie. Gdyby nie te meandryczne gadki , to po co się tu wogóle logować ?

Piszmy na temat po prostu i zanim coś napiszemy to przejrzyjmy sobie forum z przeszłości...!, bo nie wątpie, że teraz wielu z Was nie wie co napisać...

Mam taką do Ciebie prośbę, nie wypowiadaj się za wszystkich z tego forum w stosunku mnie w sposób krytyczny tego typu zwrotami, jak: witamy cię ... itd., bo chyba starasz się podsycać złe emocje licząc na to, że ktoś się dołączy do pisania takich bzdurnych i nie na temat postów po to, aby po mnie pojechać. Ja nie jestem od podlizywania się lecz od wyrażania szczerych myśli, tylko szkoda, że daję się wciągać w takie prowokacje...

Jak również nie od tego, aby kogoś obrażać tylko dlatego, że ma inne poglądy na pewne sfery wędkarstwa...

Starczy.

RESPECT!!!

Tak, panowie...na temat...zeby nikogo nie obrazic...i z sensem.

Otoz dojrzewam do mysli, zeby posprzedawac wszystko to co sluzylo mi do wedkowania, pomijajac to co sluzy stricte do lowienia (nie wiadomo gdzie mnie rzuci) i skupic sie na dalekich zagranicznych wyprawach.

Tu na miejscu kupie se dzialkie, grila oraz kupie wiatrowke - bede nap..al do szkodnikow. Reszte ekwipunku kupie w Biedronie czy czyms podobnym.

Kupie tez telewizor przenosny i bede ogladal telenowele...jak nie bedzie szkodnikow akurat.

Jakby ktos byl bardzo zdeterminowany (a'konto rybow) to reszta jest w zasobach forum...

Gumo

Panowie , przecież nikt chyba nie zarzuci mi braku tolerancji , koncyliacyjnej zdolności , ba , może nawet ekumenicznego ducha :D Jestem na wskroś spolegliwy i życzliwy , ale niekiedy trzeba troszkę zawalczyć o miejsce przy stole zwanym sztuką łowienia , gdzie z jednej strony rozsiedli się plugawi mięsiarze , próbujący czysty jeśli nawet nie śnieżnobiały obrus tej miłej sztuki , upiększyć bebechami wprost z rybiej jatki , a drugi koniec jak widzę zarezerwowano dla reprezentantów zdegenerowanego , obleśnego , niezmiernie szmirowatego , sportowego dresiku . Którzy pomimo rezerwacji i tak dalej walczą łokciami . Ktoś jednak powinien zająć główne miejsce , aby maluczkim dać przykład jakie obyczaje przy stole obowiązują .

Czyż nie :lol:

Tak drodzy koledzy wygląda w wersji dla ludu wizja świadomosci: aktora, sceny i widowni... B)

Ponieważ nie każdy musi się interesować filozofią, nawet tą, która na codzień się sprawdza, bez swej nieco nadętęj naukowej siostry w dośc obrazowy sposób mamy wizje jak to wygląda... Złośliwa wyobraźnia podpowiada mi jeszcze do tego obrazu, że pewnie ktoś już leży pod stołem i jeszcze niezły tłumek przed drzwiami czeka na wejście,- oj, tam też muszą byc emocje :lol:

• 1 miesiąc temu...
  • 7 miesięcy temu...