Skocz do zawartości
  • 0

ankieta na temat podejścia wędkarzy do C&R

LuJu

Pytanie

Koledzy jeżeli macie odrobinę czasu i ochoty i jeszcze tego nie robiliście, kliknijcie na linka http://www.ebadania.pl/2d8a895847d4c5d9 i wypełnijcie ankietę na temat waszego podejścia do C&R. Ankieta ma charakter typowo naukowy, niczego nie promuje ani nie stara się sprzedać. Po obróbce danych postaram udostępnić wyniki.

Pozdrawiam

LJ

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A ja utknąłem na pytaniu 14.

Używanie podbieraka do lądowania ryb uważam, że nie powinno się go używać, więc nie zaznaczam nic (a muszę coś zaznaczyć) - jeśli zaznaczę nieistotne to wyjdzie, że wg mnie to obojętne, jak zaznaczę bardzo ważne, to wyjdzię, że popieram używanie podbieraka :wacko:

Używanie podbieraka z siatką bezwęzłową lub gumowaną j.w.

• 0

Lujska ankieta! :lol:

No było kilka jakby sprzeczności i/lub niedopowiedzeń, które ciekawią mnie jak zostaną zinterpretowane, ale jasne jest, że taka ankieta zawsze jest w jakiś sposób ograniczona. Powodzenia w pracy (może kilka słów więcej na jej temat?) i również ciekawią mnie wyniki z innych źródeł. Bo tutaj to zapewne 100% zawartości CukRu w CukRze wyjdzie :mellow:

Pozdrawiam

Grzesiek

• 0
  • 0

Tak ankieta jest na kilku forach. Ja najczęściej udzielam się na flyfishing, flytiers i PSW.

Zawsze jest ciężko z reprezentatywnością - nawet jak będę miał dane z wielu forów to będą pochodziły od wędkarzy, którzy z takiej formy aktywności korzystają. A wielu nie korzysta i obawiam się, że wśród nich mogą być tacy, którzy mają znacznie odmienne poglądy, jeśli wiecie o co mi chodzi . Zawsze wędkarz aktywny na forum, dyskutujący i zastanawiający się nad swoim postępowaniem będzie pozytywniej nastawiony do tego typu zagadnień. No chyba, że ktoś zna jakiś portal zrzeszający miłośników beretowania :D

Na pewno, układ pytań nie każdy uzna za prawidłowy, tym bardziej, że nie jestem socjologiem i mogę mieć problemy warsztatowe w tym względzie. Jednak jestem bardzo rad, że umieszczacie uwagi na ten temat - jeżeli wyjdzie z tego jakiś artykuł wszystkie te uwagi będą tam uwzględnione.

A co do nicka - to skrót od imienia i nazwiska - pojedyncze litery nie zostały zaakceptowane przez system. Poza tym luju to odmiana chińskiej opery ze wschodnio-środkowej prowincji Anhui (wikipedia) :mellow:

Pozdrawiam,

LJ