Zybi81 Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Panie i panowie takie pytanie.Czy rozdzielacz silikonowy nada się do formy silikonowej? Wziąłem się wczoraj za nową formę i zauważyłem, że został mi tylko taki.Boję się że nie będę w stanie rozdzielić dwóch połówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Ale do czego, do zrobienia formy czy do użytkowania w toku produkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 14 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Do zrobienia formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 14 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Dziękuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 15 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 (edytowane) Tak.A więc tak, rozdzielacz silikonowy do zrobienia 2 częściowej formy kompletnie się nie nadaje.Teraz mam spartoloną formę???? Edytowane 15 Marca 2022 przez Zybi81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 16 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 Co też opowiadasz? Ja używałem np. Ambresil DP200 i dało się formy oddzielić. A jest to silikonowy środek rozdzielający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 17 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2022 Co też opowiadasz? Ja używałem np. Ambresil DP200 i dało się formy oddzielić. A jest to silikonowy środek rozdzielający.Czyli zakładasz że rozdzieliłem 2 połówki formy?Sklejone były na amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 17 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2022 Użyłem jak w tytule, rozdzielacz silikonowy.Jednak nie nadaje się do zrobienia formy 2 częściowej z silikonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2022 Też używałem Ambersila i spokojnie rozdzielałem ale nie pamiętam dokładnego modelu bo to ładnych kilka lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 17 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2022 Ambersil się nadaje bez problemów ale spryskanie połówki trzeba powtórzyć kilka razy,wtedy powinno odejść bez większych problemów najgorsze złapać ten jeden punkt w którym trzyma najsłabiej później już odchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 17 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2022 Ambersil mi sie skończył, stąd było moje pytanie o rozdzielacz silikonowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 18 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2022 Stosowałeś rozdzielacz silikonowy czy jakiś olej silikonowy do smarowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 19 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 Stosowałeś rozdzielacz silikonowy czy jakiś olej silikonowy do smarowania?Tak jak w tytule tematu, użyłem rozdzielacz silikonowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi