Włóczykij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Przy tego typu wagach często znaczenie ma to jak się ją trzyma. Czy za sznurek, czy za obudowę i w którym miejscu obudowy.Ja mam taką elektroniczną bez chwytaka i potrafi przekłamywać o ok 1/3 w zależności czy za sznurek czy za obudowę się trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Tak. Martwa Wisła. Jedyna rybka wieczoru,w ostatnim rzucie... równo o północy.... Duch[emoji23][emoji23][emoji23]Sporo większy i grubszy od wszystkich, które widziałem do tej pory z mw/motławy, a przynajmniej tak wygląda na zdjęciu. Na ile cm go szacujesz? Daleko od ujścia wziął jeśli to nie tajemnica? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Panowie - specjaliści już się wypowiedzieli. Sum takich rozmiarów nie może ważyć 13kg. Waga do dupy lub źle trzymałem. A może po prostu dużo zjadł i się nie wysrał. Dajcie już sobie spokój. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Sporo większy i grubszy od wszystkich, które widziałem do tej pory z mw/motławy, a przynajmniej tak wygląda na zdjęciu. Na ile cm go szacujesz? Daleko od ujścia wziął jeśli to nie tajemnica? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Sporo większy i grubszy od wszystkich, które widziałem do tej pory z mw/motławy, a przynajmniej tak wygląda na zdjęciu. Na ile cm go szacujesz? Daleko od ujścia wziął jeśli to nie tajemnica? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaOk 50cmTaki prawidłowy grubcioBlisko ujściaPopularne miejsce choć wczoraj było spokojnie.Zjadł 11cm gumę na 15g główce w calosci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Taki piękny prosiaczek połakomił się na małą cykadkę : Linów u mnie jak na lekarstwo i właśnie spełniłem marzenie mojego dzieciństwa o złowieniu takiej pięknej ryby choć nie spodziewałem się ,że będzie to na spining 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Taki piękny prosiaczek połakomił się na małą cykadkę : 2.jpeg Linów u mnie jak na lekarstwo i właśnie spełniłem marzenie mojego dzieciństwa o złowieniu takiej pięknej ryby choć nie spodziewałem się ,że będzie to na spining Ciekawy jestem co sobie pomyślałeś po zacięciu jak już miałeś kontakt z przeciwnikiem. Bo łowiąc okonie i szczupaki to w 90% można określić co tam mamy na końcu żyłki a tu proszę piękny lin . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 (edytowane) Miałem już przyłowy białorybiu w postaci karpi w tym ok 9 kg:) , leszczy i to nieraz fajnych łopat , płoci kilo plus i określiłabym to jako coś pomiędzy agresywną płocią a fajnym młodym karpiem Natomiast z całym szacunkiem do przeciwnika napiszę, że był bardzo waleczny Edytowane 13 Lipca 2022 przez sero1975 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasieka Opublikowano 22 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 (edytowane) Rano postanowiłem wybrać się na klenie i ewentualnie okonie w miejscówki niedaleko mojego domu. Okonie z kleniami zawsze w taki upał lubią chować się pod mostem, pod którym często łowię, dlatego udałem się tam na samym początku. Po dwóch godzinach machania wyjąłem jedynie jednego klenika 30+ i dwa okonie 20+ i zanotowałem jedno branie. Nie wiem czy czasem drastyczny spadek wody nie ma tutaj wpływu na braku ryb w tym miejscu. Ryb nie było widać praktycznie w ogóle, a jeszcze przed paroma dniami stało tam mnóstwo kleni i okoni . Tak czy owak poszedłem dalej brzegiem i po wyjęciu jeszcze jednego okonia (największego koło 30 cm) miałem delikatne skubnięcie na gumkę Perch'ik Feeler, które zaciąłem. Ryba od razu wlazła w brzeg, między trzciny, co mnie mocno zadziwiło... Woda na Warcie powoli staje się tak niska, że bez problemu wszedłem w to miejsce i po chwili grzebania w trzcinach wyłonił się węgorzyk . Ryba może nie byłą jakichś pokaźnych rozmiarów, bo mierzyła mniej więcej 80 centymetrów, ale przyłów w postaci węgorza strasznie mnie ucieszył . Sprzętowo: kij Mikado Chubster 305cm 3-15g, Shimano Ultegra 2500 z plecionką Dragon Invisible Clear 00,6mm Edytowane 22 Lipca 2022 przez Lukasieka 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 ... uderzenie w szerszenia było solidne.. Wysłane z mojego Hammer_Energy_2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafcik87 Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Wiślane sandaczysko na niżówce. Ewidentnie ganiał drobnicę co skłoniło mnie do kilku rzutów w to miejsce. Niestety wyniku się nie spodziewałem[emoji15]Plus taki, że sandacz trze się jeszcze w warszawskiej rzece. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wacha Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Miałem też dwa takie ostatnim razem przy wiślanym brzanowaniu, po drugim odpuściłem miejscówce, bo szkoda tych maluszków, generalnie uważam że sandacz to bardzo delikatna ryba. W przypadku takiego przyłowu najlepiej rybę jest wyhaczyć w wodzie, jeśli to możliwe bez dotykania dłonią. Kolego rafcik87, bez urazy ale nie udostępniaj tutaj zdjęć takich maluszków, bo raz że rybka nie spełnia wymogów forum, a dwa że w ogóle mocno niewymiarowa...i ciężko uznać to za przyłów. Pozdrawiam, życząc spotkania z jego dziadkiem ????Adam W. (Wacha) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 2 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 (edytowane) Kolejny wyjazd na rybki typowo za okoniem. Kolejny raz "mam jazdę" na tej samej okoniowej "wykałaczce", Abu Garcia Carabus Extreme, chociaż to określenie po tym co ten kij w tym sezonie wyholował to lekka obraza majestatu ????Tym razem 5 centymetrowego fishchaser'a minimaster zagryzł 70 centymetrowy zębaty skurczybyk. Nieprawdopodobne jest to, że taka wędeczka jest w stanie zapewnić w miarę jako taką kontrolę nad rybą w trakcie holu. Ta wędka ma u mnie dożywocie a z czasem kupię drugą na zapas bo ewidentnie uwielbia pracować ciężko ???? a kiedyś na każdego przychodzi kres.Ale żeby nie było, okonie też były ale jadły słabo. Edytowane 2 Października 2022 przez scOOtt 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 23 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 (edytowane) Kolejny wyjazd z garbusy i tym razem niespodzianka w postaci pięknego karpia który zassał fishuntera różowego.Najbardziej cieszy zestaw na jaki został złowiony). Robinson diaflex do 8g, stradic FL2500, plecionka siglon 0,5 i fluorocarbon 0,18.Powoził ponton ponad 30 min.Ot taka niespodzianka)) Edytowane 23 Października 2022 przez piter v 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 23 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Poniekąd piękny garbus ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 16 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 Odrzański amur, ryba prawidłowo zapięta na przednią kotwiczkę w paszczy .Trochę potańcował 103cm, generalnie dziś się działo. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 Odrzański amur, ryba prawidłowo zapięta na przednią kotwiczkę w paszczy .Trochę potańcował 103cm, generalnie dziś się działo. GRATULUJE ! Rekord galaktyki i okolic w kleniu ! 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Miałem kiedyś takiego na Wiśle na wobler, pstryknięcie i jazda. Ryba chciała odgonić woblera bo chyba się tarły w tym miejscu. Kilka razy pstrykał i w końcu się wpiął za bródkę. Jak zobaczyłem płetwę i grzbiet to pierwsza myśl że mam metrowego bolenia. Dopiero jak zobaczyłem pysk to czar prysł, ale ryba mega silna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasieka Opublikowano 21 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 (edytowane) W poszukiwaniu listopadowych brzan na mojej warciańskiej miejscówce wczoraj trafiła mi się taka paskuda mierząca 122cm i ważąca spokojnie ponad 20 kg .Przyznam szczerze, że przez dobrych kilka minut myślałem, że mam na kiju bolenia na rekord Polski .No, ale trochę się rozczarowałem. Tak czy owak - fajne, mocne, zdecydowane branie na widelnice Piotrka Matusiaka wleczoną po dnie. A sam hol? Taka jazda, że szkoda gadać. W szczególności dwa pierwsze odjazdy w dół rzeki był tak konkretne, że pomyślałem - "jeżeli to byłaby brzana to chyba będzie rekord Świata" ;) . Ale po tym jak ryba zaczęła się już po jakichś 2-3 minutach wykładać przy powierzchni wiedziałem, że to nie brzana. Bardziej mi pasowało właśnie na wielkiego bolenia...Mimo wycieńczającej walki, konkretnie się rozczarowałem, widząc po dziesieciu czy może nawet piętnastu minutach co leżało pod moimi nogami.... Edytowane 21 Listopada 2022 przez Lukasieka 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 W poszukiwaniu listopadowych brzan na mojej warciańskiej miejscówce wczoraj trafiła mi się taka paskuda mierząca 122cm i ważąca spokojnie ponad 20 kg .Przyznam szczerze, że przez dobrych kilka minut myślałem, że mam na kiju bolenia na rekord Polski .No, ale trochę się rozczarowałem. Tak czy owak - fajne, mocne, zdecydowane branie na widelnice Piotrka Matusiaka wleczoną po dnie. A sam hol? Taka jazda, że szkoda gadać. W szczególności dwa pierwsze odjazdy w dół rzeki był tak konkretne, że pomyślałem - "jeżeli to byłaby brzana to chyba będzie rekord Świata" ;) . Ale po tym jak ryba zaczęła się już po jakichś 2-3 minutach wykładać przy powierzchni wiedziałem, że to nie brzana. Bardziej mi pasowało właśnie na wielkiego bolenia...Mimo wycieńczającej walki, konkretnie się rozczarowałem, widząc co po dziesieciu czy może nawet piętnastu minutach leżało pod moimi nogami....Aleee sezon.....ale fakt "paskudne" rozczarowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterx Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 Amur 114 cm przyłów przy okoniach. Przynęta w pysku. Wędka daiwa luvias do 6g, stradic 2500 i plecionka 0.06 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 (edytowane) Amur 114 cm przyłów przy okoniach. Przynęta w pysku.Wędka daiwa luvias do 6g, stradic 2500 i plecionka 0.06Niezła jazda musiała być Gratulacje, że udało się ją wyholować. Edytowane 28 Listopada 2022 przez scOOtt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 Piękny. Na okonie zabierasz taką matę? ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterx Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 Siedzieliśmy na nocy i kumpel miał w aucie zestaw???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterx Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 Łowiliśmy z pontonu. Z brzegu by nie było szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi