scOOtt Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Nie będę się sprzeczał gdyż mówię, nie łowię sumów, natomiast waga była sprawna i pokazywała w kilogramach, pokazała 13.3kg dla mnie to i tak nie ma wielkiego znaczenia gdyż hol takiej ryby na takim zestawie to sprawdzenie do maksimum możliwości sprzętu i umiejętności wędkarza - to jest dla mnie najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Ta rybka to max 7-8kg Nie zmienia to faktu ze na Ul to musiała dawac dobrze popalić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Za spławikowych czasów na zawodach wyjąłem sumka 106 cm. Ważył chyba 8,56 kg. Staw gdzie płoci było na gęsto. Tak czy inaczej fajna ryba na lekkim sprzęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniekzns Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Jak ktoś chce wrzucać fotki to może lepiej nie podawać długości i wagi prezentowanej ryby, chyba że na miarce, bo z tego co widać po znacznej liczbie zdjęć na forum to przezentowane ryby nawet minimum forumowego nie mają. Te cyfry pod rybami czasem to do dobrego humoru się nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Fajny, czarny sumek. Też wyjąłem coś podobnego na kijku do 5g,tyle że w sezonie ochronnym. Zabawa była długa i raczej statyczna - rybka krążyła po dole i tak z pół h pewnie. Natomiast waga...no faktycznie, coś przy ważeniu musiało nie pójść. Ale czy to takie ważne? Emocje przy holu mają większe znaczenie niż kilogramy czy centymetry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Waga na bank błędna.13,3kg będzie miał sum ponad 120cm, raczej 125.Ten jest delikatny, widać po dłoniach, często takie przyławiam na rafach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Waga na bank błędna. 13,3kg będzie miał sum ponad 120cm, raczej 125.Ten jest delikatny, widać po dłoniach, często takie przyławiam na rafach.Czekałem na Twoją wypowiedź Piotrze, bo Ty masz chyba największe doświadczenie z takimi przyłowami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 (edytowane) . Edytowane 27 Czerwca 2022 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Specjalnie dziś zrobiłem test wagi, którą ważyłem złowionego suma.Do reklamówki włożyłem kilogram cukru.Dlatego jeśli ktoś mi mówi na podstawie zdjęcia czy tego ile przeciętnie ma jaka ryba to lekko przymrużam oko.Za chwilę w odpowiednim dziale wrzucę film z tego holu. Jeśli ktoś będzie chciał może obejrzeć. Pozdrawiam serdecznie.Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 (edytowane) Jeśli waga faktycznie nie przekłamuje, to może zmierzyłeś w calach[emoji23][emoji23][emoji23] A na poważnie- z moich obserwacji również wynika, że metrowy sum powinien mieć ok. 7-8kg. Ale czy to ważne ile miał? Czy 7, czy 13kg- to i tak podrostek. Liczy się satysfakcja z wyholowania na teoretycznie nieprzeznaczony na takie ryby sprzęt. Edytowane 27 Czerwca 2022 przez Kacper Kniaź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gelson Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Kilka dni temu złowiłem sumka 94cm i ważył 5,5kg i nie uważam żeby był wyjątkowy chudy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Patrząc przez pryzmat linki i ogólnie sprzętu to w sumie istotne bo 8 a 13 to jest spora różnica. Linka wg. producenta ma wytrzymałość 6lb.Satysfakcja jest ogromna ale też nie lubię kiedy ktoś twierdzi, że kłamię lub naginam rzeczywistość gdyż nie mam w zwyczaju tego robić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Łukaszu nie brnij w to dalej...Nikt tu nie posądził Ciebie o kłamstwo,a raczej o pomyłkę. Ryba tej długości nie jest w stanie osiągnąć takiej wagi. To tak jak by człowiek 110cm wzrostu ważył 160kg-jestes w stanie to sobie wyobrazić? Kilku kolegów napisało przybliżoną wagę takiej ryby. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Łukaszu nie brnij w to dalej...Nikt tu nie posądził Ciebie o kłamstwo,a raczej o pomyłkę. Ryba tej długości nie jest w stanie osiągnąć takiej wagi. To tak jak by człowiek 110cm wzrostu ważył 160kg-jestes w stanie to sobie wyobrazić? Kilku kolegów napisało przybliżoną wagę takiej ryby.No ale tu nie ma pomyłki. Jak widać waga pokazuje dobrze chyba, że w dobie szalonych cen sypią mniej cukru do opakowań ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Spoko. Gratuluję przyłowu! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 A nie możesz po prostu tam wrócić i złowić go ponownie ?? ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 To wrzuć dla pewności 10 torebek cukru na tą wagę i będziesz miał wiarygodność który producent w chuja wali...ten od wagi czy ten od cukru ????zero uszypliwości w tym momencie bo wagę ryb pomijam i jej zazwyczaj nie znam ale kiedyś złowiłem sumka równo metr i miał 7,5kg na takiej podobnej wadze ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Kiedyś tak karpia ważyli tylko waga byla w lbs-ach nikt tu o celowe kłamstwo nie posądza ale gdzieś się musiał błąd pomiarowy wkraść. Może też waga na lbsy była nastawiona i nie z wróciłeś uwagi? Bo to nie realne żeby aż tyle ważył tym bardziej że na jakiegoś mutanta nie wygląda Tak czy siak gratulację holu na takiej "wykałaczce" i zabawa na pewno była niezła! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ximus Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Pewnie w emocjach klikła się nie ta jednostka, ładny sumek ale na pewno nie 13kg - gratuluje umiejętności i precyzji holu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Q...a, zleźcie w końcu z tego sumka i idźcie na ryby......złapcie większego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 (edytowane) Sławek nie chodzi o tego sumka czy stricte o łowcę tylko o to żeby nie robić sobie jaj z pogrzebu. Edytowane 28 Czerwca 2022 przez guciolucky 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digger Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 I to jest merytoryczna odpowiedź???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Dziwne te nasze sandacze. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 W trójmieście? Ciekawe kto się bardziej zdziwił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 W trójmieście? Ciekawe kto się bardziej zdziwił Tak. Martwa Wisła. Jedyna rybka wieczoru,w ostatnim rzucie... równo o północy.... Duch???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi