Skocz do zawartości

Szukam informacji dotyczących wędki

mklip

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nic nie mogę znaleźć w internecie odnośnie wędki Ryobi Oasys Pro Float 3,60m 10-35g przekopuje internet odnośnie jakiegoś testu, recenzj i zdjęć. Na sieci tylko te same zdjęcia na stronach sklepow i nawet nie wiem jaka jest akcja czy nie klucha totalna.

Jak nie masz opcji pomacać w sklepie a w necie brak info - kupujesz co innego. Po grzyba upierać się na kijek o którym nic nie wiesz??? Mamy w cholere dobrze opisanego i fajnego sprzętu z każdej półki cenowej. Skoro nie znasz nawet akcji tej wędki to wybierz inną. Pozdro!

(...) Po grzyba upierać się na kijek o którym nic nie wiesz??? Mamy w cholere dobrze opisanego i fajnego sprzętu z każdej półki cenowej. (...)

Bo można trafić coś fajnego i niedrogo. :-) Ten dobrze opisany przez użytkowników sprzęt wziął się właśnie stąd, że ktoś go kupił, wypróbował i opisał. Wprawdzie sprzed lat, ale dobrym przykładem jest tu Max Cast, gdyby Kuba Standera go nie kupił w ciemno (lub prawie w ciemno) i nie opisał, kariery ten kijek by nie zrobił, a swego czasu, chyba był jednym z bardziej poszukiwanych. Od kilku lat łowię lekkim feederem New Hunter, słyszał ktoś o nim? Jak szukałem tego typu wędki przerzuciłem sporo chrustu od polskich brandów chińszczyzny po Shimano, ciągle coś było nie tak, coś nie pasowało, dopiero jak wziąłem do ręki New Huntera prawie od razu poczułem, że to jest to czego szukam. O żyłkach FL też za wiele nie napisano, kiedyś kupiłem na próbę i raczej innych nie kupuję.

@mklip jak czujesz, że to może być to czego szukasz, a nie masz gdzie pomacać, kup wysyłkowo, masz możliwość zwrotu towaru, możesz się dla pewności dopytać jeszcze jak sklep do zwrotów podchodzi, bo niektórzy uznają je za oczywiste, inni robią trochę pod górkę ze zwrotem. A że nie ma opinii? No cóż bywało tak, że sprzęt nad którym inni się zachwycali, dla mnie był porażką. ;)

• Like 1

Po prostu szukam informacji. Na każdej stronie to samo pisza i te same zdjęcia. Przeważnie odnośnie danych produktów można coś znaleźć więcej niż lakoniczny opis że strony sprzedaży a w tym przypadku mam problem znaleźć informacje czy to na forach czy na YouTube. Stąd temat i zapytanie. Ps. Że jest opcja kupic i odesłać to wiem.

Edytowane przez mklip

Nie wiem ile ten kijek kosztuje, ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana ;)

Na początku zeszłego roku, kupiłem na naszej giełdzie taki kijek :

VEGA  AKADA  MERCURY  

213 cm 7’   28-70gr

Zapłaciłem za nówkę całe 150 zeta!!!

Portugalski (?) ktoś o nim coś słyszał? 

Na czerwcowym wypadzie do szwedzkiej Laponii, złowiłem 5 szczupaków 100+ z czego cztery właśnie na ten kijek. 

Badyle po 1000-1500 leżały na burcie ;)  :D  lub w domu w tubie.

Nie ma ryzyka, nie ma zabawy

• Like 4

Ja miałem do tej pory Dragon Silver Edition float 10-35g niestety w domu nadepnąłem. Mega wędka akcja szczytowa i na spławik cięższy na przystawkę używałem. I właśnie tego oasysa sobie upatrzyłem. Nie chcę wydawać dużo a też nie chce kluchy żadnej bo lubię akcje szczytowa. Nie lubię żadnych parabolikow ani tzw krowich ogonów. A ciężko jest znaleźć w niskich pieniądzach wędkę 3,60 - 390 z akcja szczytowa nie kluchę. Trochę tego na macałem w sklepach. Nie chcę dużo wydawać (tak to jest przy małej dzidzi w domu że trzeba czasem kroić budżet :))

Edytowane przez mklip

To trochę dziwne, może zmieniło się coś przez ostatnie lata, bo jak kiedyś szukałem podobnej wędki, to prawie wszystko z napisem float nadawało się raczej do łowienia na żywca albo jako lekka gruntówka.

W każdym razie innej opcji nie widzę, jak zaryzykować opłatę za przesyłkę, albo dalej szukać czegoś spełniającego wymogi w sklepach stacjonarnych.

Możesz jeszcze pomyśleć o https://allegro.pl/oferta/wedka-rumpol-shattle-3-9m-5-40g-im10-11620530651  lub https://allegro.pl/oferta/wedka-rumpol-z-power-3-9m-5-40g-im10-7193345827?fromVariant=7559708718  , wędziska Rumpola nie są złe, z tymi nie miałem do czynienia, ale sprzedawca jest dość kontaktowy, jak zadzwonisz i powiesz o co chodzi, to raczej powinien uczciwie doradzić, mnie przynajmniej niektóre rzeczy odradził sugerując inne. ;-)