papierzakilures Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 Mam takie pytanie do majsterkowiczow czy ktos wie jak zrobic sprężyne zanetowa. Pierwszy problem to jaki rodzaj drutu, bo juz wiem ze bede krecil 1,2mm lub 1,4mm. Probowalem z poltwardej nierdzewki, ale slabo idzie. Znalazlem stare sprężyny to sa zrobione z drutu lekko żoltawego. Chce zrobic sprezyny 120mm dlugie i 45mm srednicy. Jak ktos wie niech pomoze. Z gory dziekuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 Kiedyś ,gdy byłem młody (lata 90) takie sprężyny robiło się z przewodów elektrycznych o grubości 2,5 mm2.Na rurkę najlepszym materiałem był pusty wkład do długopisu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 23 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 Kiedyś ,gdy byłem młody (lata 90) takie sprężyny robiło się z przewodów elektrycznych o grubości 2,5 mm2.Na rurkę najlepszym materiałem był pusty wkład do długopisu.U mnie było podobnie - też używałem rurki z wkładu długopisu, z tym, że samą sprężynę skręcałem drutu ocynkowanego o średnicy 1-1,2mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 27 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Rurki można kupić w sklepie z formami do odlewania ciężarków za grosze .Ja używałem drutu od migomatów tych większych ale się deformowały za mała twardość .Teraz pewnie jest większy wybór drutów nierdzewnych do migomatów . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi