ElCheetos Opublikowano 21 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Tak jak w temacie szukam wędziska do łowienia szczupaków z brzegu i pontonu - na moich łowiskach używam głównie przynęt typu jerk 30-60g, gumy ważące podobnie jak jerki oraz czasami trochę żelastwa (wahadło,obrotówka) - problem leży w tym, że wszystkie interesujące mnie wędziska są albo jednoelementowe lub maja tylko dzieloną rękojeść - przeglądałem Shimano, St.Croix, Abu i wędki które maja cw w interesującym mnie przedziale są przeważnie tak jak pisałem jednoelementowe. Czy ktoś mógłby podrzucić jakiś pomysł? Długość wędziska najlepiej 2.20-2.30, budżet jest drugorzędną kwestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornet Opublikowano 21 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Jakiś miesiąc temu rozglądałem się za podobnym kijem. Wpadł mi m.in. wtedy w oko Westin w3 powerstrike - t, cw 20-60,218 cm, mysle ze do rzucania wymiennymi przynetami sprawdzi się całkiem przyzwoicie i można nim posłać przynety o ciężarze bliżej dolnego cw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 21 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Też mam tego westina i polecam. Trochę więcej też można rzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 21 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 A ja polecę wędkę na blanku suzuki rxf 20lb. Czasami się pojawiają na jerki lub zamów nową. Trudno znaleźć coś lepszego Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztynteam Opublikowano 21 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Panowie a ten westinek ile ma dolnika od pazura w dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 21 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 (edytowane) Dołączam do pytania o długość dolnika od początku uchwytu do kapsla Edytowane 21 Marca 2022 przez koval75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 23 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 Prorex XR 28-56g; 240 cm. Dołem od 20 górą slider 12s bez kłopotu (trzeba uwierzyć i machać). Bardzo fajny, uniwersalny kij szczupakowy. Jak nie przeszkadza ci jerkowanie dłuższym kijem to polecam. Ładnie pracuje pod rybą. Jest lekki i nie ma spadów. U mnie z Tatula 200 stanowi podstawowy zestaw na łódkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 24 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Panowie a ten westinek ile ma dolnika od pazura w dół?28,5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztynteam Opublikowano 24 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 24 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 28,5 cmdo czego używasz tego kija ? :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 25 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Szczupaki na średnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 25 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 do czego używasz tego kija ? :0Do podpierania się, czasem do pieczenia kiełbasek nad ogniskiem.Co za pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 (edytowane) Może tutaj coś ktoś doczyta: jerkbait.pl-szczupakowy-cast-do-60g Edytowane 25 Marca 2022 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 25 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Szczupaki na średnioa ja myślałem, że szczupaki na średnio to do 30/40 g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endern Opublikowano 1 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2022 A jaki multiplikator polecacie do tego westina w3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 9 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Prorex XR 28-56g; 240 cm. Dołem od 20 górą slider 12s bez kłopotu (trzeba uwierzyć i machać). Bardzo fajny, uniwersalny kij szczupakowy. Jak nie przeszkadza ci jerkowanie dłuższym kijem to polecam.Ładnie pracuje pod rybą. Jest lekki i nie ma spadów. U mnie z Tatula 200 stanowi podstawowy zestaw na łódkę.A jak sobie poradzi z 12 g przyneta? Moglbys sprawdzic ile jest od dolnika do pazura? Myslalem o tym Westinie ale dolnik 28cm to bedzie dla mnie za krotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 9 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 To ja przy okazji dopytam o akcję i pracę wspomnianego prorexa xr 28-56 gram. Akcja bardziej med-fast czy fast ? Pracuje cały kij przy wymiarowej rybie powiedzmy 70 cm. czy raczej cześć szczytowa ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 9 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 To ja przy okazji dopytam o akcję i pracę wspomnianego prorexa xr 28-56 gram. Akcja bardziej med-fast czy fast ? Pracuje cały kij przy wymiarowej rybie powiedzmy 70 cm. czy raczej cześć szczytowa ?Aby uruchomil się dół w tym kiju potrzeba sporo więcej niż ryby 70cm.Ma bardzo mocny dół,powiedziałby że charakterystyka pracy w kierunku kijów bassowych.Wykonanie bardzo dobre i ładne,kij lekki i wygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 9 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 ... a odpowiedź na pierwszą część pytania będzie ? Czy mam rozumieć, że skoro do uruchomienia dolnika potrzeba metrowej ryby to znaczy, że przy 70-taku kij pracuje szczytem na 1/4 długości wędziska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Pewnie na 1/3 ... i wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 9 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Tu chyba chodzi o to czy holujac 70cm szczupaka bedziemy sie zastanawiac czy ciagniemy zielsko czy moze w koncu rybe? Jesli nie zrozumialem intencji @S.N. to chetnie bym poznal odpowiedz na to pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 A jak sobie poradzi z 12 g przyneta? Moglbys sprawdzic ile jest od dolnika do pazura? Myslalem o tym Westinie ale dolnik 28cm to bedzie dla mnie za krotki.12g. Tak lekko castem nie operuję wiec nie pomogę. Od pazura do końca dolnika 35 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi