MichałR Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Witam, tak się złożyło, że w święta będę miał możliwość pospiningować w Prośnie w okolicach Wyszanowa. Nigdy wcześniej tam nie łowiłem, zresztą nie wiem czy coś tam w ogóle pływa. Ponoć kiedyś pływało. Będę wdzięczny za info. Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 kolego tak się składa ,że jestem tam co tydzień ale dokładniej w wieruszowie to rzut kamieniem od wyszanowalatem jak przejeżdżam tamtendy zjeżdżam na taki mostek łapie kilka pasikoników i rzucam.Kleniska zbierają je i uciekają w popłochu widok piękny, niestety nie mam możliwości zabrania kija(praca).Prosna jest tam dość płytka i ma wolny uciąg.Zarybiana jest przedewszyskim kleniem ale jest i troche szczupaka i okonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 dzięki kolego, właśnie na klenie się nastawię. Chyba wiem o jaki mostek chodzi. ps. jeśli chodzi o handel na różnych stronach, to jestem po Twojej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 chłopie tam są takie kleniska ,że łeb za mały,miejscowi ich nie łowią co najwyżej jakiś klenik siądzie na kukurydze i to wszystkopowodzewnia napisz jak poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 tiaaa, 1 kwienia tak czy śmak coś tam powalczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kam1lo Opublikowano 1 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Witam. Ma ktoś jakieś wieści znad prosny w okolicach Kalisza?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 9 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2024 Odświeżam temat.Prosna poniżej Kalisza.Ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JimbeamPK Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 Hej, Ja łowię, a przynajmniej próbuję. Z roku na rok co raz gorzej, a w tym nawet z okoniem. O co dokładnie chcesz zapytać? Ewentualnie daj na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 3 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Kolejny rok to i kolejne zatrucie rzeki Tym razem post na Prosna od źródeł. Sam wiosną i jesienią (a nawet latem) widywałem płynącą pianę białą bądź żółtą, odór, płynące rybie truchło (lub już leżące na brzegu) a nawet tęczę na wodzie (olej?).Zgłaszane do PZW, 0 odzewu za każdym razem (oprócz - Dziękujemy za informacje)Jak ma coś się poprawić...?Jakby nie wystarczył cyrk na MEW Jastrzębniki... Ładny poziom wody, rzeka wylewa na malutkie tereny - ryby buszują w trawach i krzakach i... na raz woda leci w dół... Jak ma takie tarło przynieść narybek? Wszystko wysycha, wraz z rybami które zostały na lądzie po nagłym opadzie poziomu wody...W moich okolicach teraz występuje w 90% uklejka, drobny kleń... Ciężko znaleźć płoć, leszcza, jazia... na brzanę to od 3 lat "czekam" :IJako lokals, to moje jedyne łowisko. Uprzednie 3 lata opłaciłem PZW Poznań, z polecenia znajomego. Także straszna lipa, czy to Warta, czy zbiorniki (o ile jakimś cudem znalazłem wolne miejsce)PZW Kalisz wraz z zarządcami wód to jakiś nieśmieszny żart. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JimbeamPK Opublikowano 3 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego (edytowane) Zatrucie przyszło ze Swedrni do kanału Bernardyńskiego, w wakacje była prawdopodobnie ta sama substancja bo wygląda identycznie. Wtedy " zrzucono" na procesy gnilne i wysoką temperaturę, zobaczymy co tym razem było winne. Co do okręgu no cóż... trudno się nie zgodzic, nie wiem czy wiesz ale w tym roku 2 tury Spinningowych Mistrzostw Okręgu z brzegu beda na zbiorniku w Kobylej Górze... Gdzie od dawna były na naszej Prośnie Edytowane 3 Lutego przez JimbeamPK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Zatrucie przyszło ze Swedrni do kanału Bernardyńskiego, w wakacje była prawdopodobnie ta sama substancja bo wygląda identycznie. Wtedy " zrzucono" na procesy gnilne i wysoką temperaturę, zobaczymy co tym razem było winne. Co do okręgu no cóż... trudno się nie zgodzic, nie wiem czy wiesz ale w tym roku 2 tury Spinningowych Mistrzostw Okręgu z brzegu beda na zbiorniku w Kobylej Górze... Gdzie od dawna były na naszej ProśnieSzczerze, zawody mnie kompletnie nie interesują. Moim zdaniem ten cały sport wędkarski to głupota, cytując: "zawody w nadziewaniu ryb na haczyk".Nigdy nie respektowałem tego typu "wydarzeń".Wolę łowić w spokoju i co najważniejsze w odosobnieniu Byłem na "zawodach" raz, ale bardziej dla towarzystwa.Jakie było moje zdziwienie gdy osoby, z którymi byłem umówiony, bez słowa poszły każda w swoją stronę.A miało to być łowienie bez spiny i bez jakiegoś nastawiania na wyniki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JimbeamPK Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Zgadza się niektórym " parcie na nagrodę " przesłania radość z wędkowania. Najlepsze są wyścigi na miejscówkę Przeszedłem dziś centrum miasta w Kaliszu, woda na progach jak przy letniej niżówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik Wodnik Opublikowano 21 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca Zatrucie przyszło ze Swedrni do kanału Bernardyńskiego, w wakacje była prawdopodobnie ta sama substancja bo wygląda identycznie. Wtedy " zrzucono" na procesy gnilne i wysoką temperaturę, zobaczymy co tym razem było winne. Co do okręgu no cóż... trudno się nie zgodzic, nie wiem czy wiesz ale w tym roku 2 tury Spinningowych Mistrzostw Okręgu z brzegu beda na zbiorniku w Kobylej Górze... Gdzie od dawna były na naszej ProśnieSpinningowe Mistrzostwa Okręgu to zawody wyłaniające mistrza okręgu a nie mistrza Prosny, więc zmiana jak najbardziej słuszna. Takie zawody powinny rotować po różnych zbiornikach dając dając równe szanse na rywalizację dla każdego spinningisty z Okręgu. U siebie pod domem zawsze łatwiej wygrać niż na wyjeździe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik Wodnik Opublikowano 21 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca Szczerze, zawody mnie kompletnie nie interesują. Moim zdaniem ten cały sport wędkarski to głupota, cytując: "zawody w nadziewaniu ryb na haczyk".Nigdy nie respektowałem tego typu "wydarzeń".Wolę łowić w spokoju i co najważniejsze w odosobnieniu Byłem na "zawodach" raz, ale bardziej dla towarzystwa.Jakie było moje zdziwienie gdy osoby, z którymi byłem umówiony, bez słowa poszły każda w swoją stronę.A miało to być łowienie bez spiny i bez jakiegoś nastawiania na wyniki Kwestia interpretacji zdarzenia przez swoje własne postrzeganie. Zawody spinningowe nie są dla każdego to fakt. Zawody zaczynają się na długo przed startem w rzeczonym wydarzeniu. Są różne podejścia, strategie, planowanie działania i warianty startu w zawodach. Jeden mianownik jest wspólny, start i osiąganie satysfakcjonujących wyników w zawodach wymaga od zawodnika coraz rzadziej spotykanych w dzisiejszym świecie cech charakteru nieuchronnie zanikających wraz ze wzrostem rocznika urodzenia. Samozaparcie, dyscyplina, dążenie do poprawy swojej skuteczności sprawności i dojrzałość emocjonalna. De facto te wszystkie cechy szlifujemy i dopracowujemy przez starty w kolejnych rywalizacjach. Każdemu startowi towarzyszą emocje, nadzieje na dobry wynik i konieczność poradzenia sobie z emocjonalnym dołem po sromotnej porażce, potem trzeba się pozbierać i próbować dalej. Ocena typu zawody to "głupota" jest indywidualną interpretacją związana ściśle ze sposobem postrzegania świata przez oceniającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakuza Opublikowano 28 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia Szczerze, zawody mnie kompletnie nie interesują. Moim zdaniem ten cały sport wędkarski to głupota, cytując: "zawody w nadziewaniu ryb na haczyk".Nigdy nie respektowałem tego typu "wydarzeń".Wolę łowić w spokoju i co najważniejsze w odosobnieniu Byłem na "zawodach" raz, ale bardziej dla towarzystwa.Jakie było moje zdziwienie gdy osoby, z którymi byłem umówiony, bez słowa poszły każda w swoją stronę.A miało to być łowienie bez spiny i bez jakiegoś nastawiania na wyniki Kwestia interpretacji zdarzenia przez swoje własne postrzeganie. Zawody spinningowe nie są dla każdego to fakt. Zawody zaczynają się na długo przed startem w rzeczonym wydarzeniu. Są różne podejścia, strategie, planowanie działania i warianty startu w zawodach. Jeden mianownik jest wspólny, start i osiąganie satysfakcjonujących wyników w zawodach wymaga od zawodnika coraz rzadziej spotykanych w dzisiejszym świecie cech charakteru nieuchronnie zanikających wraz ze wzrostem rocznika urodzenia. Samozaparcie, dyscyplina, dążenie do poprawy swojej skuteczności sprawności i dojrzałość emocjonalna. De facto te wszystkie cechy szlifujemy i dopracowujemy przez starty w kolejnych rywalizacjach. Każdemu startowi towarzyszą emocje, nadzieje na dobry wynik i konieczność poradzenia sobie z emocjonalnym dołem po sromotnej porażce, potem trzeba się pozbierać i próbować dalej. Ocena typu zawody to "głupota" jest indywidualną interpretacją związana ściśle ze sposobem postrzegania świata przez oceniającego.DominikMasz jeszcze Qualie Delphin/Delta na sprzedaz??? Pamietam, ze chciales mi opylic. Na forum "taki jeden" by od ciebie odkupil jesli jeszcze masz i chcesz nadal sprzedac Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi